Vriend Konijn is niet meer…

IMG_3732

Dinsdagavond hebben we ons konijn helaas moeten laten inslapen. Hij bleek enorm ziek te zijn, zo ziek dat de dierenarts er niets meer aan kon doen. Ook had hij veel pijn dus vandaar ook ons besluit om niet de natuur op zijn beloop te laten gaan, maar hem uit zijn lijden te verlossen. Op 30 december zou hij vijf jaar geworden zijn, maar dit heeft hij helaas niet gehaald.CIMG7280

Mijn Vriend Konijn

In februari 2011 liep ik een dierenwinkel binnen met 1 missie: een konijn kopen. Ik was nog geen seconde binnen of ik zag hem al. Mijn Vriend Konijn (hij heet eigenlijk Jeroentje, maar ik noem hem meestal Vriend Konijn). Hij was zo klein en had zo’n mooie kleur, ook trok hij enorm de aandacht en reageerde hij direct op me. Lang nadenken hoefde ik dus niet, en nog geen 10 minuten later liep ik met hem in een doos naar buiten.

Vanaf dat moment was hij mijn alles. Ik was net een half jaar terug uit Aruba en woonde sinds een paar maanden op mezelf. Ik voelde me erg alleen aangezien ik bij mijn ouders thuis altijd omringd was door mensen en dieren. Vandaar ook het konijn. Al binnen een paar dagen was hij zindelijk en plaste hij alleen nog maar op zijn toiletje. Ja dat lees je goed, hij had een konijnentoilet in zijn kooi. Daar poepte en plaste hij op. Daarbuiten deed hij niets.

Het was echt mijn kleine vriend. Hij wilde vrijwel door niemand opgetild worden, behalve door mij. Hij kwam veel knuffelen en schooide net als een hond. Het was echt een pracht beest…IMG_3732

En toen bleek hij ziek

Al enige tijd merkte ik aan Vriend Konijn dat hij veranderd was. Hoe lekker druk hij eerst was, hoe rustig nu. Ook merkte ik de laatste dagen dat hij regelmatig buiten zijn toiletje plaste. Noem het een onderbuik gevoel, het voelde niet goed.

Op maandagavond hoorden we hem hele rare geluiden maken, ik dacht even dat hij op dat moment het leven zou laten. Zo raar deed hij. Dus we belden de dierenarts op en vertelde ik haar mijn verhaal en stelde zij nog wat aanvullende vragen. Daaruit bleek dat zij zich toch wel heel erg zorgen maakte en aangezien het snel kan gaan bij een konijn gingen we dus direct langs. Eenmaal daar was de diagnose er al snel. Hij was ernstig ziek en zou niet meer beter worden. Wat er precies was kon ze niet zeggen, omdat het inwendig was. Omdat we niet wisten of hij pijn had (dan knarsetanden ze of gillen ze) namen we hem wel gewoon mee naar huis om te zien hoe het de komende dagen ging.

Maar de dag erop, gisteren dus, lette ik natuurlijk extra op hem en merkte ik dat hij pijn had. Ik belde de dierenarts op en besprak met haar hoe of wat. Het bleef mijn keus, maar ze adviseerde wel om hem uit zijn lijden te verlossen. Beter worden zou hij niet meer en het zou alleen maar erger worden. En dat hebben we gisterenavond dan ook gedaan.

Hij is in mijn armen gestorven. Ik heb de tranen uit mijn kop gejankt en er veel verdriet van. Maar ik weet dat het voor hem beter was en dat hij bij ons een geweldig leven heeft gehad.CIMG7449

Rust zacht lieve Jeroentje. Ik zal je missen….

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

24 reacties

 1. Wilmaaa op 23 december 2015 om 06:18

  Ah wat zielig en wat mooi dat je zoveel om hem gaf en dat hij Zoveel voor je heeft betekend! Ik zou dan ook moeten huilen, gelukkig in het wel het beste voor hem en heeft hij geen pijn meer!

