Waar je huis woont TAG

Ik kwam laatst een super leuke tag tegen. Nu kom je zo nu en dan wel eens een tag tegen op mijn blog, maar niet al te veel. Vaak zijn ze vooral opvulling en geen aanvulling. Maar de tag die Nesrin en Maris hebben bedacht is een echte aanvulling, vind ik dan. Het zijn zeven vragen over je huis en woonplaats. Wil je dus meer weten over ‘waar mijn huis woont’, lees dan vooral verder! (De foto hierboven is trouwens van Google maps uit 2010, wij wonen in het rechter huis, alleen is er in die 6 jaar veel veranderd qua voortuin en oprit.. Wij wonen er overigens pas vanaf eind 2013)

1. Waar woon je en ben je hier geboren en getogen?

Ik woon in een klein dorpje onder Eindhoven. Ik ben geboren en opgegroeid in Eindhoven en heb altijd geroepen daar nooit weg te willen. Nu zijn we ook niet zo heel ver weg gaan wonen, maar dat ik nu in een heel klein dorp woon had ik nooit verwacht. Ik was namelijk altijd een echt stadsmeisje. Maar nu ik ouder en wijzer ben (zeggen ze) kan ik me niet meer voorstellen in zo’n grote stad te wonen en vind ik het heerlijk hier!

2. Voel jij je hier thuis? En waarom woon je hier (niet) graag?

Zoals ik hierboven al zei vind ik het echt super fijn hier. We wonen in een heel natuurrijk gebied en als we met onze dochter en/of de honden gaan wandelen dan komen we langs paarden, koeien en geitjes. Maar ook langs prachtige boomgaarden, enorm mooie vennen en nog veel meer. Daarnaast is de gemeenschap hier erg gezellig. Mijn man zit bij de raad van elf en is al helemaal opgenomen in de vereniging. Zelf vind ik het nog wel lastig om mijn draai te vinden, maar dat komt ook omdat ik lange tijd ziek ben geweest en daarom niet zoveel de deur uit kwam.

3. Wil je hier blijven wonen?

Ja heel graag. Mijn ouders wonen ook in dit dorp en het is hier gewoon super fijn wonen. Ik hou er echt van dat ik met de honden de deur uit kan stappen en een paar meter verder de weilanden en bossen al vind. Als ik lekker vroeg ben dan zien we de zon over die weilanden opkomen en ’s avonds ook weer ondergaan. Echt een schitterend plaatje waar ik altijd enorm van geniet. Toch zeg ik nooit nooit als het gaat om een verhuizing buiten dit dorp want ik riep ook altijd hard dat ik nooit uit Eindhoven zou weggaan. Zowel mijn man als ik hebben nog steeds de droom in ons hoofd om in Spanje te gaan wonen. Maar voorlopig is dat nog niet aan de orde.

4. In wat voor een soort huis woon je?

We wonen in een twee onder een kap die vrij oud is. We hebben het geluk dat er in de ramen beneden wel dubbelglas zit, maar de kozijnen zijn niet meer wat het is geweest en ze tochten nogal. In de winter is het hier amper warm te krijgen en in de zomer krijgen we het weer niet koel. En dat terwijl we boven wel rolluiken hebben. Maar ja, ook die zijn verouderd en doen niet wat ze eigenlijk horen te doen. Normaliter zou je zeggen ‘vervang het dan’, maar we huren dit huis. We zouden heel graag een huis hier in De Hei willen kopen, maar dat is voorlopig nog een droom.

5. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst van jouw woonplaats?

106388-someren_heide_002

Het allerleukste vind ik de Brabantse gemoedelijkheid die je hier voelt en proeft. Vrijwel iedereen die je tegenkomt maakt wel een praatje met je en als er iets is staat er altijd iemand voor je klaar. We hebben hier bijvoorbeeld ook een aantal keer per week een koffie-uurtje in het gemeenschapshuis. Super gezellig en zo ontmoet je weer andere mensen. Ook het feit dat iedereen je kent en andersom ervaren wij als positief. Verder is de vrijheid die je hier ervaart gewoon echt geweldig en ligt ons mooie dorp midden in de Peel. Een prachtig natuurgebied.

Wat ik echt stom vind weet ik niet, maar wat niet altijd even handig is, is het gebrek aan OV in het dorp. Er rijdt wel een buurtbus één keer in de zoveel tijd, maar een echte stadsbus mis ik toch wel. Verder zou ik graag zien dat sushi aan huis bezorgd wordt hier, bestellen bij thuisbezorgd mis ik toch wel haha. Ook staat ons huis aan een hele drukke weg, de enige doorgaande weg eigenlijk hier in het dorp met veel vrachtverkeer en dat vind niet altijd even fijn.

