Voor je het weet..

Op het moment dat ik dit typ zit ik achterin de auto bij mijn ouders onderweg naar huis. We zijn net bij mijn oma op visite geweest die haar 77e verjaardag vierde en ik bedenk me net dat ik nog geen blog heb voor morgen. Het idee is er wel maar door mijn ziek zijn en het werk heb ik er geen tijd voor gehad. Tsjah en wat dan.. Totdat mijn vader een opmerking maakte die me de inspiratie gaf om dit blogje te schrijven.

“Ach, voor je het weet gaat ze zelf naar bed en hoef je haar niet meer te brengen.”

We hadden het er namelijk over dat wanneer zowel mijn man als ik thuis zijn onze dochter perse naar bed gebracht wil worden door mij. Terwijl als ik er niet ben mijn man zonder problemen haar naar bed brengt. En ja, dan maakt mijn vader die opmerking en besef ik me dat ik helemaal nog niet wil dat ze zelf naar bed gaat. Want het gaat al allemaal zo snel! Ons meisje is al een hele meid met haar gelakte nageltjes en de “lippenstift” die ze op wil doen. Ze gaat al zelf naar de wc en nee mama je hoeft niet te helpen. Ik kan het zelf.. En het erge is nog, de meeste dingen kan ze ook gewoon echt zelf.

Voor je het weet gaat ze naar school en als ik dan nog een keer met mijn ogen knipper fietst ze naar de middelbare. Want mensen kinderen wat gaat die tijd snel! Ik kijk nog steeds elke dag met veel verbazing naar dat mooie pientere peutermeisje wat bij ons rond loopt. Want dat prachtige mensje is mijn dochter. Mijn bijna drie jarige peuter die van mij een moeder heeft gemaakt. En daar kan ik dan met mijn verstand echt niet bij!

Ja, voor je het weet.. Maar nu nog even niet!

25 reacties op “Voor je het weet..

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *