Waarom ik koos voor een elektrische fiets

Eigenlijk was ik van plan om te schrijven over het wel of niet kiezen voor een elektrische fiets. In samenwerking met Stella fietsen heb ik namelijk een testrit gemaakt. En naar aanleiding van mijn bezoek aan hun testcenter in Best wilde ik mijn beeld over een elektrische fiets met jullie delen. Echter, zoals de titel al doet vermoeden, heb ik inmiddels zelf een elektrische fiets.

Ik was namelijk zo enthousiast dat hij bovenaan mijn wishlist kwam te staan en dankzij mijn ouders wordt hij deze week of volgende week bij mij thuis geleverd. Daarom ga ik jullie vertellen waarom ik koos voor een elektrische fiets.

Wonen in een dorp

Wij wonen met ons gezin in een geweldig klein dorpje. Een dorp zonder openbaar vervoer al rijdt er wel eens in de zoveel tijd een buurtbus. Ons dorp ligt in een prachtig gebied vlakbij De Peel waardoor veel fietstoeristen ons ook weten te vinden. Zelf vind ik het ook prachtig om in onze omgeving rond te fietsen, maar ik deed het bijna nooit. Wel ben ik ooit vanuit mijn toenmalige woning in Eindhoven naar mijn ouders (die ook in dit dorp wonen) gereden, maar ik was toen zo moe dat we met de auto terug zijn gegaan. Het was dan ook iets van 3,5 uur rijden.

Bol AlgemeenBol Algemeen

En dat is dan eigenlijk ook de grootste reden dat ik bijna nooit de fiets pak. De heenweg gaat bij mij vaak wel, maar dan weer terug. En vooral als er weer eens een stevige wind staat (wat hier bijna altijd is), dan zie ik het helemaal niet zitten. Tel daar nu ook nog twee kinderen bij op en je snapt misschien waarom ik liever met de auto ergens heen ga.

Wel zonde

Maar zonde is het dus wel. Want fietsen is gewoon heel gezond en op de fiets zie je ook zoveel meer dan met de auto. Er zijn diverse prachtige routes uitgestippeld hier in de omgeving en ik zou ze graag willen rijden. Daarnaast is het ook gewoon schadelijk voor het milieu om telkens voor dat soort ‘korte’ stukjes de auto te pakken.

Dus eigenlijk zou ik veel vaker de fiets moeten pakken…

Al langer nagedacht over een elektrische fiets

Mede om bovenstaande redenen dacht ik al langer na over een elektrische fiets. Samen met mijn man heb ik er zelfs al naar gekeken, maar nog nooit getest of gekocht. Het leek ons ideaal voor bijvoorbeeld woon-werk verkeer (op dat moment werkte mijn man nog dichterbij). Maar ook voor tripjes samen met de kinderen.

En ik was niet de enige, ook mijn moeder roept echt al heel lang dat ze graag een elektrische fiets wil. Fietsen vindt ze leuk, maar ook zij doet het te weinig.

Eerste ervaring met de Stella Fiore

Op zaterdag 23 december, vlak voor kerst, reed ik naar het testcenter in Best. Bij binnenkomst werd ik begroet door twee vriendelijke medewerkers en kreeg ik direct de Stella Fiore mamafiets mee voor een test ritje. Er werd even kort uitgelegd hoe het werkte en weg ging ik… De elektrische ondersteuning had ik bij het opstappen uitstaan maar ik reed met veel gemak weg. Ik heb helemaal geen ondersteuning nodig dacht ik nog.

Stella Fiore Elektrische mama fiets

Ik had weinig tegenwind en de fiets fietste van zichzelf al lekker. De Fiore heeft dan ook acht versnellingen en dat is fijn, heel fijn! Omdat ik natuurlijk wel de fiets als E-bike wilde proberen heb ik hem toch maar aangezet. Wat is dat een gek gevoel zeg, maar wel prettig. Vooral toen ik een brug omhoog moest en dit met hetzelfde gemak deed. Normaal gesproken ben ik al moe als ik bovenaan de brug ben.

Waarom een elektrische fiets?

Je kunt dus wel zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk was over deze elektrische mamafiets. Want bijna al mijn bezwaren om niet de fiets te pakken verdwenen als sneeuw voor de zon.

Ik verwacht namelijk sneller de fiets te pakken nu en fietsen is gewoon gezond. Daarnaast laat ik de auto dus vaker staan waardoor dit beter is voor het milieu en ook voor de portemonnee uiteindelijk. Ik zal niet meer bezweet ergens aan komen met twee kinderen op de fiets en de terugweg hoef ik ook niet tegenop te zien..

De Stella Fiore elektrische mamafiets

Ik koos voor de mamafiets van Stella fietsen (de Stella Fiore) om een aantal redenen:

  • Er zit een hele goede accu van 14,5 ampere in
  • De fiets heeft 8 versnellingen waardoor hij ook als gewone fiets erg licht trapt
  • Een mamafiets is gewoon heel prettig wanneer je twee kinderen vervoert
  • Er zit een stuurslot op
  • Hij is makkelijk te bedienen en de display kan er niet vanaf
  • De accu heeft 3 jaar garantie, het frame 5 jaar en het technische gedeelte 2 jaar
  • De eerste onderhoudsbeurt is gratis
  • Hij is te gebruiken als gewone fiets of met ondersteuning
  • Hij heeft anti lek banden
  • De service bij Stella vind ik erg prettig

elektrische fiets stella fiore

Niet alleen ik heb straks een elektrische fiets, ook mijn ouders hebben er een gekocht. Ik kijk er nu al naar uit om bijvoorbeeld samen met mijn moeder en de kinderen lekker te gaan fietsen! Nog even geduld…

elektrische fiets waarom

9 reacties op “Waarom ik koos voor een elektrische fiets

Reageren is niet mogelijk.