Waarom een babyfoon kopen?

Een baby en jonge kinderen in huis zorgen voor veel gezelligheid, maar vooral ook voor veel zorgen. Grote zorgen en kleine zorgen. Je trekt niet zomaar de deur dicht om even een boodschap te doen of om op bezoek te gaan bij je beste vriend of vriendin. Met kinderen in huis moet er veel meer geregeld worden, spontane bezoekjes en uitjes worden moeilijker om te realiseren. Je levert een stukje vrijheid in. Gelukkig zijn er bepaalde items die je kunt aanschaffen, om het leven met een baby en jonge kinderen een stuk eenvoudiger te maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het installeren van een babyfoon met of zonder camera.

Het gemak van een babyfoon

Een babyfoon is een apparaat met een zender en een ontvanger, waardoor je continu de baby of kinderen in de gaten kunt houden als ze in hun bedjes liggen. Soms alleen met de geluiden die je ontvangt, maar ook met beelden als je kiest voor een babyfoon met camera. Je hoeft niet steeds trap op en af. Dat is een groot voordeel. Je kunt ook opa en oma laten oppassen, ook als ze niet zo goed ter been zijn. Je kunt nog even je klusje afmaken als je hoort dat de baby gezellig ligt te brabbelen. Je kunt meteen naar de babykamer gaan als dat nodig is, maar hoeft er niet heen als alles rustig is. Dat laatste zorgt ervoor dat je de baby niet onnodig wakker maakt (sommige baby’s horen je meteen als je de kamer in komt).

Een babyfoon zorgt ervoor dat jij je een stuk comfortabeler voelt als je weet dat het goed gaat met je kindje en dat met een babyfoon met camera steeds kunt checken. Zorg in ieder geval altijd dat je een goede Essential lader hebt zodat je je babyfoon altijd kunt opladen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Waar let je op bij aankoop babyfoon?

Bij het kopen van een babyfoon zijn er een paar zaken waar je op moet letten. Natuurlijk moet de adapter babyfoon in orde zijn. Maar waar let je nog meer op:

  • Kwaliteit van het geluid, heb je veel geruis dan word je daar niet vrolijk van als je dat de hele avond hoort.
  • Het totale bereik, kun je bijv. als je bij de buren bent de babyfoon nog goed horen en zien?
  • Het gebruikersgemak, hoe is de bediening? Is het ingewikkeld of is het zo aan te leren?
  • Met of zonder camera, een keuze die je zelf moet maken. Veel mensen willen met camera omdat ze hun kindje graag willen zien.
  • Veiligheid en mogelijkheid om af te luisteren, je wilt niet graag dat buren mee kunnen luisteren of kijken als je allebei op hetzelfde kanaal zit.
  • Je vergelijkt de diverse uitvoeringen en mogelijkheden van babyfoons. Dat kan eenvoudig online.