Waarom elk huishouden een waterontharder nodig heeft

Als je nog steeds niet zeker weet of je een waterontharder nodig hebt in je huishouden, lees dan dit artikel. Je zult erachter komen dat er veel voordelen zijn aan het gebruik van een waterontharder. Een waterontharder zal je leven een stuk makkelijker maken en je zult merken dat je meer geld bespaart op de langere termijn.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een apparaat wat als functie heeft om water te ontharden door het te zuiveren van mineralen. Het verwijdert onder andere calcium, kalk, magnesium en ijzer uit het water. Dit maakt het water zachter en makkelijker te gebruiken. Het is een geweldige oplossing voor huishoudens die last hebben van hard water. Het is slim om een waterontharder te (laten) installeren op de waterleiding zodat uit alle kranen ontkalkt water komt.

Nadelen van een waterontharder

Laten we eerst beginnen met de nadelen van een waterontharder. Want natuurlijk zijn die er ook.

1. Het is een aanzienlijke investering

Als je een waterontharder koopt, is het belangrijk om te weten dat het een aanzienlijke investering is. Het is een apparaat dat je huishouden een stuk gezonder zal maken, maar het kost wel geld om te kopen. Vraag je jezelf af wat kost een waterontharder dan kun je rekening houden met een vanaf prijs van €750.

2. Periodiek onderhoud is nodig

Alhoewel het niet altijd verplicht is, is het wel aan te raden om jaarlijks de waterontharder te laten onderhouden door een specialist. Je hebt dus terugkerende kosten.

3. Niet alle waterontharders zijn even goed

De waterontharder is ook weer een apparaat waarbij er zowel goede als minder goede varianten van bestaan. Zo zijn sommige systemen niet eens wetenschappelijk bewezen en toch worden ze verkocht. Gelukkig stellen consumenten hier wel vragen over en wordt dit onder andere bij Radar besproken. Klik hier voor meer Radar info waterontharder.

Voordelen van een waterontharder

Het gebruiken van een waterontharder, ook wel waterontkalker genoemd, heeft een aantal fijne voordelen.

1. Je bespaart geld op schoonmaakproducten

Hard water kan schoonmaakproducten ineffectief maken. Dit komt doordat de mineralen in het water ervoor zorgen dat ze niet goed werken. Als je een waterontharder gebruikt, zul je minder schoonmaakproducten nodig hebben en dat scheelt geld.

2. Je bespaart geld op je was

Wasmiddelen werken niet goed in hard water. Dit komt doordat de mineralen in het water ervoor zorgen dat het wasmiddel niet goed schuimt. Als je een waterontharder gebruikt, zul je minder wasmiddelen nodig hebben omdat het water makkelijker te reinigen is.

3. Je bespaart geld op je waterrekening

Hard water kan leiden tot hogere waterrekeningen. Dit komt doordat het water meer energie nodig heeft om door de leidingen te stromen. Als je een waterontharder gebruikt, zul je minder water verbruiken en dus minder betalen voor je waterrekening.

4. Je bespaart geld op je reparatierekeningen

Hard water kan leiden tot hoge reparatierekeningen. Dit komt doordat de mineralen in het water ervoor zorgen dat je leidingen sneller achteruitlopen en kapot gaan. Als je een waterontharder gebruikt, zul je minder reparaties nodig hebben. Wat weer geld scheelt.

5. Je verlengt de levensduur van je apparaten

Hard water kan apparaten beschadigen. Dit komt doordat de mineralen in het water ervoor zorgen dat ze gaan corroderen. Als je een waterontharder gebruikt, zul je minder apparaten kapot maken en dus minder geld uitgeven aan nieuwe apparaten.

Al met al wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen. Ja het is een hele investering, maar je bespaart er alsnog geld mee.

Heb jij al een waterontharder in huis?