Voor het eerst (echt bewust) naar een concert!

Alhoewel onze dochter in het verleden ook al een aantal keer naar een K3 concert is geweest was ze toen nog vrij jong. Als je haar er nu naar vraagt weet ze het niet echt bewust meer dat ze daar naartoe is geweest. Ze weet het door de foto’s en verhalen van ons. Ze is echter nu negen jaar en de dingen die ze nu doet en meemaakt daar is ze zich echt bewust van. Op 26 maart is ze voor het eerst, echt bewust, naar een concert geweest. Samen met haar oma en met mij.

Samen naar een familieconcert

In januari 2022 kochten wij al de tickets van dit familieconcert van Snollebollekes. We hebben het echter pas een paar weken voordat het zover was verteld tegen mijn dochter omdat het anders wel erg lang zou duren. Een familieconcert is – zoals het woord al zegt – een concert speciaal voor families. Het programma is korter dan het reguliere concert en de muziek staat ook zachter. Dat is veel fijner voor kinderen want hun spanningsboog is vaak al korter plus hun oren ook gevoeliger.

Familieconcert Snollebollekes 2023

Op de dag zelf zijn we redelijk op tijd richting Arnhem gereden. Het is voor ons 1 uur en 15 minuten rijden naar het GelreDome (waar het concert plaats vond), maar we hielden rekening met file en opstoppingen bij het parkeren. Gelukkig konden we eigenlijk goed doorrijden en waren we om half 1 op de parkeerplaats. We aten nog een broodje en dronken nog wat voordat we naar de pendelbussen gingen.

Het viel me direct op dat we echt op het juiste tijdstip gekomen waren want op de wegen richting de parkeerplaats stond het nu opeens enorm vol met rijen auto’s. We hadden dan ook de tweede pendelbus al te pakken en kwamen dan ook lekker op tijd bij het stadion. Ook daar was alles heel goed aangegeven dus we waren zo bij onze ingang en zonder te hoeven wachten ook snel binnen.

Wachten duurt lang

Ik denk dat we al met al rond half 2 een goede plek hadden gevonden. Je had geen specifieke plaatsen dus je kon zelf bepalen of je op het veld wilde staan of op de tribune wilde zitten. Het mooie was alleen dat je dus ook op de tribune staan plekken had. Ze hadden daar namelijk een stellage geplaatst over de eerste rijen met stoeltjes. En daar hebben wij dan dus ook op gestaan. De jassen konden over het hek heen gehangen worden en Fay kon op de reling staan zodat ze over de mensen voor ons kon kijken.

Toen we onze plek gevonden hadden, we lekker rondgekeken hadden, naar de wc waren geweest én drinken hadden gehaald waren we er klaar voor. Het concert mocht van ons beginnen. Helaas duurde het nog wel even. Iets waar mijn moeder en ik goed op ingesteld waren want we zijn wel wat gewend. Maar voor mijn dochter was het toch wel erg lang wachten. Er werd wel leuke muziek gedraaid door twee DJ’s op het podium, maar toch had Fay er moeite mee.

Het gaat beginnen!

Nadat het concert ietsjes later begon omdat er nog veel mensen laat aankwamen bij het stadion was het om 14.45 uur eindelijk zover. Het aftellen kon beginnen en de show ging van start. Ik zeg expres show want dat was het oprecht. Met vuur, vuurwerk, confetti kanonnen, lichtstralen en een prachtig podium zag het er alleen al uit als een feest. En met feestneus Rob Kemps, oftewel Snollebollekes werd het helemaal een groot feest.

Ook waren er echt vele extra artiesten die kwamen optreden en de meesten vonden we ook echt heel leuk. Denk daarbij aan Vieze Jack (vooral bekend bij de Carnavalsvierders gok ik), Chipz, Mart Hoogkamer, Het Feestteam, Jan Biggel en nog veel meer. Het werd echt een groot feest en dat bleef het tot het einde! Mijn dochter heeft, net als wij, echt genoten en vond het echt super dat we erheen waren geweest.

Nu op naar het volgende concert, want ook die staat weer gepland en wel op 16 juni. Dit keer geen familieconcert maar een concert in de avond, met vaste plekken, van: Snelle!