Voor je het weet..

Op het moment dat ik dit typ zit ik achterin de auto bij mijn ouders onderweg naar huis. We zijn net bij mijn oma op visite geweest die haar 77e verjaardag vierde en ik bedenk me net dat ik nog geen blog heb voor morgen. Het idee is er wel maar door mijn ziek zijn en het werk heb ik er geen tijd voor gehad. Tsjah en wat dan.. Totdat mijn vader een opmerking maakte die me de inspiratie gaf om dit blogje te schrijven.

“Ach, voor je het weet gaat ze zelf naar bed en hoef je haar niet meer te brengen.”

We hadden het er namelijk over dat wanneer zowel mijn man als ik thuis zijn onze dochter perse naar bed gebracht wil worden door mij. Terwijl als ik er niet ben mijn man zonder problemen haar naar bed brengt. En ja, dan maakt mijn vader die opmerking en besef ik me dat ik helemaal nog niet wil dat ze zelf naar bed gaat. Want het gaat al allemaal zo snel! Ons meisje is al een hele meid met haar gelakte nageltjes en de “lippenstift” die ze op wil doen. Ze gaat al zelf naar de wc en nee mama je hoeft niet te helpen. Ik kan het zelf.. En het erge is nog, de meeste dingen kan ze ook gewoon echt zelf.

Voor je het weet gaat ze naar school en als ik dan nog een keer met mijn ogen knipper fietst ze naar de middelbare. Want mensen kinderen wat gaat die tijd snel! Ik kijk nog steeds elke dag met veel verbazing naar dat mooie pientere peutermeisje wat bij ons rond loopt. Want dat prachtige mensje is mijn dochter. Mijn bijna drie jarige peuter die van mij een moeder heeft gemaakt. En daar kan ik dan met mijn verstand echt niet bij!

Ja, voor je het weet.. Maar nu nog even niet!

25 reacties op “Voor je het weet..

 • De tijd gaat inderdaad super snel!!
  Mijn dochter is van de week 6 geworden en wordt ineens een echte dame!!!
  Maar af en toe is ze toch nog best klein 🙂

 • Het gaat inderdaad veel te snel. Optimaal genieten want die mooie kleine momentjes zijn voorbij voordat je het in de gaten hebt. Hier wil mijn dochtertje gelukkig nog elke avond in slaap gezongen en geknuffeld worden

 • Het gaat zo verschrikkelijk snel.
  Mijn kleinste heeft er al een week halve dagen naar het klasje opzitten.
  2,5 is ze, net. Ze is een plantrekker en ze doet dat super, maar ik vind haar nog steeds zo klein.

 • Pff nou inderdaad, het gaat allemaal al snel genoeg! Laten we nog maar even genieten van de momenten dat ze ons nodig hebben 🙂

 • Ik vind het juist heerlijk om te zien hoe zelfstandig mijn meiden worden. Wel grappig, vandaag had ik een discussie met de oudste, omdat ze mij weer eens als taxichauffeur wilde inzetten. Ik liet haar weten dat ik ook nog een leven had, haha!

  • Ik vind het ook heerlijk om te zien, maar mis ondertussen ook wel de momenten dat ze me nodig had. Gelukkig is baby nr 2 onderweg en is die weer helemaal afhankelijk van mij haha..

 • Enorm herkenbaar, ik denk ook bij veel dingen… wauw, wat wordt je snel groot en soms is dat helemaal niet zo heel leuk 🙂 Ze is in oktober 4 geworden, gaat dus idd net naar school en vind nu eigenlijk al dat ze best wel alleen naar school kan….

  Nee Emma, nog even niet! 🙂

 • Vanaf het eerste moment dat J geboren werd, keek ik uit naar het moment dat hij zelf kon lopen en praten. Nu hij allebei al heel goed kan, verlang ik soms stiekem teug naar het moment dat hij zo heerlijk lag te kirren in de box. Op de een of andere manier ga ik proberen veel meer stil te staan bij de babyperiode van baby 2 over een paar weken. Voor je het weet kunnen ze het inderdaad allemaal zelf….

  • Ja echt he, bij een tweede besef je dat veel meer denk ik! Al ben ik bang dat het dan nog sneller gaat haha. Je hebt dan namelijk niet meer 100% de aandacht en tijd voor baby nr 2. Omdat je ook nog een peuter rond hebt lopen..

 • Misschien een kleine troost, die van ons is 10 en brengen we ook nog gewoon naar bed hoor. Misschien niet meer met voorlezen zoals vroeger, maar wel met een spelletje (kwartetten, kaarten en met Ro doet ze geloof ik weleens ‘blind pictionary’) of gewoon kletsen over de dag. Hoop dat we dit nog blijven volhouden!
  Maar goed, je hebt gelijk ook, straks gaan jullie weer lekker genieten van zo’n kleintje! Heerlijk, dat tutten en veel kroelen.

Reageren is niet mogelijk.