Waarom ik blog + betekenis Meisje Eigenwijsje

Waarom ik blog?

Ik ben begonnen met bloggen op een andere site (babyeagles) omdat ik mijn ervaring wilde delen tijdens een hele moeilijke periode in mijn leven. Ik zat namelijk thuis na een ongeluk tijdens mijn zwangerschap, later kwam daar een zwangerschapsvergiftiging bij en weer later lag mijn dochtertje op sterven in het ziekenhuis.

Deze gebeurtenissen zijn mij niet in de koude kleren gaan zitten maar ik heb me altijd enorm sterk gevoeld doordat ik het kon delen op het world wide web. De vele steunbetuigingen hebben mij door die periode heen geloodst. Na die periode brak een andere onzekere periode aan, ik werd namelijk gediagnosticeerd met postnatale depressie. Omdat mijn blog mij in eerste instantie al geholpen had besloot ik om hem als uitlaatklep te blijven gebruiken en hiermee ook anderen te helpen.

Dat is ook het hoofddoel van mijn blog: ik wil anderen helpen. Anderen die wellicht in dezelfde situatie zitten of gezeten hebben. Maar ook anderen informeren omdat veel dingen niet duidelijk zijn wat betreft postnatale depressie maar ook wat betreft het virus die mijn dochtertje heeft gehad.

Ik wil mensen laten zien dat ondanks de beperking/ziekte die ik heb, ik toch door blijf gaan en ik er alles uit wil blijven halen wat er in zit. Ook al zal dat soms betekenen dat ik een terugval heb en ja ook daar schrijf ik over.

Ik wil een inspiratie voor anderen zijn. Je zult daarom ook niet alleen blogjes lezen over mijn postnatale depressie, maar juist ook lekkere recepten vaak gerelateerd aan bepaalde feestdagen of periodes, DIY’s die je met je kinderen kunt doen of juist voor een verjaardag of cadeau, boektips, uitjes zoals naar de dierentuin, event verslagen, hoe ik me door het moederschap heen worstel en nog veel meer!

logo-test-1Waarom Meisje-Eigenwijsje?

Toen ik in het ziekenhuis lag en ze me wilden inleiden omdat ik doodziek was werkte mijn lichaam niet mee. Ons meisje lag ook gewoon heerlijk in mijn buik en maakte ook geen aanstalten om eruit te komen. Heel het inleiden heeft 3 dagen geduurd, het begon op zondagochtend 8 uur en op woensdagochtend 8 uur had ik eindelijk 2 cm ontsluiting. De verpleegsters maakten al grapjes: het is echt een Meisje Eigenwijsje.

Ook daarna ging het tergend langzaam, door de weeën opwekkers had ik heel veel rug en been weeën maar de ontsluiting kwam maar niet. Na 18 uur veel pijn en weeën besloten ze om het Meisje Eigenwijsje maar te gaan halen met een spoedks.

Toen Fay een week na haar geboorte in het ziekenhuis kwam ivm het levensbedreigende virus moest ze eigenlijk een sonde in haar neus zodat ze energie kon besparen met drinken. Dit wilde ze echter niet, ze wilde haar flesje en geen sonde. Daar ging het energie besparende plan want Meisje Eigenwijsje bleef volhouden..

Daarna besloot ik dat er maar 1 naam goed was voor mijn blog…….

16 reacties op “Waarom ik blog + betekenis Meisje Eigenwijsje

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *