Persoonlijke vragen over bloggen beantwoord

Ik snap ook niet waarom, maar ik krijg regelmatig vragen over het bloggen via de mail, in privé berichtjes of persoonlijk. Ze vragen me dan om tips over bloggen, maar stellen me ook vragen als ‘waar komt je inspiratie vandaan’. Omdat ik niet de juiste blogger ben die tips hoort te geven verwijs ik je liever naar een website zoals Blogaholic en Frankwatching. Wat ik wel kan doen is persoonlijke vragen beantwoorden over het bloggen. Want waar ik mijn inspiratie vandaan haal dat weten bovenstaande websites natuurlijk niet. 

Waar komt je inspiratie vandaan?

Laten we dan maar meteen met deze vraag beginnen. Ik heb een persoonlijke blog dus ik haal mijn inspiratie uit mijn interesses en uit het leven. Zo schrijf ik over mijn eigen gezondheid, over de opvoeding van onze dochter, over films en boeken die ik leuk vind, recepten die ik heb uitgeprobeerd en DIY’s die ik heb gemaakt. Maar soms lees ik ook wel eens het nieuws en schrijf ik een artikel naar aanleiding van dat nieuws. Ook heb ik zo mijn periodes dat ik bijvoorbeeld opeens erg bezig ben met de kleding van mijn dochtertje. Dan zul je dat ook op mijn blog terug zien in de vorm van artikelen over kleding. Ik blijf dus echt bij mezelf en wat ik op dat moment leuk vind.

Hoeveel tijd ben je kwijt met het bloggen?

Wanneer het gaat om hoeveel tijd je ermee kwijt bent moet je eerst weten wat bloggen inhoud. Het is niet alleen een artikeltje typen en klaar. Wanneer je blogt ben je ook bezig met social media bijhouden (ik Twitter, zit op Facebook, Instagram en plaats af en toe iets op Snapchat en Google+. Daarnaast maak je ook foto’s of ben je foto’s aan het zoeken in een (gratis) databank. Je onderhoudt contacten met andere bloggers, gaat op zoek naar inspiratie en reageert op je lezers. Daarnaast ben je ook bezig met communiceren richting bedrijven, mijn mailbox stroomt elke dag weer vol met allerlei leuke persberichten, samenwerkingsaanvragen en vragen van andere partijen. Al met al komt er veel bij kijken en daarom ben ik er ook veel tijd aan kwijt.

Bol AlgemeenBol Algemeen

time-371226_1280

Ik ben in de ochtend vaak een uur bezig, wanneer mijn dochter slaapt ben ik ermee bezig en dan ligt het eraan hoe lang ze slaapt. En dan in de avond nog een paar uur. Denk dat ik al met al tussen de 5 en 8 uur ermee bezig ben. Want ook al zit ik niet achter mijn computer dan kan ik nog ermee bezig zijn door bijvoorbeeld een event of omdat ik aan het knutselen ben of bakken. Iets wat ik dan ook weer gebruik voor de blog. Bloggen is daarom geen hobby meer, maar een way of life!

Kost het je geld om te bloggen?

Ja. De ene maand kost het me meer dan een andere maand, maar het kost geld. Sowieso heb ik een eigen domein en zit ik bij een host wat me geld kost. Maar ook geef ik geld uit aan visitekaartjes, een logo en nieuw thema (lay-out). Ook ga ik naar events wat me dan benzine of een treinkaartje kost. Ik krijg daar geen vergoeding voor ofzo. Ik doe dat omdat ik het leuk vind. Ook koop ik regelmatig wel eens dingen om uit te proberen speciaal voor de blog. Zonder blog had ik het echter ook gekocht dus dat telt eigenlijk niet.

Waarom verander je steeds van blogonderwerp?

