De meest vreemde zoektermen waarmee mensen op mijn website komen

Alhoewel ik al veel langer aan het bloggen ben (ik was 18 toen ik mijn eerste blog startte) heb ik deze blog alweer sinds 2013. Door de jaren heen weten heel veel mensen mijn blog te vinden. Via Instagram, via Pinterest en vooral via Google. Er komen echter soms mensen op mijn blog door zoektermen die ik zelf niet helemaal snap. Ofwel omdat ik de zoekterm niet vind matchen met mijn blog of omdat het gewoon een wat vreemde zoekterm is. Dit keer heb ik naar de afgelopen drie maanden gekeken omdat ik anders wel héél veel zoektermen door moest scrollen. Ik deel met jou de meest vreemde zoektermen en vertel ook waarom ik dat vind en waarom mensen dan toch bij mij zijn gekomen. Mits ik dat überhaupt snap.

Zoekterm: oeps

Het eerste woordje wat ik tegenkwam waarvan ik echt dacht “huh” is het woordje oeps. Want er staat niks achter. Ik heb wel blogs geschreven waarin ik dat woordje gebruik en er zijn zelfs twee blogs waarin het woord in de titel staat. Maar wie zoekt er nu alleen op het woord “oeps”? En klikt dan ook nog eens zo vaak door qua pagina’s dat ze uiteindelijk bij mijn website terecht komen… Dat vind ik nog het meest vreemde. Dus bij deze zoekterm snap ik het echt even niet. Jij wel?

Zoekterm: geloof / geloven

Ik zag diverse malen het woord “geloof” of “geloven” of een variant daarvan terug tussen de zoekwoorden. En alhoewel ik deze woorden zeker gebruik doe ik dat niet in de zin van een geloof aanhangen. Ik heb wel doopnamen, maar ben dus niet gelovig. Juist daarom vind ik het vreemd dat mensen bij mij terecht komen omdat er zoveel meer en betere sites zijn van bloggers die daar juist wel over schrijven. Als het nu slechts 1x voor kwam dan kon het nog een vergissing zijn, maar meerdere mensen zijn bij mij terecht gekomen via deze zoekwoorden.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Zoekterm: fluff maken

Achteraf gezien is deze term helemaal niet zo vreemd. Maar toen ik hem voor het eerst in de rij met zoekwoorden tegenkwam kon ik de link echt niet leggen. Sterker nog, ik heb zelf moeten Googlen om erachter te komen wat “fluff” eigenlijk is. Toen ik de zoekresultaten zag besefte ik mezelf dat ik vast ergens een recept op mijn blog had staan. En ja hoor. Een oude vriendin van me heeft ooit een blog geschreven over hoe je fruit fluff maakt. Daar ben ik dus op gevonden!

Zoekterm: amsafe cares harnas

Ook bij deze zoekterm moest ik echt even Googlen wat voor een harnas dit eigenlijk was. Ik had hele wilde ideeën erover, maar ook hierbij is het achteraf gezien wel logisch. Best een beetje gek dat ik gewoon niet meer wist hierover geschreven te hebben. Echter heb ik meer dan 2600 blogs online staan en ook deze blog was een soort gastblog. Ik heb namelijk in het verleden diverse keren een webshoptip gegeven waarbij webshopeigenaren hun vijf favoriete producten in de spotlight mochten zetten. In dit geval was het Kids Travel Service die schreef over de Amsafe Cares harnas die zij verkopen.

Zoekterm: weight watchers zonder abonnement

Om deze zoekterm moest ik wel lachen. Ik heb namelijk regelmatig over Weight Watchers geschreven toen ik hier zelf mee bezig was en ook naderhand hoe het was nadat ik ermee gestopt was. Ook zijn er recepten online gekomen die zogenaamd “Weight Watchers Proof” zijn. Dus dat er zoektermen voorbij zouden komen met daarin Weight Watchers is logisch. Echter dat er mensen op zoek gaan naar Weight Watchers zonder abonnement vond ik dan wel weer grappig. Want die hele business is er juist op ingesteld dat je niet zonder abonnement kunt…

Zoekterm: slanke appeltaart

Hier moest ik echt hardop lachen. Als beelddenker zag ik direct een appeltaart voor mij die slank wil zijn maar stiekem niet is. Natuurlijk weet ik hoe ze het bedoelen, ik heb niet voor niets een gezonde appeltaart op mijn blog staan. Dat is echter geen slanke variant haha.

Zoekterm: geen bakboter in huis

Wanneer ik op mijn eigen website zoek op “geen bakboter in huis” dan geeft hij aan dat er niks gevonden is. Hoe mensen dan toch op mijn website komen met deze zoekterm is mij een raadsel. Daarnaast heb ik eigenlijk altijd wel bakboter in huis dus ook daar klopt het niet. Waarschijnlijk was degene die dit ingetypt heeft in Google op zoek naar alternatieven voor wanneer je geen bakboter in huis hebt en deze wel nodig hebt. Helaas kom je op mijn blog dan van een koude kermis thuis.

Zoekterm: concepten Instagram verdwenen 2022

Ik schrijf natuurlijk wel eens wat over het ondernemerschap en hoe ik ondernemers help met Instagram. Echter schrijf ik eigenlijk nooit echt specifiek blogs met tips over Instagram. Daar is mijn andere website voor en mijn andere Instagram account. Dat er dan toch mensen op mijn persoonlijke blog terecht komen die een vraag heb over Instagram vind ik dan alleen maar leuk. Hopelijk hebben ze via deze site mijn andere site gevonden.

Zoekterm: hoeveel nachtjes slapen nog

Het is dat mijn zoon nog helemaal niet kan schrijven laat staan typen, anders had ik hem ervan verdacht om deze zoekterm in te typen. Hij is namelijk op 8 juni jarig en is al behoorlijk lang aan het aftellen. Hij vraagt dan ook letterlijk “hoeveel nachtjes slapen nog”. Echter heb ik dus vier jaar geleden ook een blog geschreven waarin ik een zelfgemaakte aftelkalender deelde. Ik liep er tegenaan dat de aftelkalenders die ik tegenkwam niet het juiste aantal dagen had dus maakte ik er zelf een. Je hebt echter tegenwoordig ook van die handige blokken van hout waarop je helemaal zelf de maanden/weken/dagen kunt invullen.

Zoekterm: galajurk meiden 12 jaar

Aangezien ik zelf kinderen heb die zelfs jonger dan tien jaar zijn heb ik nog nooit geschreven over een galajurk voor meiden van 12 jaar. Dit is ook echt een hele specifieke zoekterm dus ik neem aan dat er zoveel betere websites naar boven kwamen. Toch klikte deze persoon op mijn blog over mijn zoektocht naar een galajurk. Een oudje aangezien hij in 2017 geschreven is, maar wel leuk om nog eens terug te lezen. Voor mij tenminste.

Wat is de gekste zoekterm die jij wel eens intypte?