Waarom wij zo blij zijn met inbakeren

IMG_0553

Inbakeren. Iets wat we bij onze dochter nooit gedaan hebben en eigenlijk ook niet eens over nagedacht hebben. Dat was ook totaal niet nodig aangezien zij altijd goed doorsliep. Met inslapen had en heeft ze wel problemen maar dat was op andere manieren ‘op te lossen’. Bij Milo is het een ander verhaal. Hij heeft niet alleen moeite met inslapen, maar ook doorslapen is een probleem.

Waarom inbakeren?

Onze zoon is natuurlijk al een beetje een zorgenkindje met heel die toestand rondom zijn schildklier. Hij krijgt meer prikkels te verwerken dan baby’s die 100% gezond zijn en kan dus zijn rust juist goed gebruiken. Daarom was het advies van de kinderarts en het consultatiebureau ook om wellicht het inbakeren te proberen. Dit zou Milo een beschermd gevoel moeten geven en ook veel meer rust waardoor hij beter zou slapen.

Tijdens een van de weeguurtjes waar ik heen ben geweest met Milo heeft de verpleegkundige-JGZ hem ingebakerd met een xl hydrolfieldoek (normaal moet het met twee maar hadden we even niet voorhanden) en ik merkte direct verschil. Hij was heel rustig in zijn slaap en sliep ook goed door. Toch bleef ik twijfelen over het aanschaffen van een inbakerdoek. Natuurlijk hoefde dit niet perse, want je kunt dus met twee xl hydrofieldoeken ook heel goed inbakeren. Echter is dat met een speciale techniek plus met het warme weer in aankomst ook té warm.

Welke inbakerdoek?

Voordat ik me had ingelezen over inbakeren dacht ik altijd dat een Puckababy een inbakerdoek was. Dit is echter niet zo, het is meer een inbakerslaapzak. Omdat ik zelf het liefst echt wilde inbakeren en het zo goed mogelijk wilde nabootsen koos ik voor de Pacco. Deze doek wordt ook gebruikt door mijn vriendin Anita en zij heeft er prettige ervaringen mee. Plus hij werd ook geadviseerd door het consultatiebureau.

Waarom wij zo blij zijn met inbakeren

Zoals ik eerder al zei zou het inbakeren onze kleine man meer rust moeten geven tijdens het slapen. Nu moet ik toegeven dat ik echt hoge verwachtingen had en dus na de eerste paar keer best teleurgesteld was. Ik had namelijk verwacht dat het niet alleen zou helpen met doorslapen maar ook met inslapen. Echter bleef het inslapen echt een crime en duurde het soms wel 45 minuten voordat meneer eindelijk sliep. Ik ging direct aan mezelf twijfelen of ik het wel goed deed. Maar zoals je wellicht wel weet is niet elk kind hetzelfde. En zijn er gewoon veel kinderen die moeite blijven houden met inslapen.

Echter het doorslapen is iets anders. Dat gebeurde dus wel. Steeds meer en steeds beter. Het is nu zelfs zo dat wanneer we hem niet inbakeren we weten dat hij maximaal na 3 uur weer komt voor een flesje en hebben we hem ingebakerd kan het soms wel 5 tot 5,5 uur duren voor hij weer honger heeft. In principe bakeren we hem het liefst met elk slaapje in. Dit omdat we gewoon merken dat het hem veel rust geeft. Echter lukt dit niet altijd omdat we bijvoorbeeld weg moeten met de auto of er zijn andere redenen dat inbakeren gewoon even niet kan of lukt.

Al met al zijn we dus echt enorm blij met het inbakeren omdat we zien dat het onze zoon veel rust geeft met slapen en het hem dus ook helpt met beter drinken na het slapen.

Wil je meer weten over inbakeren, wat het precies is en hoe je het veiligst kunt inbakeren? Klik dan zeker even door naar de website van inbakeren.nl, want daar staat echt een ton aan informatie!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden ,
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

13 reacties

 1. Maaike op 17 juli 2017 om 07:14

  Oh fijn zeg! Bij onze jongste zoon hebben We zo’n hydrofiel doek gebruikt om m in te bakeren. Het hielp wel, maar vond het niet ideaal. Dus ik kan mij heel goed voorstellen dat een ‘echte’ doek heel fijn Is!