 2. Simpel, met een snufje liefde op 23 december 2015 om 07:08

  Aaah, dat is geen fijn nieuws. Toch altijd vervelend als je je beste vriendje moet laten gaan. Hij heeft bij jou een prachtig leven gehad.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 23 december 2015 om 13:14

   Dank je voor je lieve woorden!

 3. Bianca op 23 december 2015 om 07:32

  Ach, wat vreselijk! Heel veel sterkte! Begrijpt Fay het al een beetje?

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 23 december 2015 om 13:14

   Geen idee, ze vraagt wel naar hem. Maar gaat ook snel weer verder met spelen zodra ik vertel dat hij er niet meer is.

 4. Lilian op 23 december 2015 om 08:07

  Aah zielig! Gecondoleerd! Wij zijn ook pas ons konijn verloren. Zomaar op de een of andere dag was hij overleden. Vreselijk! Ik heb toen ook wel een traantje gelaten. Zo’n beestje wordt toch wel een vriendje. Sterkte.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 23 december 2015 om 13:15

   Ja het wordt zeker een vriendje. Voor jou ook sterkte, lijkt me ook enorm rot als je opeens je konijn zo ziet liggen..

 5. Josan op 23 december 2015 om 08:09

  Sterkte met het verlies van Jeroentje, meisje. Je hebt het beste voor hem gedaan.

 6. Alexandra op 23 december 2015 om 08:51

  Oh nee ? heel veel sterkte, meis!

 7. Charlotte op 23 december 2015 om 09:09

  Sterkte meis!

 8. Nicole op 23 december 2015 om 09:48

  Heel verdrietig dat soort dingen! Sterkte!!

 9. Marjolijn op 23 december 2015 om 10:09

  Ach meid toch, huil maar hoor dat mag.
  Ik wens je heel veel sterkte toe en vanuit hier geef ik je een hele dikke knuffel!

  Rust zacht Jeroentje!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 23 december 2015 om 13:16

   Dank je wel lieve Marjolijn!

 10. Karen op 23 december 2015 om 10:41

  Ach gos, sterkte Nicole. Zo rot, zo vlak voor de kerst. Dat is ook echt de pest met dieren hè? Helaas worden ze vaak nooit zo oud en dat afscheid is zo verrekte shit. Gelukkig heeft hij 5 mooie jaren gehad! <3

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 23 december 2015 om 13:16

   Ja het is geen fijne periode, maar helaas heb je dat niet voor het uitkiezen. Wat je zegt, hij heeft 5 mooie jaren gehad..

 11. Liess op 23 december 2015 om 11:32

  Sneu. Helaas laten konijnen t pas laat zien dat er wat mis is met ze… Jullie hebben de juiste beslissing genomen, hoe moeilijk t ook is, het is pas de juiste als je de beslissing voor een huisdier maakt ipv voor jezelf.

 12. Kim op 23 december 2015 om 12:50

  Ah meid wat verschrikkelijk! Mijn maatje is ook onlangs overleden (had een angora konijn) en ben er nog steeds kapot van 🙁

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 23 december 2015 om 13:18

   Oh dat kan ik me heel goed voorstellen 🙁 Het wordt toch lid van je ‘gezin’ zo’n beestje he. Jij ook sterkte!

 13. Insoon op 23 december 2015 om 13:02

  Ach wat een verdrietig nieuws over Jeroentje!
  Veel sterkte gewenst! x

 14. Yvonne op 23 december 2015 om 21:36

  Echt heel naar om je dier te verliezen, je hebt wel een juiste keuze gemaakt. Ik vind je dan ook een echte dierenvriend. Sterkte met het verlies van zo’n lief konijn!

 15. janske op 23 december 2015 om 23:26

  moppie toch…wat ontzettend verdrietig…heel veel sterkte! Dikke knuffel!xxx

 16. Jenn op 24 december 2015 om 10:43

  Ah wat naar, ik weet hoe het voelt 🙁 Sterkte!

 17. Martine op 24 december 2015 om 13:00

  Ahh, dat vervelend voor jullie allemaal! Sterkte, dat zijn geen leuke dingen in het leven 🙁 🙁

 18. Anita op 24 december 2015 om 16:16

  Hele dikke knuffel meis!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje