Vriend Konijn is niet meer…

Dinsdagavond hebben we ons konijn helaas moeten laten inslapen. Hij bleek enorm ziek te zijn, zo ziek dat de dierenarts er niets meer aan kon doen. Ook had hij veel pijn dus vandaar ook ons besluit om niet de natuur op zijn beloop te laten gaan, maar hem uit zijn lijden te verlossen. Op 30 december zou hij vijf jaar geworden zijn, maar dit heeft hij helaas niet gehaald.CIMG7280

Mijn Vriend Konijn

In februari 2011 liep ik een dierenwinkel binnen met 1 missie: een konijn kopen. Ik was nog geen seconde binnen of ik zag hem al. Mijn Vriend Konijn (hij heet eigenlijk Jeroentje, maar ik noem hem meestal Vriend Konijn). Hij was zo klein en had zo’n mooie kleur, ook trok hij enorm de aandacht en reageerde hij direct op me. Lang nadenken hoefde ik dus niet, en nog geen 10 minuten later liep ik met hem in een doos naar buiten.

Vanaf dat moment was hij mijn alles. Ik was net een half jaar terug uit Aruba en woonde sinds een paar maanden op mezelf. Ik voelde me erg alleen aangezien ik bij mijn ouders thuis altijd omringd was door mensen en dieren. Vandaar ook het konijn. Al binnen een paar dagen was hij zindelijk en plaste hij alleen nog maar op zijn toiletje. Ja dat lees je goed, hij had een konijnentoilet in zijn kooi. Daar poepte en plaste hij op. Daarbuiten deed hij niets.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Het was echt mijn kleine vriend. Hij wilde vrijwel door niemand opgetild worden, behalve door mij. Hij kwam veel knuffelen en schooide net als een hond. Het was echt een pracht beest…IMG_3732

En toen bleek hij ziek

Al enige tijd merkte ik aan Vriend Konijn dat hij veranderd was. Hoe lekker druk hij eerst was, hoe rustig nu. Ook merkte ik de laatste dagen dat hij regelmatig buiten zijn toiletje plaste. Noem het een onderbuik gevoel, het voelde niet goed.

Op maandagavond hoorden we hem hele rare geluiden maken, ik dacht even dat hij op dat moment het leven zou laten. Zo raar deed hij. Dus we belden de dierenarts op en vertelde ik haar mijn verhaal en stelde zij nog wat aanvullende vragen. Daaruit bleek dat zij zich toch wel heel erg zorgen maakte en aangezien het snel kan gaan bij een konijn gingen we dus direct langs. Eenmaal daar was de diagnose er al snel. Hij was ernstig ziek en zou niet meer beter worden. Wat er precies was kon ze niet zeggen, omdat het inwendig was. Omdat we niet wisten of hij pijn had (dan knarsetanden ze of gillen ze) namen we hem wel gewoon mee naar huis om te zien hoe het de komende dagen ging.

Maar de dag erop, gisteren dus, lette ik natuurlijk extra op hem en merkte ik dat hij pijn had. Ik belde de dierenarts op en besprak met haar hoe of wat. Het bleef mijn keus, maar ze adviseerde wel om hem uit zijn lijden te verlossen. Beter worden zou hij niet meer en het zou alleen maar erger worden. En dat hebben we gisterenavond dan ook gedaan.

Hij is in mijn armen gestorven. Ik heb de tranen uit mijn kop gejankt en er veel verdriet van. Maar ik weet dat het voor hem beter was en dat hij bij ons een geweldig leven heeft gehad.CIMG7449

Rust zacht lieve Jeroentje. Ik zal je missen….

24 reacties op “Vriend Konijn is niet meer…

Reageren is niet mogelijk.