 2. Debbie op 17 juli 2017 om 08:18

  Hier bakeren we Max ook in. Hij is zo onrustig met zijn armen zwaaien dat hij er steeds wakker van schrikt. En dit geeft hem en ons ook meer rust. We hebben een swaddle me aangeschaft. Tijdens zijn opname deed een verpleegkundige dit alleen met zijn armpjes en we zagen zo verschil dat we het thuis opgepakt hebben.

  • Nicole op 17 juli 2017 om 08:30

   Bij de Pacco is het ook alleen de armpjes. Met beentjes erbij dat is helemaal niet goed. Maar fijn he, dat het ze zoveel rust geeft!

   • Debbie op 17 juli 2017 om 11:12

    Bij jouw zitten de beentjes er toch ook in, zoals bij jouw op de foto,s is het bij ons ook een beetje. Dus wel bewegingsruimte met de beentjes. En het is heerlijk zoveel meer rust.

    • Nicole op 17 juli 2017 om 12:24

     De pacco bestaat uit twee gedeeltes. Het inbaker gedeelte daar zitten alleen de armpjes in. De beentjes zitten wel in de grotere doek maar hij kan ze gewoon volledig bewegen en gebruiken.

 3. Saskia op 17 juli 2017 om 08:26

  Mijn dochter hebben we ook met behulp van de Pacco ingebakerd. Heerlijk! Ze sliep daardoor veel beter. Anders maaide ze zich steeds wakker. We hebben haar ingebakerd tot ze zich kon omdraaien. Daarna ging het prima in een gewone slaapzak.

 4. Saskia op 17 juli 2017 om 20:53

  Heel fijn, ik merkte dat het ook zeker werkte bij de kinderen op het KDV (bij mijn oude baan)

 5. Jacqueline op 18 juli 2017 om 11:34

  Bij mijn jongste gebruikte ik een bakerzak, omdat ze steeds zichzelf wakker maakte door te zwaaien met haar armen. Hier kon ze ook gemakkelijk met spreidbroek in.
  Alleen op het kinderdagverblijf mocht ze die niet gebruiken, maar toen sliep ze inmiddels wel beter.

 6. Alissa op 18 juli 2017 om 22:19

  Dani bakerde ik in met grote hydrofiele doeken. Ik leerde dit nog dezelfde nacht na zijn geboorte, hij werd er zoveel rustiger van! Thuis kocht ik op advies van de kraamzorg een Puckababy, maar daar was ik totaal niet tevreden over. Het bood hem in ieder geval niet de rust die hij kreeg van een gewone doek en echt goed inbakeren ermee kun je niet. Had ik dat maar eerder geweten, dan had ik waarschijnlijk ook voor zo’n Pacco gegaan, net als jij.

  • Nicole op 18 juli 2017 om 22:30

   Ja precies! Met xl hydrofielen kan ook wel in t begin. Maar ze zijn al snel te sterk daarvoor. De pacco is echt ideaal… Hij slaapt nu ook al heel lang lekker rustig in dat ding!

 7. Roelina op 20 juli 2017 om 09:06

  Super dat het werkt. Wat extra geborgenheid, is toch super fijn voor hem. Wij wikkelden ons zoontje in met een (gewone) hydrofieldoek. Dat had mijn VK me geleerd. Eigenlijk heel eenvoudig en hielp ons zoontje ook doorslapen. Die maaide zichzelf steeds wakker met zijn handjes. Maar dat is natuurlijk wel wat anders.

 8. Michelle op 30 juli 2017 om 13:04

  Super fijn dat het ook bij Milo goed werkt! Wij vonden deze dingen ook zo’n fijne uitkomst ( wij hadden precies dezelfde) en hierdoor sliep Eleanor veel sneller, langer door en ook de nachten begon ze ineens met doorslapen. Helaas na het afbouwen met de doek niet meer, maar he de eerste 4 maanden wel.

 9. Sheila op 1 augustus 2017 om 13:31

  Hoe gaat het inmiddels met het slapen met Milo. Fijn dat het helpt in ieder geval. Ik heb nog nooit gebruik hoeven te maken van inbakeren. Ik heb wel het geluk dat beide kinderen vrijwel meteen in slaap vallen. Maar als dat niet gebeurt en je kan het zo simpel oplossen… halleluja!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje