Vrouwen en schoenen

Ze zeggen wel eens dat elke vrouw een schoenen- en/of tassen-tik heeft. Er zijn vrouwen met honderden paren schoenen. Of tassen. En zij hebben dus speciale kasten of zelfs kamers waar ze deze in zetten. Zo’n vrouw ben ik dus niet. Ik heb geen honderd paar schoenen. Niet eens 50 paar. Ik heb er misschien wel tien. Of als je ook alle slippers meetelt kom ik heel misschien op de twintig. Is dat veel? Of is dat gewoon heel slim.

Ik heb teveel schoenen

Volgens mijn man heb ik teveel schoenen. Terwijl ik eigenlijk vind dat ik er te weinig heb. De meeste schoenen die ik namelijk heb zijn van die schoenen die je koopt en dan slechts een paar keer draagt. Zo heb ik sportschoenen speciaal voor in de sportschool. Die kocht ik toen ik een abonnement had. Daarna liep het abonnement af en droeg ik ze niet meer. Maar ik bewaar ze wel. Voor het geval dat. Ook heb ik schoenen die ik speciaal voor het wandelen kocht. Nu wandel ik nog steeds wel, maar ik vind ze stiekem helemaal niet zo fijn zitten.

Sneakers en enkellaarsjes

Het liefst draag ik een en dezelfde paar schoenen. Alleen het probleem daarbij is dat wanneer je dat doet ze kapot gaan. En dan moet je weer nieuwe kopen. Ook is het handig om diverse kleuren te hebben. Want bij de ene jurk of broek staat een zwarte schoen nu eenmaal beter en bij de ander een witte. Mijn favoriete schoenen zijn sneakers. Deze zitten gewoon lekker, ze lopen lekker en je hebt tegenwoordig echt hele leuke. De ene keer koop ik van een merk zoals Guess sneakers en de andere keer zijn het meer budget sneakertjes.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Naast die sportschoenen vind ik enkellaarsjes ook erg leuk. Deze draag ik doorgaans wanneer ik bijvoorbeeld uit eten ga onder een jeans of rok. Of als ik uitga. Al komt dat laatste niet zo heel vaak voor. Wel met een klein hakje. Ik ben niet zo goed in lopen op hakschoenen namelijk. Dus het komt ook wel voor dat ik enkellaarsjes zonder hak koop. Gewoon omdat dit fijner loopt. Wat dat betreft ben ik echt voor het gemak en niet voor de mooiigheid. Al is dat laatste ook wel belangrijk.

In de zomer

Met de zomer in aantocht zul je zien dat ik eigenlijk het liefst op blote voeten loop. Zowel in huis als in de tuin. Niet heel goed voor mijn voetzolen, want het eelt zit er daardoor al snel op. En ik ben niet iemand die regelmatig naar de pedicure gaat. Maar het loopt zo fijn! En scheelt echt met de warmte. Als ik dan echt buitenshuis kom dan draag ik het liefst sandalen of slippers. Je trekt ze zo aan en ze zijn ook nog eens lekker luchtig. Vaak lopen ze ook nog eens fijn. Wat wil je nog meer?

Heb jij eigenlijk veel schoenen of valt het mee?