Waarom ik graag merken in de sale koop

Kleding kopen. Sinds korte tijd ben ik me aan het verdiepen in kleding voor mezelf. Dat klinkt wellicht heel gek maar tot voor kort besteedde ik daar amper aandacht aan. Had ik het idee dat ik iets miste dan dook ik de eerste winkel in die ik tegen kwam en kocht ik iets willekeurigs. Vaak vond ik het niet eens echt heel mooi, maar het was goedkoop en het paste. Tegenwoordig is dat wel anders.

Zo goedkoop mogelijk.

Lange tijd heb ik slechts één maatstaaf gehad. Als de kinderen het maar leuk hebben. Als de kinderen er maar leuk uit zien. Als de kinderen maar goed te eten hebben. Als de kinderen… Dus ik kocht voor mijn zoontje merkkleding en voor mijn dochter ook. En zelf mocht ik bij de Hema en Primark shoppen. En vooruit, af en toe ook bij de Ter Stal. Oftewel, ik hield mezelf klein.

Vergis je overigens niet, het is niet zo dat ik iets tegen die winkels heb. Of dat ik daar niets voor de kinderen kocht. Nee zij hadden vooral ‘goedkopere’ basic kleding want ze groeien er zo uit. Maar wel aangevuld met af en toe een duurder en duurzamer item. Voor mezelf deed ik dat echter niet. Het moest zo goedkoop mogelijk want ik wilde eigenlijk geen geld aan mezelf uitgeven.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Duurzamere kleding.

Zoals ik al aangaf is dat inmiddels wel veranderd. Ik koop niet meer zo maar wat. Ik kijk naar wat ik echt nodig heb en ga dan op zoek naar iets wat perfect bij mij past. En vaak is dat wel merkkleding. Deze gaan vaak wat langer mee en hebben ook nog eens een betere pasvorm. Vooral met mijn maatje meer. Er zijn echter ook merken waar ik niet meer kan shoppen door mijn maatje meer. Wat ik dan wel weer jammer vind. Maar goed, wel weer een mooi streven om daar naartoe te werken.

Shoppen in de sale

Omdat merkkleding vaak wat duurder is en ik geen geldboom in de tuin heb staan shop ik wel vaak in de sale. Vroeger deed ik dat ook, maar dan bereidde ik me niet voor en ging ik gewoon tijdens de sale de winkels in. Ik kocht dan vooral om het kopen. Wil ik nu echt iets kopen in de expresso sale bijvoorbeeld dan is het echt goed voorbereid. Vaak maak ik van te voren al een verlanglijstje welke items ik wil hebben. Ik schrijf op wat ze kosten, waar ik ze kan kopen en kijk ook naar of ik het echt nodig heb of alleen maar mooi vind. Want vaak belanden die mooie ‘nutteloze’ items alsnog in de kast onderop.

Er zijn overigens een aantal websites waar ik graag kijk tijdens de sale omdat zij veel merken hebben. Zo heb ik alles bij elkaar en hoef ik niet tig websites te bekijken om bijvoorbeeld zowel de Geisha, de SRNDPTY als de Tommy Hilfiger sale te volgen. Om een bepaald merk tegen een mooie prijs te kunnen kopen is het dus vooral een kwestie van plannen en voorbereiden.

Koop jij wel eens merken?