6. Als je mocht kiezen, in wat voor huis en in welke plaats zou je dan wonen?

Oh als ik mocht kiezen dan zou ik een zo’n leuke boerderij wonen, met een leuk stukje grond speciaal voor de honden en onze kleine meid. Uiteraard wel met badkamer waar dan ook zo’n leuke ouderwets bad in zit, al wil ik wel dat het een moderne boerderij is. Of.. ja en daar komt hij; ik zou ook wel in een Spaanse villa willen wonen. Hoeft niet enorm groot te zijn, maar je kent ze wel die Spaanse huisjes. Geweldig vind ik dat. Daarbij komen we dus ook meteen bij de plaats waar ik zou willen wonen. Uiteraard de woonplaats waar we nu wonen of dus ergens in Spanje. En dan denk ik aan Valencia of daar in de buurt. Maar het mag ook Zuid-Spanje zijn. Ook erg mooi!

7. Wat is op dit moment dé hotspot in jouw woonplaats?

Haha een hotspot is het niet meer, maar de afgelopen dagen was de kermis een echte hotspot, vooral in de feesttent! Verder worden er genoeg gave dingen georganiseerd zoals Die Heise Bierfesten, dan wordt er een immens grote tent in een weiland geplaatst en zijn er drie dagen geen nuchtere mensen te vinden haha. Ook Carnaval is hier altijd groots, in de grote zaal van De Heidehof (restaurant en zaalcomplex) wordt dit gevierd met een hofkapel en al erbij. En zo is er nog veel meer te doen en beleven. Natuurlijk ligt Eindhoven op een steenworp afstand, net zoals Helmond en de Limburgse stad Weert. Genoeg te doen en beleven dus…

Al blijft de absolute hotspot uiteraard het natuurgebied hier. Onder andere de Grote Peel en het Keelven. Dat zijn echt gebieden daarvoor wil je echt hierheen komen. Fijn om te fietsen, wandelen of gewoon even lekker te picknicken. Nee het leven is goed in het Brabantse land… Binnenkort deel ik graag wat leuke vakantieadresjes in de buurt.

nature-reserve-961669_1280

Voel jij je thuis waar je woont?

32 reacties op “Waar je huis woont TAG

 • Op zich wel, maar de ligging van ons huis vind ik ook niet ideaal… Ik zou liever op loop afstand van een dorpscentrum wonen ofzo.

 • De omgeving van jouw huis lijkt me prachtig! Zie altijd mooie plaatjes op Snapchat voorbij komen. Overigens heb ik geen idee wat de raad van 11 is? Iets met carnaval zeker?

  • Haha ja is van Carnaval inderdaad. M’n man heeft er meer mee dan ik hoor.. Maar het is in een dorp gelukkig wel heel anders als toen in Eindhoven..

 • Wauw wat een heerlijk groot huis! Ik heb hetzelfde als jij hebt. Kom uit Den Haag, de big city en woon nu echt in een dorp naast Delft. Soms is dat zo wennen, precies zoals jij zegt… het OV is dramatisch (hoewel ik toch altijd auto rij) en ik vind vooral vervelend dat ik voor grote winkels een stuk moet rijden. Wij hebben in ons “centrum” een Etos, een AH en een bakker en daar is alles wel zo’n beetje mee gezegd. Dus dat “ff snel” wat halen mis ik dus ook heel erg. Turkse winkels op iedere hoek van de straat in Den Haag en heir moet ik eerst 10 min, met de auto. Typisch verwend stadsgedrag… want daarentegen geniet ik wel van de enorme tuin, de rust en het natuurgebied hier. Dus… eindstand… hou ik toch wel heel erg van dit durrep 😉

  • Haha het lijkt groot dat huis maar valt best tegen van binnen hoor ? Hier in het dorp zit niet eens een Etos of supermarkt, alleen een kleine buurtwinkel die wij zelf hebben opgezet (het dorp dan, niet ik haha)

 • Nou, ik voel me helemaal niet thuis. Ik woon in Antwerpen, al 10 jaar en ik mis Nederland ontzettend. Als ik thuis ben heb ik er niet zo veel last van maar als ik de deur uitga om mijn dochter naar school te brengen, voel ik het al. De mensen zijn hier vaak chagerijnig en totaal niet open. Ik vind dat heel moeilijk om mee om te gaan. We zitten hier ook wel vrij rustig en dat vind ik dan wel weer heel fijn. Maar ik mis de vriendelijkheid van Nederlanders. Soms gaan we naar Bergen op Zoom of Roosendaal om te winkelen en dan ben ik echt zo gelukkig. En de mensen zijn daar echt heel aardig.

  • Oh wat naar, Antwerpen lijkt me zelf ook niet echt een leuke stad om te wonen. Wat is de reden dat jullie daar wonen dan?

 • Wat leuk om te lezen. Ook hier altijd gezegd nooit uit eindhoven weg te gaan en we hebben nu een huis in eindhoven maar mochten wij ooit een boerderijtje tegen komen, rondom eindhoven (wellicht in Someren) dan sta ik er voor open om te verhuizen

  • Ja kom hier wonen! Haha. Nee snap het wel Eindhoven is ook wel leuk al kan ik nu al niet meer wennen aan al die verkeerslichten en aan de mensen die geen boe of bah tegen je zeggen..

 • Leuke tag! En het antwoord op je vraag: jazeker! Op loopafstand van het centrum van Eindhoven. Vind ik erg luxe! Al zou ik het ook heel fijn vinden om wat dichter bij de natuur te wonen. Onze droom is namelijk om ooit, kan best pas over 20 jaar zijn hoor, naar Zeeland te verhuizen. Of daar een tweede huisje te nemen als we veel geld hebben, haha 😉

 • Wat leuk om te lezen en fijn dat je happy bent met waar je huis woont 😉
  Afgelopen zomer verbleef ik een midweekje in een soortgelijk Brabants dorpje en ik ervaar dit dan echt als vakantie. Maar na een paar dagen mis ik Haarlem weer en wil ik snel terug.
  Die Brabantse gemoedelijkheid vind ik éven leuk, maar na een tijdje word ik er onrustig van om overal opgehouden te worden en met iedereen te chit chatten. Dan wil ik gewoon doorlopen/doorwinkelen/tempo maken haha 😉
  Ik ben overigens een geboren en getogen Brabantse hè, dat je niet denkt dat ik ‘jullie’ stom vind of zo. Maar Carnaval vind ik wel echt ver-schrik-ke-lijk en het dialect in sommige plaatsen ook. Maar de frisse lucht, de bossen en de Brabantse vriendelijkheid mis ik af en toe wel.

  • Ja Carnaval vind je leuk of niet leuk. Hier in het dorp is het heel anders dan in de stad en dat vind ik dan nog wel leuk maar niet 5 dagen. En ik wist natuurlijk dat je uit Brabant komt, dat had je in je tag geschreven ook geloof ik. ?

 • Leuk om te lezen 🙂 Ik voel me zeker thuis waar ik woon, maar zou ook prima ergens anders kunnen wonen.

 • Leuk om te lezen!
  Ik voel me zeker thuis, ik woon heel er naar mijn zin en ook nog eens op ongeveer vijf minuten afstand van zowel mijn moeder als mijn zus. Heel gezellig!

 • Superleuk dat je de TAG hebt ingevuld Nicole! Ik vind het zuiden een stuk gezelliger en ik kom er graag.
  Je woont heel mooi en fijn dat je daar thuis voelt.

  Ik voel me hier in Arnhem echt thuis, het is hier niet te groot en niet te klein. We hebben hier ook best veel natuur gelukkig.

 • Ik voel me zeker thuis waar ik woon. In Middelburg. Toch een stad, maar niet zo huge als Rotterdam oid. Al mogen de bussen ook hier wel wat beter!

 • De tag is superleuk! Hij staat bij mij in de concepten klaar voor een keer!
  Wij wonen in Wageningen en ik ben hier blij en wil hier ook niet weg.

 • Ik woon in Eindhoven en vind het erg fijn wonen! Maar we hebben een droom om ooit naar het buitenland te verhuizen maar waar precies weten we nog niet. Waarschijnlijk blijft het ook bij dromen 😉

 • Leuk om te lezen. Zelf heb ik helemaal niets met Brabant. Ik heb er anderhalf jaar gewoond in een prachtig huis op het platteland, maar ik heb me er nooit thuis gevoeld. Tijdens carnaval sloot ik me een paar dagen op in huis en ik kon er maar niet aan wennen dat mensen het normaal vonden om gewoon via de achterdeur mijn keuken in te lopen. Kwam ik net onder de douche vandaan, schrok ik me wezenloos omdat de postbode opeens in de woonkamer bleek te staan om een pakje op de tafel te zetten. Vreselijk! Ik denk dat ik gewoon te veel een stadsmeisje ben. Nu weer helemaal gelukkig met mijn kleine appartementje in de binnenstad van Delft!

  • Denk dat het ook heel anders is als je Brabant niet gewend bent. Toen ik trouwens in Eindhoven woonde gebeurde dat niet hoor het binnenlopen via achterdeur. Ligt denk ik echt aan de plek. Hier gebeurd het wel vaker maar dan alleen de mensen die je kennen. De postbode belt nog steeds aan ?

Reageren is niet mogelijk.