Voorbereiding voor pakjesavond: 5 uitgebreide tips

Dit weekend is het (voor de meeste) eindelijk zover: pakjesavond! Al weken lang hebben de jongsten onder ons uitgekeken naar dé avond waarop ze cadeautjes ontvangen van de goedheiligman. Wij zelf vieren het samen met mijn ouders, maar ook nog op pakjesavond (5 december) met zijn vierjes. Dubbel feest dus voor die kinderen van ons.

Om er een geweldige pakjesavond van te maken is wel wat voorbereiding nodig. En daarom zocht ik in mijn eigen Sinterklaas blogarchief én die van een aantal collega bloggers naar artikelen die kunnen helpen bij de voorbereiding op pakjesavond.

Voorbereiding voor pakjesavond

Sinterklaas is een kinderfeest. En daarom doen wij als ouders er alles voor om er een geslaagde pakjesavond van te maken. Hieronder vind je een aantal tips voor een goed voorbereide pakjesavond, alvast veel plezier gewenst!

Cadeautjes kopen

Het eerste waar je aan denkt bij pakjesavond zijn natuurlijk de pakjes, oftewel de cadeautjes. Daar draait het natuurlijk om. Ik schreef eerder al eens een blog waarom je al vroeg in het jaar je Sinterklaas cadeaus zou moeten kopen. Hoe later in het jaar we komen, hoe duurder de cadeaus vaak zijn. Ben je er toch niet zo op tijd bij als je had gewild? Dan is het slim om goed naar de aanbiedingen te kijken. En let op, soms lijkt iets een goede koop maar blijkt het helemaal niet zo te zijn.

Heeft je kind een bepaald cadeau voor ogen wat hij of zij graag wil? Check dan zeker even het speelgoed van het jaar of het hierbij staat. En lees de reviews van de spellen en het speelgoed online. Dat kan zijn op de sites waar het verkocht wordt, op bol.com staan vaak goede reviews. Maar je kunt ook bij bloggers zoals ikzelf lezen.

Sinterklaas bezoek aan huis

Wil je Sinterklaas en Pieten of alleen de Pieten langs laten komen tijdens pakjesavond? Dan is ook hierbij een goede voorbereiding belangrijk. Ga je pas op zoek naar een Sint of Pieten op het moment dat hij in Nederland aankomt, dan grijp je vaak al mis. Of je moet pakjesavond op een andere avond vieren.

Lees hier meer over een Sinterklaas bezoek aan huis.

Wat is Sinterklaas zonder lekkernijen?

Bij het vieren van Sinterklaas zijn verjaardag horen natuurlijk ook lekkernijen zoals een lekkere chocoladetaart, van My Happy Kitchen. Of wat dacht je van de heerlijke Sinterklaas taart met monchou en kruidnoten die ik zelf elk jaar maak? Het water loopt me al in de mond als ik er alleen al naar kijk. Yummm! Natuurlijk is er nog veel meer lekkers te bedenken en maken, dus laat je fantasie zijn gang gaan. En heb je geen zin om zelf aan de slag te gaan? In de winkels is ook volop lekkers te vinden. Of je bestelt iets bij de lokale bakker.

chocoladetaart Sinterklaas als voorbereiding op pakjesavond

Op Janske.nl vind je de lekkerste Sinterklaas recepten. En ik had het al even over mijn Sinterklaas taart, die staat er ook tussen. Voel me vereerd want wauw wat een heerlijkheden vind je op haar blog. En daar staat mijn taart dan gewoon tussen. Bij Fleur zag ik echt een geweldig leuk idee. Namelijk Sinterklaas vieren met tapas! Ik ben dol op tapas en vind elk excuus om dit te eten een goed excuus. Dus dank voor de inspiratie lieve Fleur!

Manieren om Pakjesavond te vieren

Er zijn natuurlijk ook hele verschillende manieren om pakjesavond te vieren. De een doet dat dus met zakken vol cadeaus die door de buurman voor de deur worden gezet. De ander met surprises. Ik verzamelde vijf manieren om pakjesavond te vieren.

Inspiratie voor een surprise nodig?

idee sinterklaas surprise goede voorbereiding pakjesavond

Doen jullie aan surprises tijdens pakjesavond? Dan heeft Els een fijne DIY voor je op haar blog staan. Haar Sinterklaas surprise is echt heel simpel, maar enorm leuk! Kun je nog wel meer inspiratie gebruiken? Kijk dan ook eens hier.

Heb je inspiratie nodig voor een budget cadeautje voor een surprise, bijvoorbeeld voor op de basisschool? Dan vind je hier een heleboel ideeën.

Sinterklaas gedichten maken?

Charlotte van Aukjeswereld heeft een aantal Sinterklaas gedichten gedeeld op haar blog om de mensen die daar wat meer moeite mee hebben te helpen. Heel fijn deze inspiratie. Ze heeft overigens nog veel meer blogs online staan met Sinterklaas gedichten, waaronder deze en deze.

sinterklaas-gedichten-inspiratie

Hoe je Pakjesavond ook gaat vieren, aan de voorbereiding kan het niet liggen als je deze blog hebt gelezen. (En er natuurlijk ook iets mee doet.) Ik wens je in ieder geval veel plezier en een fijne gezellige pakjesavond!

4 reacties op “Voorbereiding voor pakjesavond: 5 uitgebreide tips

Reageren is niet mogelijk.