De voordelen van glasvezel – onze ervaring

Aangezien ik vanuit huis werk vind ik het erg belangrijk dat ik een snelle en stabiele internetverbinding heb. Een internetverbinding waarbij het niet uren duurt om foto’s en filmpjes te uploaden en waarbij ik altijd in contact sta met mijn klanten. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat niet alleen ik een goede verbinding heb, maar mijn gezin ook. Daarom kozen wij voor een glasvezel verbinding via KPN.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is zoals het woord het eigenlijk al zegt een vezel zo dun als haar gemaakt van een speciaal soort glas. Of eigenlijk uit twee speciale soorten glas die aan elkaar zijn verbonden. Via laserlicht wordt informatie door zo’n glasvezelkabel verzonden, ongeveer op de manier zoals morsecode werkt. Een leuk feitje: één glasvezeldraad verstuurt gemiddeld tot achtduizend gigabyte aan data. Dat is te vergelijken met 5 miljoen foto’s of 4 miljard telefoongesprekken. Bizar eigenlijk wanneer je hierbij stil staat.

De voordelen van glasvezel via KPN

Omdat data dus veel sneller door een glasvezelkabel gaat dan door een gewone internetkabel kozen wij voor glasvezel van KPN. Via de glasvezel postcodecheck achterhaalden we eerst of er wel glasvezel mogelijk was op ons adres. Toen bleek dat dit mogelijk was hebben we dan ook direct glasvezel aangevraagd. Inmiddels hebben we alweer een aantal jaar, naar volle tevredenheid, glasvezel via KPN. Hierbij de voordelen van glasvezel op een rij:

Sneller internet

Internet via glasvezel is veel sneller dan via een gewone kabel. De gemiddelde internetsnelheid door een kabel ligt op zo’n 15 Mb per seconde terwijl je bij glasvezelaanbieders kunt kiezen voor pakketten waarbij je 50, 100 of zelfs 500 Mb per seconde hebt. Dit alles heeft weer te maken met hoe snel je bijvoorbeeld kunt uploaden en downloaden. Bij de gewone kabel is de uploadsnelheid vaak een stuk lager dan de downloadsnelheid. Wil je dus bijvoorbeeld foto’s doorsturen dan kost dit behoorlijk wat tijd.

Minder storingen

In de bijna zeven jaar dat wij hier wonen hebben we vrijwel geen storingen gehad als het gaat om internet en/of tv. En al die tijd zitten we bij KPN. Dat is wel eens anders geweest toen we nog in Eindhoven woonden en een andere provider hadden. Doordat een glasvezelkabel echt van deur tot deur gaat is de kans op storingen ook een stuk kleiner. Je hoeft geen kabel te delen met buren en het is gewoon heel wat stabieler.

Geen extra kosten

Is er glasvezel beschikbaar op jouw adres? Dan betaal je niets extra’s om dit aan te vragen. Glasvezel is dus niet duurder dan internet via een kabel, integendeel. Voor dezelfde of soms zelfs een lagere prijs krijg je een veel hogere snelheid én betere kwaliteit. Twijfel je nog? Hier kun je glasvezel vergelijken.

Betere kwaliteit

Daarnaast zorgt glasvezel ook voor een betere kwaliteit van het beeld. Dit vind ik als ondernemer erg belangrijk omdat ik regelmatig videogesprekken plan met mijn klanten maar bijvoorbeeld ook webinars geef. Als moeder vind ik het prettig dat de kwaliteit stabiel en goed is omdat we regelmatig met meerdere apparaten gebruik maken van het internet. Mijn man speelt dan bijvoorbeeld een spel, ik heb een videogesprek met een klant en de kinderen zijn Netflix aan het kijken.

Heb jij al internet via glasvezel?

* Dit is een samenwerking.