Voor het eerst op wintersport met kinderen: 5 handige tips

dames kleding protest wintersport

Ben je van plan om voor het eerst met de kinderen op wintersportvakantie te gaan? Bereid jezelf dan goed voor. Wintersport is echt een fantastische manier om quality time door te brengen met je gezin, maar het vereist wel wat extra planning. In deze blog delen ik vijf waardevolle tips om je te helpen bij het plannen van een geweldige wintersportvakantie met het hele gezin. Van voorbereiding en onderweg zijn tot de juiste kleding, bescherming en leuke activiteiten.

Bereid de wintersport vakantie met kinderen goed voor

Ben je nog nooit op wintersport geweest of gaan de kinderen voor het eerst dan is een goede voorbereiding het halve werk. En een goede voorbereiding start met skilessen. Je hebt diverse indoor skibanen in Nederlands waar je kinderen lessen kunnen nemen. Of ze nu willen leren skiën of snowboarden, beide is mogelijk. Op die manier gaan je kinderen wat zekerder op wintersport want ze hebben al wat geleerd.

jongens skikleding wintersport protest

Daarnaast is het slim om qua bestemming te kijken naar een kindvriendelijke locatie. Zoek bijvoorbeeld naar resorts met gemakkelijke pistes en voorzieningen zoals skischolen voor kinderen en eventueel kinderopvang. Bespaar daarnaast ook tijd en gedoe door de ski- of snowboarduitrusting van je kinderen vooraf al te huren. Controleer de beschikbaarheid en reserveer online mits mogelijk.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Onderweg naar de wintersport vakantie

Aangezien we in Nederland geen bergen hebben zul je toch even een eindje moeten rijden om echt op wintersport te gaan. Om ervoor te zorgen dat de kinderen zich niet vervelen is het slim om hier vooraf goed over na te denken door bijvoorbeeld leuke spelletjes en wat lekkers mee te nemen voor onderweg. Hier vind je nog meer tips voor een lange autoreis met kinderen.

Zorg voor de juiste skikleding

Er zijn een aantal dingen erg belangrijk als het gaat om meisjes skikleding of jongens skikleding. Als eerste is wil je dat de skikleding warm en comfortabel is. Het is dus goed om te investeren in onder andere thermische onderkleding. Daarnaast is het ook belangrijk dat vooral de buitenste laag (oftewel de ski-jas en/of skibroek) opvallend en waterdicht zijn. Zowel meisjes- als jongens skikleding is tegenwoordig niet alleen maar functioneel, maar ook stijlvol. Op die manier vinden de kinderen het ook nog eens leuk om te dragen. Zelfs buiten de wintersport vakantie om.

Protest skikleding meisjes wintersport
Deze skikleding vind je in de Protest-webshop. Ik mag 10% korting geven aan mijn lezers. Gebruik hiervoor de code meisjes-eigenwijsje10. Deze code is geldig tot en met 31-03-2024 en op zowel de nieuwe als oude collecties.

Vergeet echter de kleding voor jezelf en je partner niet. Ook bij de heren- en dames kleding is het belangrijk dat je let op comfort en isolerende kledingstukken. Voeg daarbij de belangrijke accessoires zoals warme handschoenen, mutsen en sjaals toe en je bent samen met je gezin helemaal klaar voor de wintersport vakantie!

Bescherming: veiligheid boven alles

Omdat veiligheid boven alles gaat is er nog een belangrijk iets wat je niet mag vergeten. En dat is de zonnebrandcrème. In de bergen is de zonkracht namelijk veel hoger dan je wellicht denkt. Zorg er dus voor dat niet alleen jijzelf maar ook je kinderen goed ingesmeerd zijn en vergeet daarbij de lippen niet. Je hebt daar speciale lippenbalsems voor.

Overige wintersport activiteiten

Alhoewel het skiën en het snowboarden over het algemeen de belangrijkste wintersport activiteiten zullen zijn tijdens je wintersportvakantie, is het ook leuk om eens wat af te wisselen met andere activiteiten. Het kan best zo zijn dat je kinderen even een dagje of ochtend geen zin hebben om te gaan skiën maar dat ze bijvoorbeeld wel willen rodelen of een sneeuwballengevecht willen houden. Neem ook wat emmertjes en zandvormen mee zodat ze een sneeuwkasteel kunnen bouwen of neem leuke spelletjes mee om samen te doen.