Waar schoolspullen kopen in 2023: tips en favoriete winkels

Waar schoolspullen kopen in 2023

Het nieuwe schooljaar staat voor sommige regio’s voor de deur en dat betekent dat het tijd is om schoolspullen in te slaan. In een andere blog vertelde ik al welke schoolspullen je nodig hebt wanneer je kind op de basisschool zit. Ik deel in deze blog handige tips en mijn favoriete winkels waar je de beste en/of leukste schoolspullen kunt kopen voor het jaar 2023.

Tips voor het kopen van schoolspullen

1. Begin met een Lijstje

Voordat je de winkels afstruint, is het een goed idee om een lijst te maken van de benodigde schoolspullen. Zit je kind nog op de basisschool dan zal je niet zo heel veel nodig hebben. Gaat je kind naar de middelbare of zit je kind al op de middelbare dan heb je heel wat meer nodig. Denk aan schrijfgerei, notebooks, mappen, rugzakken en elektronica. Door een overzichtelijke lijst te hebben, voorkom je dat je overbodige items aanschaft of dingen vergeet en blijf je gefocust tijdens het winkelen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

2. Online Gemak

Online winkelen biedt vaak het gemak van thuis shoppen en een breder scala aan keuzes. Populaire websites zoals Bol.com, Coolblue en Amazon hebben uitgebreide selecties schoolspullen, variërend van pennen en papier tot laptops en calculators. Vergeet niet om recensies te lezen en prijzen te vergelijken om de beste deals te vinden. Vooral bij apparatuur zoals een laptop vind ik online shoppen echt veel fijner omdat het beter vergelijken is.

3. Terug-naar-School Aanbiedingen

Tijdens het begin van het schooljaar stunten veel winkels met speciale aanbiedingen en kortingen op schoolbenodigdheden. Houd folders en websites van winkels in de gaten om te profiteren van deze deals. Winkels zoals HEMA en de Action staan erom bekend scherpe kortingen aan te bieden op schoolspullen.

Mijn favoriete winkels voor schoolspullen

1. Action

De Action staat bekend om zijn uitgebreide assortiment tegen scherpe prijzen. Hier vind je een breed scala aan schoolbenodigdheden, van schriften en pennen tot kunstmaterialen. De winkel is ideaal voor ouders die op zoek zijn naar betaalbare opties zonder concessies te doen aan kwaliteit.

2. Bruna

Bruna is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar kwalitatieve schoolspullen. De winkel heeft een breed scala aan notitieboekjes, pennen en andere benodigdheden van gerenommeerde merken. Ze hebben dit jaar ook een school campagne lopen genaamd “Hi School” en hebben echt de meest leuke en uiteenlopende agenda’s. Van Spider-Man tot aan de nieuwste Creachick agenda.

3. HEMA

De HEMA heeft elk jaar weer een Back to School campagne die start vanaf het moment dat de schoolvakantie begint. Ze hebben diverse thema’s waaruit je kunt kiezen zodat je schoolspullen ook nog eens bij elkaar past. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon allerlei losse items aanschaffen. Naast agenda’s hebben ze ook broodtrommels, schriften, mappen en hele leuke en praktische rugzakken en gymtassen.

Natuurlijk heb je diverse andere winkels waar je schoolspullen kunt kopen, zo halen we ook wel eens onze broodtrommels en drinkbekers bij de Blokker, shoppen we voor rugzakken ook wel eens bij de Scapino of Van Haren of kijken zelfs bij de Primark voor schoolspullen.