Waarom onze dochter een geweldige grote zus wordt

IMG_0488

Nog heel even en dan heeft onze dochter er opeens een nieuwe rol bij. Namelijk die van grote zus. En zij gaat echt een geweldige grote zus worden, dat heb ik wel gemerkt tijdens de gehele zwangerschap. Waarom onze dochter een geweldige grote zus wordt vertel ik jullie graag..

Ze is enorm zorgzaam

Of het nu gaat om de honden, baby’s, andere kindjes of haar knuffels.. Fay is echt enorm zorgzaam. Dat vind ik echt een van haar mooiste eigenschappen en ik smelt dan ook keer op keer als ik haar zie zorgen. Ook tijdens de zwangerschap naar mij toe merk ik dat zorgzame. Sowieso ten opzichte van de baby laat ze haar zorgzame kant zien door tegen de buik te praten, veel te wrijven, knuffelen en kussen. Maar ook ten opzichte van mij. Ze helpt me overal mee waar ze maar kan, trekt mijn schoenen aan als ik dat zelf niet kan en pakt dingen op omdat ik niet goed kan bukken.

Ze geeft zoveel liefde aan iedereen

Iets wat natuurlijk direct vast zit aan dat zorgzame is de liefde die ze geeft. Zonder liefde voor anderen ben je ook niet zorgzaam. Maar toch wilde ik dit nog even apart noemen. Want je ziet de liefde gewoon in haar ogen en dat vind ik zo mooi. Haar ogen en haar hele gezicht stralen als ze haar nichtje ziet en tegen haar zegt “ik vind je lief”. Maar dit doet ze ook bij anderen. Mensen die ze beter kent. En meent dit dan ook. Bloemetjes plukken voor het hele gezelschap en dan uitdelen is ook iets wat ze graag doet. En moet je haar eens zien stralen wanneer ze tegen de baby (lees: buik) praat en hij op haar reageert. Ik zie haar dan intens gelukkig zijn!

Ja onze dochter gaat een geweldige grote zus worden. En natuurlijk zal het niet altijd even leuk zijn en zullen er ook zeker momenten komen dat ze liever had dat haar (baby)broertje er even niet was. Maar het zal vooral heel speciaal zijn. En mooi om te zien.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

9 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 6 juni 2017 om 06:06

  Ik denk ook dat ze een geweldige zus wordt, en ik hoop dat het nu echt niet meer zo lang zal duren voordat ze grote zus wordt.

 2. marije op 6 juni 2017 om 06:06

  Wat een mooie eigenschappen heeft jullie kleine meisje. Ben ervan overtuigd dat ze een hele goede grote zus gaat worden.

 3. Patricia op 6 juni 2017 om 06:17

  Dat gaat genieten worden!

 4. Nicole op 6 juni 2017 om 06:31

  Dat gaat ongetwijfeld helemaal goedkomen!

 5. Joyce op 6 juni 2017 om 07:19

  Lief! Dat komt vast en zeker helemaal goed!

 6. Marieke op 6 juni 2017 om 08:03

  Dat worden heel veel smeltfoto’s van twee mooie kindjes! <3

 7. Sheila op 6 juni 2017 om 16:05

  Dat klinkt mooi en nu al veelbelovend. Het is altijd even afwachten, maar je kan zelf vaak al een goede inschatting maken hoe je kind ergens op zal reageren. Oz is een geweldige grote broer. Hij is zo lief. Hij geeft Zola heel veel kusjes op een dag en komt ook haar knuffel brengen. Ook wil hij telkens dat ze haar speen in doet en hij helpt ook als ik moet kolven. Hij doet het apparaat voor me aan en uit en brengt de gekolfde melk heel voorzichtig naar de keuken.

  Ik moet zeggen dat ik online het meest uitkijk naar de geboorte van jouw tweede, Komt natuurlijk omdat we gelijk zwanger waren en dicht bij elkaar in de buurt zaten qua aantal weken. Dus ben nu zo benieuwd hoe het kindje gaat heten! Succes nog met de laatste loodjes.

 8. Leonie van Mil op 7 juni 2017 om 08:26

  Super schattig!! Ik ben straks benieuwd naar alle mooie foto’s

 9. Roelina op 8 juni 2017 om 10:30

  Mooi geschreven, het is echt super bijzonder om de oudere broer of zus samen te zien met de jongste. Dat voelt als zo’n enorme rijkdom, dat is echt met geen pen te beschrijven.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje