Vtech Frozen II tablet; wat vinden wij ervan?

Vanaf vandaag draait de nieuwste Frozen film in de bioscoop; Frozen II. Dit is het vervolg op de succesvolle animatiefilm Frozen uit 2013. Gezien de populariteit van de eerste film is ook nu de verwachting dat het een zeer geliefde film gaat worden. Voor zowel jong als oud. Vtech is een van de licentiehouders van Frozen en komt daarom ter gelegenheid van deze film met vier leuke nieuwe gadgets. Waaronder de Frozen II Tablet. Wij ontvingen deze tablet om te testen en in deze blog vertel ik je wat wij ervan vinden.

Frozen II Tablet

Al bij het uitpakken raakte onze kleuter van vijf bijna in extase. Want Elsa en Anna en vooral ook Olaf zijn toch wel haar grote helden. En dan ook nog eens een tablet van Frozen II, beter kan haast niet. Na het uitpakken ging ze direct aan de slag en viel me op dat ze geen hulp nodig heeft. Alles wordt heel duidelijk uitgelegd.

Op deze tablet zitten 6 leuke en leerzame activiteiten/spelletjes. Elke activiteit heeft zo zijn eigen verhaal wat helemaal bij Frozen past en zelfs meerdere niveaus. Met deze leuke activiteiten maak je spelenderwijs kennis met letters, letterklanken, woorden, logica en meer. Het leuke aan deze activiteiten is dat de stemmen van Elsa, Anna en Olaf dezelfde zijn als in de film. Heel herkenbaar dus. Verder kun je ook het geluid instellen op 3 niveaus en ook het licht van het schermpje. Er speelt overigens ook een achtergrondmuziekje op de tablet die je aan en uit kunt zetten. Ideaal.

Wat vindt Fay van de tablet?

Onze dochter is ontzettend enthousiast over de tablet. Ze speelt vooral het spelletje van Olaf en het wolkje erg graag. Dat is dan ook meer een behendigheidsspelletje. De spelletjes met de letters vindt ze ook leuk, maar soms wel verwarrend omdat zij op dit moment kleine letters leert en de grote letters afgebeeld staan op de tablet. Ze schatert het overigens uit als Olaf weer eens iets geks zet of als ze een nieuw zinnetje van Elsa of Anna hoort.

Wat vind ik als moeder van de tablet?

Als eerste vind ik de tablet enorm mooi vormgegeven. Hij is makkelijk vast te houden en kan zoals alles van Vtech tegen een stootje. Wel zo handig met een peuter van 2 in huis. Daarnaast vindt onze dochter het leuk om op de tablet te spelen maar na maximaal een half uur wil ze iets anders doen. Dat komt goed uit, want langer op een tablet spelen is mijn inziens niet nodig.

Wel kan ik me de verwarring bij Fay voorstellen. Ze zit nu in groep 2 en leert letters. Deze schrijf je anders dan de letters die op de tablet staan. Ook worden ze fonetisch uitgesproken op school dus de F spreek je niet uit als “ef” maar “fff”. Gelukkig houden ze daar deels rekening mee bij deze tablet. Bij de eerste activiteit laten ze zowel de grote als kleine letter zien en spreken ze het ook fonetisch uit. Dat dit bij de andere activiteiten niet zo is vind ik aan de ene kant jammer. Maar aan de andere kant ook wel weer goed, want je komt in de ‘echte wereld’ zoveel verschillende vormen van letters en verschillende lettertypes tegen. Dat het goed voor haar is om daar bewust van te zijn.

Al met al zijn wij dus erg blij met deze tablet. Ook heel fijn trouwens dat hij uit zichzelf uitschakelt nadat hij even niet gebruikt is. Zoek je dus nog naar een Sint cadeau of juist iets voor een verjaardag? Dit is zeker een aanrader.

Andere Frozen II gadgets van Vtech

Naast de Frozen II Tablet heeft Vtech nog drie andere leuke gadgets voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 7 jaar.

De Frozen II Learning Watch waar alles om cijfers, tellen, vergelijken en tegenstellingen draait. Speels en telkens verrassend vaardigheden opdoen, dát is waar VTech op stuurt, dit keer dus met een Disney-sausje, met emotie.

De Frozen II KidiSecrets, het geheime digitale dagboekje dat zich alleen opent wanneer het de stem van de eigenaar hoort. Anna, Elsa en Olaf zijn partners in secrets voortaan.

Dat ze zijn ook in de slaapkamer, waar de helden een plekje op het nachtkastje hebben veroverd, in de gedaante van Frozen II KidiMagic. Dit is een slimme gadget met wel negen functies, variërend van tijdprojectie op het plafond, tot muziek en zelfs geluksmeting. VTech koppelt avontuur en fantasie losjes aan educatie. Een leukere manier om wijzer en behendig te worden bestaat niet. Leren begint met vertrouwen in jezelf, in dit geval met grote dank aan de helden uit Frozen II.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *