Vragen beantwoordt door een achtjarige (Fay)

Mijn dochter is op een leeftijd waarbij ze het werk van mama, mij dus, veel beter snapt. En dus ook de leuke dingen ervan inziet. Alhoewel ze graag schrijft wil ze geen blogger worden, maar wel influencer. Daarom leek het haar leuk om wat vragen te beantwoorden die ingestuurd werden door volgens op Instagram. Zo gezegd, zo gedaan. Ik plaatste een vraagsticker op Instagram en ontving tien leuke vragen die ik in willekeurige volgorde heb gesteld.

Als je één ding mag veranderen aan mama wat zou je dan kiezen?

Niet om je te beledigen, want je neemt ons echt wel ergens naartoe. Maar meer ergens mee naartoe nemen. Ik vind het altijd zo leuk om samen dingen te doen.

Nicole: Met dit antwoord treft ze bij mij een gevoelige snaar. Misschien dat ze dat al aanvoelde door haar eerste woorden haha. Doordat bij Milo zijn energie belasting best een ding is kunnen we niet zoveel dingen doen als we zouden willen. Hij heeft altijd een paar dagen nodig om bij te komen. De balans tussen zijn beperking en toch leuke dingen doen vind ik soms wel lastig.

Hebben jullie thuis een bepaalde gewoonte/traditie die je later ook wil houden?

Altijd de lichtjesroute rijden. Dat doen we elk jaar en dat vind ik altijd zo leuk. Lekker laat opblijven, snoepen in de auto. De mooie lichtjes. Het leukste vind ik de vijver met de smurfen. En met kerst altijd langs de familie gaan. Ik vind kerst echt heel leuk. Vooral omdat we dan met de familie zijn en lekker eten.

Wat wil je later worden?

Ik wil later YouTuber worden want dan kun je mensen jouw filmpjes laten zien en veel leuke dingen doen. En ik wil later mama worden omdat je dan voor je kinderen kan zorgen en dat lijkt me heel leuk.

Nicole: Mijn dochter is erg in de ban van YouTube en de filmpjes die ze daarop ziet. Ze heeft zo ook haar favorieten en ziet natuurlijk alleen de positieve dingen. Hopelijk is dit een fase haha.

Waar zou je nog wel eens heen willen op vakantie?

Naar Zeeland. Omdat je daar de zee hebt en dan kan je heel veel vrienden maken en dat vind ik leuk. We zijn daar al eens geweest en dat was zo leuk.

Nicole: Dit antwoord verbaasde me maar vond ik wel echt superleuk! Onze vakantie in Zeeland vond ik ook echt heel erg leuk, al zat ik toen wel in een burn-out. De zee doet me altijd goed.

Wat is je favoriete pretpark of uitje en waarom?

Mijn favoriete uitje is Preston Palace, omdat je daar heel veel leuke dingen kunt doen. Er is heel veel voor kinderen en animatie. Er zijn ook heel veel lekkere dingen om te eten en je kan dan zelf kiezen.

Nicole: Hier zijn we in de kerstvakantie geweest met het werk van mijn man. Dus ik snap wel waarom ze dat kiest. Ze had ook nog “Disneyland” genoemd, daar is ze geweest toen ze precies vier jaar was. Maar eigenlijk herinnert ze zich er niets meer van…

Heb je een tip voor een meisje van bijna 4 die voor het eerst naar groep 1 gaat?

Heel veel je best doen en goed luisteren. En veel vriendjes maken.

Nicole: Deze vraag vond ze wel lastig. Wat voor tips bedoelt ze?

Hoe bevalt je haar nu het een stuk korter is?

Fijn omdat er dan minder klitten in komen. En ik kan meer mijn haren loslaten in plaats van in een staart.

Hoe gaat het op school?

Het gaat heel goed, ik haal bij rekenen heel veel tienen. En voor de rest op school gaat het ook heel goed.

Nicole: Fay is erg leergierig en gaat doorgaans graag naar school. Alleen de ruzies met vriendinnen vindt ze niet zo fijn. En soms voelt ze zich gepest door anderen.

Wat is het leukste vak op school?

Rekenen. Omdat ik er goed in ben.

Hoeveel zakgeld krijg je en wat doe jij daar mee?

Ik krijg €5 per maand en sinds kort storten papa en mama deze op mijn nieuwe kinderrekening. Ik spaar dit geld, maar heb nog niet echt een doel om te sparen. Ik heb wel met kerst van mijn zakgeld cadeautjes gekocht voor mijn papa, mama en broertje.

1 reactie op “Vragen beantwoordt door een achtjarige (Fay)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *