Vtech Codi – mijn RoboDino (Genomineerd voor speelgoed van het jaar 2019)

Mijn zoontje heeft weer een nieuw vriendje in huis. Namelijk Codi, mijn RoboDino van Vtech. Deze vrolijke en leerzame Dino is genomineerd voor speelgoed van het jaar in de categorie 0 t/m 3 jaar. Samen met ZoomiZoom  Klim Verken Boom (ook van Vtech) en BrainTrain van Smart. Omdat Codi zo’n succes is kon ik het niet laten om er een review over te schrijven. Maar ik wil daarnaast ook even de aandacht voor de Speelgoed van het jaar verkiezing. Want jij kunt stemmen… en daarbij ook winnen.

Speelgoed van het jaar verkiezing

Ruim 40 jaar wordt de Verkiezing Speelgoed van het Jaar georganiseerd. Want speelgoed verdient het om op een positieve manier onder de aandacht te komen van pers en consument.

Ieder jaar wordt een vakjury samengesteld die speelt, beoordeelt en in zeven leeftijdscategorieën speelgoed en spellen kiest. De vakjury bestaat uit een vertegenwoordiging uit verschillende disciplines: journalisten, bloggers, inkopers en speelgoeddeskundigen, een pedagoog en een ontwikkelingspsycholoog. Natuurlijk houden zij rekening met verschillende criteria: is het geschikt voor de leeftijd, sluit het aan bij de interesse van het kind waarvoor het is bedoeld, gaat het niet gauw stuk, is het na een keer spelen nog steeds leuk, hoe zit het met de prijs/kwaliteitverhouding?

Op de website van Speelgoed van het jaar staan alle artikelen vermeld. Met een omschrijving, de mening van de jury, een pedagogisch commentaar, afbeeldingen en vaak een filmpje. Op deze site kan ook worden gestemd op het favoriete speelgoed. Wanneer je minimaal in één categorie stemt, maak je kans op een van de genomineerde speelgoed artikelen. Stemmen doe je dus niet alleen voor de speelgoedfabrikanten, maar ook voor jezelf!

Codi mijn RoboDino van Vtech

Een dansende dino, wie wil die nou niet? Codi Mijn Robodino is de nieuwste troef van VTech. Wel een met een humeurtje op z’n tijd. Het goede nieuws: zijn stemming wordt door jouw kleintje bepaald, Codi laat zich programmeren via de stekels op zijn rug. Dat is interactie, pure uitdaging voor mini (2 tot 5 jaar) wizzkids!

Dankzij de rugstekels en de in Codi’s DNA verpakte eigenschappen maakt jouw kleintje 27 verschillende combinaties en leert het eindeloos. Liedjes, kleuren, vormen, oorzaak en gevolg. Is de pijp eindelijk leeg na zoveel spelen, dansen en zingen, dan kruipt Codi het liefst terug in de speelhoek en kunnen zijn stekels worden opgeborgen in zijn dino ei, zodat ze niet kwijt kunnen raken.

Getest door Milo

In eerste instantie vond Milo Codi heel erg interessant. Totdat hij opeens ging bewegen en dansen. Dat had hij niet verwacht dus daar schrok hij van. Snel kroop hij onder de tafel, maar ik zag aan zijn snoetje dat hij het wel interessant vond. Niet al te lang daarna kwam hij toch weer onder de tafel vandaag en begon Codi te ontdekken. Vooral de stekels in en uit het ei doen was heel erg leuk. Maar later ontdekte hij dat er ook allerlei verschillende liedjes gespeeld werden door het wisselen van de stekels. En dát vond hij ook wel erg leuk.

Het mooi van Codi vind ik dat niet alleen onze peuter hem leuk vindt, maar zelfs onze kleuter van vijf jaar. Eindeloos wisselen en uitproberen welke combinatie het leukste is. Ik snap dus heel goed waarom Codi mijn RoboDino genomineerd is als speelgoed van het jaar. Qua categorie zit hij in 0 t/m 3 jaar terwijl Codi niet voor de allerkleinste is. Wel voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 5 jaar. Hij zal hier dus voorlopig nog wel wonen gok ik zo….

Heb jij al gestemd voor speelgoed van het jaar? Zeker even doen hoor!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *