9x waarom je op vakantie wilt naar een bungalowpark

Op vakantie gaan is een van mijn favoriete dingen om te doen. Nieuwe plekken ontdekken, lekker ontspannen, even weg van huis.. Tijdens de ene vakantie ga ik naar een hotel, een andere keer gaan we lekker kamperen met een tent en tijdens weer een andere vakantie zoeken we een bungalowpark op. Niet iedereen is dol op vakanties op een bungalowpark. Waarom wij wel graag op vakantie gaan naar een bungalowpark vertel ik je in deze blog.

Op vakantie naar een bungalowpark

Afgelopen jaar ben ik twee keer op vakantie geweest naar een bungalowpark. Beide keren met blogcollega’s. Maar in de jaren daarvoor ben ik ook met regelmaat met mijn gezin en familie naar een vakantiepark geweest. Zowel in het buitenland als hier in Nederland. Zulke parken worden altijd druk bezocht en zijn ontzettend populair.

Voordelen van een bungalowpark

Niet iedereen is er even blij mee, maar zo’n vakantie heeft zoveel voordelen…

Bol AlgemeenBol Algemeen

1. Faciliteiten en comfort

Wat ik zelf een van de fijnste dingen aan een bungalowpark vind is dat je niet heel je huisraad mee hoeft te nemen. Geen gesjouw met babybedjes, kinderstoelen, badjes, koffiezet apparaten enzovoort. Vrijwel alles wat je nodig hebt vind je in zo’n huisje. En vaak nog meer. Denk bijvoorbeeld aan een bad, die hebben wij niet thuis. Maar in een vakantiehuisje vaak wel. Of wat dacht je van een wasmachine en droger? Super handig wanneer de kinderen in de modder hebben gespeeld bijvoorbeeld. Sommige huisjes hebben zelfs de luxe van een sauna.. Heerlijk toch?!

2. Eigen keuken

Ik houd er ontzettend van om uit eten te gaan op vakantie. Maar niet elke dag. Het is zo ontzettend fijn om gewoon een eigen keuken te hebben waar je zowel het ontbijt als de lunch en het avondeten in kunt bereiden. Het hoeft niet.. maar wel handig dat het binnen handbereik is.

3. Alles binnen handbereik

Fietsen huren? Lekker uit eten? Bowlen of zwemmen? Al dit soort dingen heb je op de meeste parken binnen handbereik. Je hoeft daarvoor het park niet eens af. Hetzelfde geldt voor de supermarkt. Wil je nog meer luxe en wil je de broodjes bezorgd aan huis? Ook dat kan allemaal.

4. Veel activiteiten

Op de meeste bungalowparken worden er vele activiteiten georganiseerd. Veel activiteiten zijn voor kinderen, wat voor ons als ouders erg fijn is. Maar er zijn ook voldoende activiteiten die je als volwassenen kunt doen. Er zijn zelfs parken met hun eigen escaperoom. Hoe gaaf!

5. Veel ruimte

Wij hebben al diverse vakanties achter de rug. Zowel in bungalowparken, (sta)caravans, tenten als hotels. Als het gaat om ruimte dan heb je deze in een bungalowhuisje toch echt het meest. Wel moet ik toegeven dat wij vaak een huisje kiezen voor meer personen dan waarmee we zijn. Gaan we bijvoorbeeld met zijn vieren dan kiezen we vaak een zespersoons huisje. Dit zorgt ervoor dat we voor beide kinderen een eigen slaapkamer hebben en het geeft net wat meer ruimte.

6. Omgeving

De meeste vakantieparken liggen in een natuurrijke omgeving. Dat vind ik altijd wel prettig, ik ben dol op de natuur en vind het heerlijk om hier doorheen te wandelen. Ze liggen ook vaak dicht bij bijvoorbeeld een attractiepark of andere toffe plekken om heen te gaan. Er is dan ook altijd meer dan voldoende om te doen of ontdekken in de omgeving van zo’n park.

7. Extra service

Kies je voor een vakantiepark dan kies je ook zelf voor de mate waarin je luxe en service wilt ontvangen. Wil je dat er elke dag broodjes worden bezorgd? Of vind je het fijn dat er iemand de BBQ komt verzorgen zodat je zelf geen boodschappen hoeft te doen? Het kan allemaal. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Of je kiest ervoor om er geen gebruik van te maken. Dat kan natuurlijk ook. Voor ieder wat wils.

8. Samen spelen

Er zijn op vakantieparken altijd meer dan genoeg van allerlei leeftijden kinderen te vinden. Gegarandeerd dat er ook voor jouw kinderen leeftijdsgenootjes rondlopen waar ze mee kunnen spelen. Leuk samen spelen in het zwembad, of samen voetballen voor het huisje. Vriendjes zijn er zo gemaakt!

9. Privacy

Daarentegen heb je ook wel weer veel privacy op zo’n park. De huisjes staan niet hutje mutje op een rij waardoor je meer privacy hebt. En ook in het huisje zelf heb je diverse ruimtes waarin je jezelf even kunt terug trekken.

Welk park kies je?

Zoals je wel kunt lezen zijn er dus meer dan genoeg voordelen om te kiezen voor een bungalowpark. Wij hopen in ieder geval komend jaar weer naar een van de parken toe te kunnen gaan. Voor welk park we gaan weten we nog niet. Dat zoeken we ter zijner tijd uit via de website van Parkvakanties. Daar kun je namelijk zoeken op bestemming, thema’s, ligging en nog veel meer.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar vakantieparken in Drenthe dan kun je daarop selecteren. Wil je ook nog dat het park aan het water ligt of misschien juist in een stedelijk gebied? Dan kun je ook deze voorkeur aangeven. Er is dus echt voor ieder wat wils. En dát vind ik zo fijn aan een bungalowpark.

Ga jij wel eens op vakantie naar een bungalowpark? Waarom wel of waarom niet?

1 reactie op “9x waarom je op vakantie wilt naar een bungalowpark

  • Toevallig ga ik komende week voor het eerst in jaren naar een bungalowpark. Vroeger met ons gezin gingen we ieder jaar, tot ik op de leeftijd kwam dat ik niet meer met mijn ouders op vakantie ging. Ik vind het heerlijk.

Reageren is niet mogelijk.