Vragen over dragen

Het is dinsdag en aangezien ik door Joyce ben getagd voor de draagdinsdag tag beantwoord ik vandaag dus een aantal vragen over dragen. Ik moet zeggen dat ik me, voordat ik moeder was, nooit echt als draagmoeder zag. Ik had er ook een hele geitenwollensokkenbeeld bij. Maar dat beeld is volledig veranderd en nu draag ik met veel plezier!

De vragen zijn bedacht door Mamalou.

Knopen of klikken?

Bij Fay had ik zowel een draagzak als draagdoek. Maar de draagdoek bleef veel te vaak liggen dus die heb ik uiteindelijk verkocht. Klikken dus!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Buik- of rugdragen?

Ik heb nog nooit op de rug gedragen. Bij Fay stopte ik met dragen in verband met lichamelijke problemen en Milo is nog niet oud genoeg. Maar ik moet zeggen dat buikdragen wel echt geweldig is. Continu dat lieve bolletje kunnen kussen en de baby geur opsnuiven….

Nieuw of tweedehands?

Ik heb tot nu toe altijd de doeken en draagzakken nieuw gekocht. Of eigenlijk gekregen als kraamcadeau! Daar ben ik heel erg blij mee.

YouTube of draagconsult?

Bij Fay heb ik een draagconsult gehad, dat was tijdens een workshop bij Kelly. Het was super fijn om iemand te hebben die helpt bij knopen en dingen uitlegt. Echter bleef het niet genoeg bij me plakken waardoor ik uiteindelijk niet meer in de draagdoek gedragen heb. Want het lukte me gewoon niet.

Bij de Tula free to grow die ik nu heb, heb ik vooral filmpjes gekeken. Maar dat is ook niet zo moeilijk.

Tula free to grow

Favoriete draagmiddel?

Mijn Tula free to grow uiteraard!! Wat ben ik blij met dat ding, ik kon hem al gebruiken op het moment dat ons zoontje geboren werd. Al moet ik wel zeggen dat ik hem pas met een week of 3 – 4 echt fijn vond. Daarvoor bleef ik het enorm spannend vinden..

Favoriete knoop?

Ik knoop niet dus heb ook geen favoriet.

Favoriete accessoire?

Bestaan er draag accessoires dan? Ik zou zeggen een speenkoord omdat die ervoor zorgt dat de speen niet continu valt, maar dat is geen specifieke draag accessoire.

Favoriete (web)shop?

Ik heb bij verschillende webshops mijn draagzakken en draagdoeken gehaald. Geloof dat mijn ouders bij Von Va Voom de Tula hebben gekocht. Op deze site kijk ik zelf ook eigenlijk altijd.

Favoriete draagterm?

Uhhhhhhh??

Wat ik nog graag wil…

Kopen

Stiekem zou ik nog wel een Tula willen, puur omdat er zoveel leuke verschillende designs zijn. Leuk voor de afwisseling 😉

Doen

Ik zou uiteindelijk ook wel willen rugdragen. Maar dat wil ik dan het liefst met een professional oefenen. Doodeng vind ik dat haha.

Zien

Ik zou mijn vader wel eens willen zien dragen. Mijn moeder heeft Milo al eens in de draagzak gehad, maar mijn vader niet. Echter denk ik dat ik dan tot Sint Juttemis kan wachten 😉

Zeggen

Dragen is echt zo fijn. Ik doe het eigenlijk veel te weinig en zou het echt veel vaker moeten doen. Het is dan ook iets wat ik iedereen aan raad. Al zou ik wel van te voren goed informatie inwinnen over wat goed is en wat jij fijn vindt.

En dan is het mijn beurt om een draagmama te taggen. Het is nu de beurt aan Monique van Moonoloog.nl! Vergeet niet Mamalou en mijzelf te taggen, dank je!

3 reacties op “Vragen over dragen

  • Dragen is zeker fijn en toch gebruik ik vaker de wagen. Denk een beetje uit gemak. Gisteren uit noodzaak moeten dragen, maar was best wel fijn. Zeker toen ik hem ging halen van de kinderopvang want kwam erachter dat hij echt wel gegroeid was dus moest even de drager goed afstellen. Dus zat hij nu beter dan in de ochtend toen ik hem weg bracht.

Reageren is niet mogelijk.