Waar klopt jouw hart sneller van?

pulse-trace-163708_1280

Afgelopen dinsdag was het Dress Red Day. Deze dag is in het leven geroepen door de hartstichting om aandacht te vragen voor alle hart- en vaatziekten bij vrouwen. Ik zag die dag een filmpje waarin gevraagd werd aan mensen op straat ‘waar klopt jouw hart sneller van?’. Deze vraag zorgde bij mij direct voor inspiratie dus ik sloeg hem op. Vandaag stel ik deze vraag niet alleen aan jou, maar vooral ook aan mezelf!heart-700141_1280

Als ik nu heel serieus wil doen kan ik natuurlijk gaan vertellen over het feit dat mijn hart ’s nachts echt enorm hart klopt zodat ik wakker word en weer ademhaal. Dit is namelijk iets wat ik woensdag geleerd heb van de longverpleegkundige. Mijn lichaam knokt ’s nachts wanneer ik ‘slaap’ enorm hard om me in leven te houden. Daar is hij voor gebouwd in principe, maar zo hoort het niet. Je hoort ’s nachts echt te slapen en te rusten. De dag ervoor te verwerken en bij te komen. Nu is dat door mijn ernstige slaapapneu dus niet het geval, maar ik krijg vandaag als het goed is mijn masker thuis dus ik ga voor verbetering!

Maar dat is niet het onderwerp wat ik eigenlijk voor ogen had met deze titel. Want er zijn uiteraard ook genoeg dingen die mijn hart sneller doen kloppen op de figuurlijke manier dan tenminste. Zo gaat mijn hart natuurlijk ook sneller kloppen van mijn man. En dan vooral als we ’s avonds in bed liggen en ik heerlijk op zijn borstkast ga liggen met mijn hoofd en hij door mijn haren streelt… Ja ik ben nog steeds verliefd op mijn man.

Ook wanneer mijn dochtertje met haar kleine handjes mijn wangen vastpakken en me honderd kusjes geeft. Dan klopt mijn moederhart steeds sneller. Want wat is ze toch een geweldig kind en hoe kan het toch dat ik daar de moeder van ben? Wauw..Af0sF2OS5S5gatqrKzVP_Silhoutte

Mijn hart gaat echter ook sneller kloppen door:

 • Tony’ chocolat, ik heb alleen die met zeezout geprobeerd haha, maar ben verslaafd!
 • Wanneer DHL, PostNL, UPS of een andere postbedrijf met een pakketje aan de deur staat
 • Het ontdekken van een leuke nieuwe webshop op Instagram
 • Het fotograferen van de zonsondergang in de herfst
 • Een boswandeling maken en allerlei mooie paddenstoelen vinden
 • Een Pumpkin Spice Latte
 • Lekker in de keuken staan koken en naderhand zien hoe mijn eters ervan genieten
 • Na een vermoeiende dag op mijn plek op de bank zitten met dekentje, kussentje en een mok thee
 • Knuffelen met mijn nichtje
 • En nog veel veel meer!!

Waar klopt jouw hart sneller van?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

11 reacties

 1. Jess op 2 oktober 2015 om 07:49

  Heb je slaapapneu blijkbaar even gemist. Wat heftig zeg. Jeetje. Wat voor masker krijg je dan precies. Zo eentje als je weleens in films ziet met zo’n slang eraan?

  • Nicole op 2 oktober 2015 om 07:52

   Ja precies zo eentje inderdaad!

 2. Channa op 2 oktober 2015 om 08:40

  Ooooh, het zijn hier ook vooral de kinderen die mijn hart sneller laten kloppen. Alle ontwikkelingen, fantastisch en bijzonder!

  Hopelijk helpt het masker en voel je je snel beter!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 2 oktober 2015 om 13:17

   Ja heerlijk is dat he.. Kun je je ooit voorstellen geen moeder te zijn?

 3. Lifesabout op 2 oktober 2015 om 09:42

  Jaaa Tony kan dat ook bij mij, hou van die man ; )

 4. Anita op 2 oktober 2015 om 09:44

  Wat een fijne dingen meis. Mijn hart gaat in ieder geval sneller kloppen van mijn man en Louie natuurlijk 🙂

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 2 oktober 2015 om 13:17

   Gelukkig maar! 😉

 5. Karen op 2 oktober 2015 om 10:01

  Mijn man, het feit dat er een kleintje bij komt, de huisdieren, vrienden, familie, sushi, ben & jerry’s, stijgende bezoekersaantallen, een mooie herfstdag, een lekkere strandwandeling, ik kan nog wel even doorgaan. Leuk om daar over na te denken 🙂

 6. Jenn op 2 oktober 2015 om 11:57

  Mooi om te lezen! Mijn hart gaat sneller kloppen van mijn vriend, onze konijnen, het skaten (letterlijk en figuurlijk) en heel veel kleine dingen in het leven 🙂

 7. Josan op 2 oktober 2015 om 13:16

  Een warm bed, mijn kleintje na een dag werken, New Girl op Netflix, leuke blog events, kerst!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 2 oktober 2015 om 13:18

   Oeh ja, blog events en kerst was ik ook vergeten! Hmm en dat warme bed en.. en.. 😀

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje