Vreemde eetgewoontes tijdens de zwangerschap

Tijdens mijn zwangerschap had ik bepaalde cravings. Zo dronk ik voor de zwangerschap haast nooit frisdrank, nu kon de cola zero niet aangeslepen worden! Ik dronk echt liters op een dag, enorm slecht natuurlijk. Maar ik kon het niet laten. Ik moest en zou cola zero drinken. Naast dat ik dus een drank craving had, was er ook iets wat ik graag at. Eigenlijk is dat een understatement, want ook dit moest en zou ik hebben! Wat dat was? Frikandel speciaal. En dan geen gewone.. Nee bij onze friettent hebben ze de XXL versie en die at ik dan ook helemaal op!

Omdat ik dus al zulke “lekkere” cravings had vroeg ik me af wat andere moeders tijdens hun zwangerschap het liefste aten. Ik stelde dus de vraag in een Facebookgroep en werd overladen met antwoorden. Omdat ik niet alle antwoorden kan verwerken in een blog heb ik er een aantal uitgekozen. Toch wil ik alle moeders bedanken die de moeite hebben genomen antwoord te geven.

Gezonde cravings

Er zaten een hoop moeders tussen die, lucky them, vooral enorm veel gezonde dingen aten zoals heel veel fruit of groente. Ik vond het wel erg leuk om te lezen dat Andrea van Trendymommy kilo’s broccoli at en het nu ook haar dochtertje’s favoriete groente is!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wat ik ook een opvallend gezonde craving vond is het volgende, wat Chantal van Mamazing deelde:

Haring! Ik reed echt een stukje om voor de viskar en dan stiekem dat broodje opeten en lekker stinken hahaha!

Of wat dacht je van dit:

Ik wilde alleen maar kwark eten en zuurkool stamppot, dat laatste hoef ik nu echt nooit meer! – Marije van Werockthatparents.

Kan me heel goed voorstellen dat ze nu nooit meer zuurkool stamppot hoeft. Ik lust dat sowieso al niet haha!

Cliché

Naast de gezonde dingetjes waren er ook mama’s die het lekker cliché hielden. En wat is er nu zo cliché als maar zijn kan tijdens een zwangerschap? Juist ja! Augurken. Kim van Stories&Forever weet daar alles van!

Alles wat los en vast zit

Dan zijn er nog mama’s die het niet uitmaakte wat ze aten, als het maar lekker was.

Ik snackte alles naar binnen en daar ben ik na de zwangerschap niet meer mee gestopt – Marlieke van Lovethat.

En is Linda van Kiddowz driemaal 20+ kilo aangekomen, omdat ze alles op at wat niet vlug genoeg wegliep. Wel was ze driemaal ook het gewicht weer binnen drie weken kwijt door de borstvoeding.

Vreemde combinaties

Er waren ook moeders die bepaalde combinaties aten die ik zelf niet zo snel bedacht zou hebben. Zij konden zich nu ook niet meer voorstellen dat ze het persé zo wilden, maar tijdens de zwangerschap is alles veroorloofd!

Zo wilde Josan bergen ijs, granaatappelpitjes en couscous. Uhm.. alles door elkaar of? En Anne wilde vanillevla met van die aarbeien op siroop uit blik. Vreselijk haha!

Meerdere zwangerschappen

Als laatste de moeders met meerdere zwangerschappen. Zij hadden ook telkens weer een andere verslaving qua eten en drinken. Niet gek eigenlijk want elk kind is anders en dus ook elke zwangerschap.

Van de eerste: frikadellen met satésaus (ik werkte in een frituur) en van de tweede: stokbrood met kipfilet, kaas, mosterd en mayonaise. – Laura van Lauracollin.

En Linda kon bij de eerste geen Mac voorbij rijden of ze wilde wel een mckroket. Bij Isis was het stroopwafels. Er zijn wat pakken doorheen gegaan!

Conclusie

Zoveel verschillende moeders, zoveel verschillende verslavingen. Tijdens de zwangerschap zie je al dat er verschillen zijn en dat ieders voorkeuren anders zijn. Zo is dat niet veel anders wanneer de kids er eenmaal zijn. Maar zo hoort dat ook gewoon!

Had jij vreemde eetgewoontes tijdens de zwangerschap?

 

19 reacties op “Vreemde eetgewoontes tijdens de zwangerschap

 • Haha! Leuk om te lezen. Op de sinaasappels na heb ik niet echt cravings… Op 1 heel gek ding na; de hondenbrokken ruiken ineens zo lekker:) wanneer Martijn s avonds Puck een bak brokken geeft, krijg ik gewoon honger van die geur haha! Maar ik geef er maar niet aan toe, zou een beetje gek zijn! Hahaha.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Hahaha ja dat is wel knap hoor, je er niet aan toegeven! Meeste vrouwen doen dat toch wel 😉

 • Vreemde eetgewoontes had ik niet echt. At ook niet extreem veel meer dan normaal en was ook maar 10 kilo aangekomen tijdens mijn zwangerschap. Ik zorgde dat voor als ik honger kreeg gezonde dingen bij me had zoals mandarijntjes, walnoten, komkommer. Producten waar een sterke geur aan zat hoefde ik niet (bv chocolade) en vette dingen ook niet want daar kreeg ik maagzuur van.

 • Hahaha! Ik heb hier echt om zitten lachen. Het is zo grappig om te lezen waar iedereen zin in had. Zulke gekke dingen ook! En zuurkool.. yak! Mijn man is ook heel blij dat ik het nu nooit meer maak. 😀

 • Leuk om te lezen. Pindakaas was mijn graving. Elke dag moest ik wel op een cracker, boterham of rijstwafel pindakaas op gedaan worden.

 • Toen ik zwanger was (wat helaas later in de zwangerschap mis is gegaan) at ik pakken stroopwafels leeg, en dan niet gewoon alleen een stroopwafel, nee op die stroopwafel ging een plak jonge kaas even in de magnetron en ik zat heerlijk te smullen. Ik word nu al misselijk als ik er alleen al aan denk haha.

 • Ik ben normaal een enorme theeleut, maar tijdens mijn beide zwangerschappen kon ik de geur al niet weerstaan. Chocolade werd echt een eerste levensbehoefte. Al vind ik dat nu nog steeds moeilijk om te laten liggen.

 • Hahaha super leuk blog geworden! Heerlijk om te lezen. En leuk dat je mijn reactie ook hebt verwerkt! 🙂 Ik was echt bizar verzot op haring, nu vind ik het nog steeds lekker maar niet meer zo als toen. 😉

 • Haha ja! Ik was voor mijn werk veel in de auto en tegen de misselijkheid at ik… mandarijnen! Een op de heen- en een op de terugweg! Gna

 • Haha, geweldig! Ik heb echt verschillende fases gehad. In het begin neigde ik heel erg naar zoete en zure dingen als nutella en zure matten. Daarna heb ik een lange tijd gehad dat ik verslaafd was aan frikandellen. Inmiddels ben ik 32 weken en heb ik laatst 5 potten pindakaas naar de glasbak gebracht. Uuuh. Oeps! 😉

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Oeh pindakaas… lekker! Wel grappig die cravings bij verschillende fases 😀

 • En dan de reacties van de vaders op die rare eetgewoontes tijdens de zwangerschap? Ik kijk trots terug want mijn vrouw had geen gekke gewoontes. Ze vond en nu nog steeds sinds de zwangerschap cola vies. Mooi voordeeltje erbij hihi

 • Ja, mijn vreemde craving was juist dat ik helemaal geen trek had (op een korte periode van fruit na). Terwijl ik echt altijd trek heb, in hartig, chips enzo. Ik ben dus beide keren amper aangekomen (8kg en 4.5kg) en was het ook 2x binnen een week na de bevalling weer kwijt. Alleen daarna vliegt het eraan, omdat ik dan juist heel veel trek heb.

Reageren is niet mogelijk.