Voor je het weet..

IMG_9123

Op het moment dat ik dit typ zit ik achterin de auto bij mijn ouders onderweg naar huis. We zijn net bij mijn oma op visite geweest die haar 77e verjaardag vierde en ik bedenk me net dat ik nog geen blog heb voor morgen. Het idee is er wel maar door mijn ziek zijn en het werk heb ik er geen tijd voor gehad. Tsjah en wat dan.. Totdat mijn vader een opmerking maakte die me de inspiratie gaf om dit blogje te schrijven.

“Ach, voor je het weet gaat ze zelf naar bed en hoef je haar niet meer te brengen.”

We hadden het er namelijk over dat wanneer zowel mijn man als ik thuis zijn onze dochter perse naar bed gebracht wil worden door mij. Terwijl als ik er niet ben mijn man zonder problemen haar naar bed brengt. En ja, dan maakt mijn vader die opmerking en besef ik me dat ik helemaal nog niet wil dat ze zelf naar bed gaat. Want het gaat al allemaal zo snel! Ons meisje is al een hele meid met haar gelakte nageltjes en de “lippenstift” die ze op wil doen. Ze gaat al zelf naar de wc en nee mama je hoeft niet te helpen. Ik kan het zelf.. En het erge is nog, de meeste dingen kan ze ook gewoon echt zelf.

Voor je het weet gaat ze naar school en als ik dan nog een keer met mijn ogen knipper fietst ze naar de middelbare. Want mensen kinderen wat gaat die tijd snel! Ik kijk nog steeds elke dag met veel verbazing naar dat mooie pientere peutermeisje wat bij ons rond loopt. Want dat prachtige mensje is mijn dochter. Mijn bijna drie jarige peuter die van mij een moeder heeft gemaakt. En daar kan ik dan met mijn verstand echt niet bij!

Ja, voor je het weet.. Maar nu nog even niet!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

25 reacties

 1. marije op 14 januari 2017 om 06:21

  Optimaal genieten dus van elk moment die je met haar hebt en alles wat zij doet!

 2. MamaIssues op 14 januari 2017 om 07:45

  De tijd gaat inderdaad super snel!!
  Mijn dochter is van de week 6 geworden en wordt ineens een echte dame!!!
  Maar af en toe is ze toch nog best klein 🙂

  • Nicole op 16 januari 2017 om 10:17

   Ja dat is wel fijn he, er blijven altijd van die momentjes.. al worden ze steeds schaarser!

 3. Sylvia op 14 januari 2017 om 08:42

  Het gaat inderdaad veel te snel. Optimaal genieten want die mooie kleine momentjes zijn voorbij voordat je het in de gaten hebt. Hier wil mijn dochtertje gelukkig nog elke avond in slaap gezongen en geknuffeld worden

 4. Charlotte op 14 januari 2017 om 08:59

  Jaaa ze zijn al zo groot ineens. Zeker als straks de baby’s er zijn dan lijken ze nog groter…

 5. Patricia op 14 januari 2017 om 09:12

  Het gaat veel te snel. En met een tweede nog sneller is mijn ervaring.

 6. Ilse van Kreanimo op 14 januari 2017 om 09:15

  Het gaat zo verschrikkelijk snel.
  Mijn kleinste heeft er al een week halve dagen naar het klasje opzitten.
  2,5 is ze, net. Ze is een plantrekker en ze doet dat super, maar ik vind haar nog steeds zo klein.

 7. Bregje op 14 januari 2017 om 09:16

  Je knippert met je ogen en ze zijn weer gegroeid! Koesteren dus die kleine momentjes ❤

 8. marieke op 14 januari 2017 om 09:32

  Wat een wijze man, die vader van jou! Zo had ik het ook nog niet bekeken.

 9. Els op 14 januari 2017 om 10:13

  Voor je het weet gaat ze trouwen… sttt, grapje ;-).

 10. Monique op 14 januari 2017 om 10:16

  Pff nou inderdaad, het gaat allemaal al snel genoeg! Laten we nog maar even genieten van de momenten dat ze ons nodig hebben 🙂

 11. mama van dijk op 14 januari 2017 om 13:35

  jaaa zo herkenbaar!

 12. Jacqueline op 14 januari 2017 om 15:13

  Ik vind het juist heerlijk om te zien hoe zelfstandig mijn meiden worden. Wel grappig, vandaag had ik een discussie met de oudste, omdat ze mij weer eens als taxichauffeur wilde inzetten. Ik liet haar weten dat ik ook nog een leven had, haha!

  • Nicole op 16 januari 2017 om 10:22

   Ik vind het ook heerlijk om te zien, maar mis ondertussen ook wel de momenten dat ze me nodig had. Gelukkig is baby nr 2 onderweg en is die weer helemaal afhankelijk van mij haha..

 13. Daisy op 14 januari 2017 om 15:17

  Enorm herkenbaar, ik denk ook bij veel dingen… wauw, wat wordt je snel groot en soms is dat helemaal niet zo heel leuk 🙂 Ze is in oktober 4 geworden, gaat dus idd net naar school en vind nu eigenlijk al dat ze best wel alleen naar school kan….

  Nee Emma, nog even niet! 🙂

 14. Jessica op 14 januari 2017 om 18:33

  Nu nog heel veel naar bed brengen! Al is kletsen met mama op bed ook heel fijn voordat je gaat slapen, hoe oud je ook bent!

 15. Volgmama op 15 januari 2017 om 09:02

  Het gaat allemaal snel genoeg. Lekker van genieten want ze zijn zo groot. Ben benieuwd naar jullie tweede kindje.

 16. simpel, met een snufje liefde op 15 januari 2017 om 09:20

  Ja voor je het weet zijn ze groot.

 17. Michelle op 15 januari 2017 om 14:34

  De tijd vliegt voorbij! Heel veel genieten dus..Voor we hete weten zijn ze 18 en amper meer thuis

 18. Tips voor Papa's op 15 januari 2017 om 14:38

  Vanaf het eerste moment dat J geboren werd, keek ik uit naar het moment dat hij zelf kon lopen en praten. Nu hij allebei al heel goed kan, verlang ik soms stiekem teug naar het moment dat hij zo heerlijk lag te kirren in de box. Op de een of andere manier ga ik proberen veel meer stil te staan bij de babyperiode van baby 2 over een paar weken. Voor je het weet kunnen ze het inderdaad allemaal zelf….

  • Nicole op 16 januari 2017 om 10:24

   Ja echt he, bij een tweede besef je dat veel meer denk ik! Al ben ik bang dat het dan nog sneller gaat haha. Je hebt dan namelijk niet meer 100% de aandacht en tijd voor baby nr 2. Omdat je ook nog een peuter rond hebt lopen..

 19. Tips voor Papa's op 16 januari 2017 om 10:31

  Ja, dat is ook wel weer zo. Binnen nu en een paar weken gaan we het ervaren ?

 20. Merel op 16 januari 2017 om 11:32

  Misschien een kleine troost, die van ons is 10 en brengen we ook nog gewoon naar bed hoor. Misschien niet meer met voorlezen zoals vroeger, maar wel met een spelletje (kwartetten, kaarten en met Ro doet ze geloof ik weleens ‘blind pictionary’) of gewoon kletsen over de dag. Hoop dat we dit nog blijven volhouden!
  Maar goed, je hebt gelijk ook, straks gaan jullie weer lekker genieten van zo’n kleintje! Heerlijk, dat tutten en veel kroelen.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje