Waarom een zitzak in de speelhoek hoort

De afgelopen tijd zijn wij in huis heel erg bezig om echt een eigen speelhoek te creëren voor onze kleine meid. Zo hebben we de eettafel verhuisd zodat erin ieder geval een muur vrij kwam voor haar speelgoed. Ze heeft een keukentje, tafeltje, poppenbedje, doos-hut en sinds kort ook een eigen kastje met mandjes voor haar speelgoed. Toch ben ik nog steeds niet tevreden. Het ziet er nog niet uit als een ‘gezellig’ speelhoekje. Dus zocht ik op Pinterest naar meer inspiratie. 

6275177fccf0a41236623c3819f4d578Deze hoek ziet er echt heel erg leuk uit. Sowieso vind ik een zitje in een speelhoek erg belangrijk. Naast spelen hoort zo’n hoek ook iets te zijn waar ze kunnen relaxen. Een eigen plekje. Ook het opbergen van speelgoed is belangrijk in een hoek en gezelligheid.

55293b9b1bc916c8b91a523d88b42ba1Ook dit hoekje ziet er erg gezellig uit. Alleen in plaats van die schapenvacht zou ik een zitzak neerleggen. Ook mis ik opbergruimte voor het speelgoed, al zal dat waarschijnlijk buiten beeld wel ergens zijn.

Bol AlgemeenBol Algemeen

a3ccdb60a1a6736a2c5f20963d87bdcdEn kijk dit hoekje nu? Enorm schattig en stylish zelfs. Al doe gave knuffels en kussens. En dan de klamboe erboven. Erg handig. Wij hebben ook nog een klamboe doe eigenlijk bij de ledikant hoort, fijne tip dus om die te gebruiken! Ook in dit hoekje zou ik dan een zitzak neerleggen.

Voor meer inspiratie neem een kijkje op mijn Pinterest bord:

Volg het bord Speelhoeken van Nicole op Pinterest.

Zoals je wel doorhebt ben ik toch wel fan van een zitzak in een speelhoek. De reden hiervan is vrij simpel. Ik had vroeger ook een zitzak en dat ding was mij echt heilig. Ik heb zoveel gebruik gemaakt van de zitzak als kind en tiener zijnde. Vind het nu nog jammer dat hij er niet meer is haha. Had hem graag meeverhuisd hierheen voor mijn eigen kleine meid.

Graag geef ik nog een aantal redenen waarom een zitzak in een speelhoek hoort!

  • Zitzakken zijn weer helemaal hot, ze zien er ook niet meer zo saai uit als vroeger maar hebben modieuze kleuren!
  • Een zitzak kan tegen een stootje. Je kunt erop ploffen, hem omgooien, er op vallen, allemaal geen probleem. Zeer geschikt dus voor kinderen.
  • Je kunt op een zitzak zitten, liggen, hangen, wat je maar wilt.
  • Een zitzak is beter voor je lichaam dan een stoel omdat het de vorm van je lichaam aanneemt.
  • Een zitzak is ook beter voor je rug!
  • Je kunt je zitzak met meerdere kinderen delen, de meeste zijn hier groot genoeg voor.
  • Wanneer je kind de zitzak verplaatst (lees: versleept) dan komen er geen krassen op de vloer of andere meubels
  • Ook is een zitzak ideaal voor kinderen die niet stil kunnen zitten. Op een stoel moet je dit vaak wel, op een zitzak kun je blijven wiebelen zoveel je wilt zonder de kans op vallen.

Zitzakken

 

Overtuigd? Op de site van ikwilzitzakken vind je echt hele gave en leuke zitzakken voor een leuke prijs!

testafbeelding

5 reacties op “Waarom een zitzak in de speelhoek hoort

Reageren is niet mogelijk.