Ook bovenstaande vraag heb ik wel eens te horen gekregen. Daar trok ik me dan direct iets van aan en ik ging in de verdediging. Ik probeerde uit te leggen waarom ik bijvoorbeeld opeens over kinderkleding schreef of waarom er opeens een boel DIY’s en recepten op de blog te zien waren. Maar vaak kwam dat niet aan. Ik moest het maar gewoon lekker houden bij het schrijven over mijn depressie en het ouderschap.

Nu lap ik dat lekker aan mijn laars zoals je wel hebt gemerkt. Want als ik over DIY’s, recepten en zelfs beauty wil schrijven dan doe ik dat. Ik zelf weet dat ik het niet doe omdat het bezoekers zou trekken. Want ik weet ook wel dat wanneer je iets over beauty zoekt je niet aan mij denkt maar aan een Misslipgloss bijvoorbeeld. Maar ik schrijf erover, omdat het me op dat moment boeit. Het houdt me bezig, ik heb iets ontvangen of gekocht wat in die categorie hoort dus ik schrijf erover. Mijn leven, mijn blog, mijn keuze.

Wat gebruik je bij het bloggen?

Wat echt mijn heiligdom is en het belangrijkste bij het bloggen, is mijn iMac. Daar schrijf ik mijn blogjes op en bewerkt ik foto’s. Daarnaast gebruik ik mijn iphone om social media bij te houden en ook om foto’s te maken als ik bijvoorbeeld mijn camera niet bij me heb. Ik heb ook een spiegelreflex camera en daar maak ik veelal de product foto’s mee. Daarbij zitten ook nog twee daglichtlampen die ik aanzet wanneer het echt heel donker is. Verder, als het gaat om de blog zelf, ben ik begonnen met WordPress en dat gebruik ik nu nog steeds alleen heb ik er een domeinnaam aan gekoppeld. Ook gebruik ik programma’s als Lightroom, Picmonkey (internet) en excel om te plannen.

office-625893_1280

Heb jij nog (persoonlijke) vragen over bloggen? Stel ze dan gerust in de reacties of via de mail!

14 reacties op “Persoonlijke vragen over bloggen beantwoord

  • Interessant om te lezen! Ik vind ook dat bloggen een way of life is. Al ben ik dan bijv. niet aan het typen of foto’s maken, ik ben er toch mee bezig. De hele dag eigenlijk. Als ik iets zie, lees, doe of koop bedenk ik er direct alweer een blogje bij, haha!:)

  • Leuk om ge lezen! Bij mij zit inderdaad mijn blog ook altijd in mijn hoofd. Zelfs de rest van mijn gezin houd er inmiddels rekening mee… Moet dat niet op de foto?

  • Wat een rare vraag over je blogonderwerpen.. Goed dat je je daar niks (meer) van aantrekt! Leuk juist die afwisseling – ook voor jou als blogger 🙂

  • Interessant artikel! Het wordt zeker onderschat, ik ben er ook heel veel tijd mee kwijt. Maar het is een ontzettend leuke hobby waar ik veel voldoening uit haal.

  • Denk inderdaad dat ‘hoeveel tijd het kost’ door lezers onderschat wordt. Ben in mijn vrije tijd bijna altijd wel bezig met iets aan het bloggen!

  • Leuk om te lezen en veel is herkenbaar. En inderdaad, mensen vragen zo vaak: maar hoeveel tijd ben je daarmee bezig dan?! Als ik ze een indicatie geef snappen ze er NIKS van. Terwijl ik denk: hoe denk je dat die artikelen tot stand komen? Recepten maken zich niet zelf, fotograferen zich niet zelf, foto’s bewerken zich niet zelf, teksten schrijven zich niet zelf en dan heb ik het nog niet eens over het onderhouden van Social Media en andere contacten. I know the feeling ;-)!!

  • Leuk om eens van iemand anders deze vragen beantwoord te zien. Ik ben ook wel veel bezig met mijn blog. Stiekem soms wel teveel. Dan gaat het ten koste van andere (soms ook belangrijke) dingen. Ik vind dat soms wel lastig afwegen moet ik zeggen.

Reageren is niet mogelijk.