Vriendinnenweekend bij Center Parcs Limburgse Peel

De zomervakantie was geweldig. Vrijwel alleen maar mooie warme dagen en dat zorgde ervoor dat de kinderen ook veel buiten speelden. Toch was ik doodop aan het einde van die vakantie. Want ik werk vanuit huis. En wanneer je kinderen er dan altijd zijn en de warmte ook nog meespeelt, is thuis werken best pittig. Gelukkig mocht ik samen met mijn blogvriendinnen een weekendje weg naar Center Parcs Limburgse Peel. Eindelijk even tijd voor onszelf, niemand anders om rekening mee te houden en de dingen doen die wij leuk vinden.

Het is mama tijd!

Al voor de zomervakantie hadden wij het erover. Geloof dat het zelfs mei was toen de eerste ideeën naar boven kwamen. We houden allemaal ontzettend veel van onze kroost maar hebben eigenlijk nooit echt een moment voor onszelf. Naar de wc gaan doe je vaak al niet eens meer alleen. Dus wat dan wel? We vonden het dus tijd om eens een lekker weekend samen weg te hebben zonder man en kinderen. Echt een weekend vol mama me-time. Of ja, vooral mama time, want voor de meeste zat die me-time er niet in.

Vriendinnenweekend

Het idee van een vriendinnenweekend werd steeds echter en op een gegeven moment hadden we zelfs een weekend geprikt waarop we allemaal zouden kunnen. Jij snapt, als ouder zijnde, vast wel hoe lastig dat is geweest. We bleven over en weer appen over de dingen die we zeker wilden doen dat weekend. Vooral lekker eten en drinken werd veel genoemd. En heerlijk tijd voor jezelf…. Nu nog een bestemming vinden.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Center Parcs Limburgse Peel

Omdat we met zijn achten zouden zijn is het natuurlijk wel prettig om een vakantiehuisje te hebben. Eentje met de luxe van thuis (en wellicht nog wat meer) en waarbij je vrijwel alles in de buurt hebt wat je wilt. Denk aan restaurants, lunchroom, een supermarkt, mooie omgeving, enzovoort. Tsjah en dan is Center Parcs toch wel ideaal. We zijn er allemaal al eens geweest met ons gezin en wisten dus wel dat daarvoor ideaal is. Maar is het dat ook wanneer je met vriendinnen weg gaat?

Het antwoord is JA!

Vriendinnenweekend Center Parcs Limburgse Peel

Omdat we allemaal in het zuiden des lands wonen was Center Parcs Limburgse Peel voor ons de ideale match. De parken van Center Parcs liggen altijd in een natuurrijke omgeving en de Limburgse Peel is ook een heel rustig park. Geschikt voor gezinnen met jonge kinderen, maar dus ook zeer geschikt voor ouderen en… moeders die er even een weekendje tussenuit willen!

VIP cottage

We kregen twee VIP cottages voor vier personen en verdeelden ons uiteindelijk in groepjes van vier en drie. Dit omdat Geertje helaas door lichamelijke omstandigheden niet kon komen. Alle huisjes op dit park zijn onlangs helemaal vernieuwd en dat kon je heel goed zijn. Met een hernieuwde moderne inrichting is dit het ideale vakantiehuisje. Geen afwas doen in verband met de vaatwasser, heerlijk ontspannen in de sauna of het bubbelbad, lekker borrelen bij het haardvuur (zowel binnen als buiten) en keihard zingen tijdens karaoke via de bluetooth soundsystem. En als klap op de vuurpijl krijg je ook nog broodjes voor je ontbijt bij het huisje bezorgd…

Limburgse Peel make over

Niet alleen de 500 huisjes op dit park hebben een make over gekregen. Nee ze hebben nog veel meer dingen vernieuwd. We kregen tijdens dit weekend een rondleiding van Deputy General Manager Guido Franssen die ons alle ins en outs vertelde. Zo is de Limburgse Peel geen autovrij park, maar ze hebben toch een autovrij deel weten te creëren. Zo hebben ze een autovrije boulevard waar diverse nieuwe speeltoestellen staan en waar je nu ook een kinderboerderij hebt. Aan het einde van deze autovrije boulevard vind je natuurlijk ook de welbekende midgetgolf en een grote sporthal. Ook deze is geheel vernieuwd.

Vriendinnenweekend bij Limburgse PeelLimburgse Peel

Leuke uitjes en heel veel lachen

Tijdens ons weekendje weg hebben we heel veel leuke dingen gedaan. Zo zijn we naar een Escaperoom in Arcen gegaan en hebben we zaterdagavond de Family Entertainment Center bezocht. Hier vertel ik in een ander artikel uitgebreid over. Daarnaast zijn we na onze rondleiding van Guido lekker gaan borrelen bij het Grand Café op het park zelf. We konden heerlijk genieten van diverse drankjes en van een zeer lekkere en uitgebreide borrelplank. Echt genieten zo samen.

Center Parcs Limburgse Peel

Maar naast alle uitjes zijn we natuurlijk ook nog veel in het huisje zelf geweest. Zo hebben we vrijdagavond na de Escaperoom nog heerlijk na geborreld in het huisje van vier. En we maakten veelvuldig gebruiken van de Karaoke app van Monique! Wat een heerlijke avond, rond een uur of 3 rolde ik mijn bed in.. Ook de avond daarna, nadat we uitgeput van het fietsen terug kwamen van het FEC Sevenum, hebben we nog gezellig nagekletst en hebben we onze kelen weer flink laten luiden. Ook die avond werd het een uur of half 3..

Vriendinnenweekend bij Center Parcs

Me-time

Ik persoonlijk heb veel me-time gehad omdat ik elke ochtend om half 8 wakker was en niet meer kon slapen. Dat betekende voor mij dus dat ik tot twee keer toe uitgebreid in bad ben gaan liggen. Ook heb ik vele afleveringen van Good Witch gekeken via Netflix. En ik had fijne gesprekken met onder andere Laura en Marij die bij mij in het huisje zaten.

Al met al was dit dus het perfecte weekend. Een geweldige tijd met vriendinnen gecombineerd met tijd voor mezelf. Al had ik ook wel wat meer willen slapen, want na het weekend was ik doodop!

Ik wil in ieder geval al mijn lieve vriendinnetjes (Bregje, Monique, Janske, Charlotte, Laura, Marij en ook Geertje die we misten) bedanken voor een top tijd. En mijn grote dank aan Center Parcs voor het beschikbaar stellen van hun prachtige park en Liefde voor Limburg voor de toffe activiteiten. (Hierover later meer..)

3 reacties op “Vriendinnenweekend bij Center Parcs Limburgse Peel

Reageren is niet mogelijk.