Waarom ik een structuurcoach inhuurde

Eergisteren had ik mijn derde sessie bij een structuurcoach. En dan niet zomaar een coach, nee Salina van den Nieuwenhuizen. Structuurcoach voor chaotische ondernemers. En als ik iets heb ontdekt dan is dat wel dat ik chronisch chaotisch ben. Ik ben niet gediagnosticeerd of iets, misschien komt dan nog. Maar ik weet wel dat het deel is van wie ik ben. En dat is iets wat ik continu tegen me liet werken. Wat helemaal niet nodig is. Je kunt namelijk je eigenschappen en talenten beter inzetten voor iets goeds.

Help, ik moet om hulp vragen!

Dus ik besloot, nadat ik voor de zoveelste keer mijn brein pijnigde en gefrustreerd raakte, om Salina te vragen mij te helpen. Als je mij een beetje kent dan weer je dat om hulp vragen iets is wat ik vroeger heel moeilijk vond (en nu soms nog steeds). Ik kon en deed alles zelf wel. Herken je zelf misschien ook wel. Dat je het idee hebt dat je het zelf moet kunnen en doen. Maar waarom? Wat heeft het voor nu om alle ballen zelf hoog te willen houden en alles zelf te doen? Het enige wat bij mij gebeurde was dat ik weer in een depressie raakte of.. zoals vorig jaar het geval was.. dat ik burn-out was. Vorig jaar ontdekte ik dat het echt klaar was. Ik sprak met wat zorgverleners en zij gaven aan dat ik echt tegen of zelfs al in een burn-out zat en dus een stap terug moest nemen.

Weer een stap terug. Ik kreeg er kriebels van en dan niet van die fijne kriebels zoals mijn man me geeft. Nee ik zag de bui alweer hangen. Weer hulpbehoevend. Weer om hulp moeten vragen. Had ik dat niet al genoeg moeten doen. Maar weet je, de meeste mensen om me heen die vinden het juist fijn om te kunnen helpen. En al die specialisten en experts zijn er juist voor om te helpen. Ik ben dan ook niet hulpbehoevend, dat klinkt zo raar. Ik kan gewoon wat handvatten en steuntjes in de rug gebruiken. Na een lang traject met veel hulp (ga ik een andere keer wellicht wel op in) heb ik nu het idee in het staartje terecht te zijn gekomen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Praktisch en mindset

Met Structuurcoach Salina pak ik niet alleen het praktische aan, bijvoorbeeld door te starten met weekplanningen, maar ook de mindset. Er vallen echt heel veel dingen op zijn plek. Dingen waarvan ik dacht dat alleen ik er last van had. Terwijl dit dus eigenlijk echt iets is wat echt valt onder het chronisch chaotisch zijn. Dat kan ik heel hard proberen te veranderen of juist tools ontdekken om er mee om te gaan. En dat laatste is natuurlijk het beste. Want je veranderd het aard van het beestje niet.

Ik ben echt superblij dat ik mezelf de laatste jaren zoveel beter heb leren kennen. En elke dag leer ik nog bij. Zowel met hulp als zonder. Wie weet ga ik mezelf straks voor 100% accepteren en ben ik niet meer continu bezig met te willen veranderen. Voor anderen maar ook voor mezelf.

4 reacties op “Waarom ik een structuurcoach inhuurde

 • Nou, als je echt in een burnout zou zitten, zoals je wellicht suggereert, dan helpen een paar sessies met een coach niet hoor. Dan kan je überhaupt niet meer werken.
  Een burnout is veel heftiger en heeft een heel lang hersteltraject nodig.

  • Beste Elvira,
   Wat jammer dat je meteen zo oordeelt aan de hand van één blog.
   Als je goed gelezen hebt dan had je gelezen dat ik zei dat ik VORIG jaar burn-out WAS.
   Dus nu niet meer ben. Of in ieder geval in het natraject zit.
   Na twee depressies, vele hulpverleners, medicatie en ook dit keer zorgverleners die aangaven dat ik burn-out was weet ik heel goed wat het is.
   En ook wat het nodig heeft en wat niet.
   Hopelijk gaat het goed met jou. Een fijne dag gewenst.

 • Mooi geschreven Nicole.
  Hulp vragen is één van de moeilijkste dingen die er is. En als je het eenmaal doet ook hard werken met de hulp die je geboden wordt. Knap ook om nu je valkuilen beter kent en direct hulp zoekt, ook op de ogenschijnlijk, kleine dingen. Er direct mee aan de slag te gaan om erger te voorkomen, maar ook om de structuur er in te houden.

  Ik herken je valkuil heel erg, mijn hoofd werkt sons gewoon anders. Tegenwoordig heb ik één keer in de week ambulante hulp, wat was een lastige stap maar het helpt mij nu enorm om mijn laadjes niet allemaal tegelijk open te zetten en ze na haar bezoek ook errst allemaal te sluiten om ze selectief te openen.

  Mooi wat je deelt en doet, wees vooral trots op jezelf,
  liefs,

  Lizette

Reageren is niet mogelijk.