Waar klopt jouw hart sneller van?

Afgelopen dinsdag was het Dress Red Day. Deze dag is in het leven geroepen door de hartstichting om aandacht te vragen voor alle hart- en vaatziekten bij vrouwen. Ik zag die dag een filmpje waarin gevraagd werd aan mensen op straat ‘waar klopt jouw hart sneller van?’. Deze vraag zorgde bij mij direct voor inspiratie dus ik sloeg hem op. Vandaag stel ik deze vraag niet alleen aan jou, maar vooral ook aan mezelf!heart-700141_1280

Als ik nu heel serieus wil doen kan ik natuurlijk gaan vertellen over het feit dat mijn hart ’s nachts echt enorm hart klopt zodat ik wakker word en weer ademhaal. Dit is namelijk iets wat ik woensdag geleerd heb van de longverpleegkundige. Mijn lichaam knokt ’s nachts wanneer ik ‘slaap’ enorm hard om me in leven te houden. Daar is hij voor gebouwd in principe, maar zo hoort het niet. Je hoort ’s nachts echt te slapen en te rusten. De dag ervoor te verwerken en bij te komen. Nu is dat door mijn ernstige slaapapneu dus niet het geval, maar ik krijg vandaag als het goed is mijn masker thuis dus ik ga voor verbetering!

Maar dat is niet het onderwerp wat ik eigenlijk voor ogen had met deze titel. Want er zijn uiteraard ook genoeg dingen die mijn hart sneller doen kloppen op de figuurlijke manier dan tenminste. Zo gaat mijn hart natuurlijk ook sneller kloppen van mijn man. En dan vooral als we ’s avonds in bed liggen en ik heerlijk op zijn borstkast ga liggen met mijn hoofd en hij door mijn haren streelt… Ja ik ben nog steeds verliefd op mijn man.

Ook wanneer mijn dochtertje met haar kleine handjes mijn wangen vastpakken en me honderd kusjes geeft. Dan klopt mijn moederhart steeds sneller. Want wat is ze toch een geweldig kind en hoe kan het toch dat ik daar de moeder van ben? Wauw..Af0sF2OS5S5gatqrKzVP_Silhoutte

Mijn hart gaat echter ook sneller kloppen door:

  • Tony’ chocolat, ik heb alleen die met zeezout geprobeerd haha, maar ben verslaafd!
  • Wanneer DHL, PostNL, UPS of een andere postbedrijf met een pakketje aan de deur staat
  • Het ontdekken van een leuke nieuwe webshop op Instagram
  • Het fotograferen van de zonsondergang in de herfst
  • Een boswandeling maken en allerlei mooie paddenstoelen vinden
  • Een Pumpkin Spice Latte
  • Lekker in de keuken staan koken en naderhand zien hoe mijn eters ervan genieten
  • Na een vermoeiende dag op mijn plek op de bank zitten met dekentje, kussentje en een mok thee
  • Knuffelen met mijn nichtje
  • En nog veel veel meer!!

Waar klopt jouw hart sneller van?

11 reacties op “Waar klopt jouw hart sneller van?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *