Waarom onze dochter een geweldige grote zus wordt

Nog heel even en dan heeft onze dochter er opeens een nieuwe rol bij. Namelijk die van grote zus. En zij gaat echt een geweldige grote zus worden, dat heb ik wel gemerkt tijdens de gehele zwangerschap. Waarom onze dochter een geweldige grote zus wordt vertel ik jullie graag..

Ze is enorm zorgzaam

Of het nu gaat om de honden, baby’s, andere kindjes of haar knuffels.. Fay is echt enorm zorgzaam. Dat vind ik echt een van haar mooiste eigenschappen en ik smelt dan ook keer op keer als ik haar zie zorgen. Ook tijdens de zwangerschap naar mij toe merk ik dat zorgzame. Sowieso ten opzichte van de baby laat ze haar zorgzame kant zien door tegen de buik te praten, veel te wrijven, knuffelen en kussen. Maar ook ten opzichte van mij. Ze helpt me overal mee waar ze maar kan, trekt mijn schoenen aan als ik dat zelf niet kan en pakt dingen op omdat ik niet goed kan bukken.

Ze geeft zoveel liefde aan iedereen

Iets wat natuurlijk direct vast zit aan dat zorgzame is de liefde die ze geeft. Zonder liefde voor anderen ben je ook niet zorgzaam. Maar toch wilde ik dit nog even apart noemen. Want je ziet de liefde gewoon in haar ogen en dat vind ik zo mooi. Haar ogen en haar hele gezicht stralen als ze haar nichtje ziet en tegen haar zegt “ik vind je lief”. Maar dit doet ze ook bij anderen. Mensen die ze beter kent. En meent dit dan ook. Bloemetjes plukken voor het hele gezelschap en dan uitdelen is ook iets wat ze graag doet. En moet je haar eens zien stralen wanneer ze tegen de baby (lees: buik) praat en hij op haar reageert. Ik zie haar dan intens gelukkig zijn!

Ja onze dochter gaat een geweldige grote zus worden. En natuurlijk zal het niet altijd even leuk zijn en zullen er ook zeker momenten komen dat ze liever had dat haar (baby)broertje er even niet was. Maar het zal vooral heel speciaal zijn. En mooi om te zien.

9 reacties op “Waarom onze dochter een geweldige grote zus wordt

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *