Voetbal: met de paplepel ingegoten*

Voetbal. Een sport die best een belangrijke rol heeft in ons huishouden. Niet alleen omdat mijn man en ik beide enorm van deze sport houden. Maar vooral omdat deze sport ons juist bij elkaar heeft gebracht! Ik heb mijn man namelijk leren kennen in het stadion van PSV tijdens een wedstrijd. Een voormalig klasgenoot van mij was zijn beste vriend en stelde ons aan elkaar voor.

Pas jaren later werden we verliefd en ging het plots heel snel met huisje – boompje – beestje. Maar voetbal is dus altijd de basis geweest van onze relatie. Daar begon ons sprookje, daar zijn we in het echt verbonden en daar gaan we nu ook met veel liefde heen samen met onze kinderen.

Met de paplepel ingegoten

De liefde voor voetbal is bij mij met de paplepel ingegoten. Mijn ouders gaan niet meer wekelijks naar PSV maar dit is wel jaren zo geweest. Met een seizoenskaart of omdat ze er werkten. Zelf heb ik ook een paar jaar bij PSV gewerkt overigens. Al van jongs af aan ging ik mee naar trainingen en ook wedstrijden en ik heb het altijd leuk gevonden. En nee, niet alleen omdat ik de voetballers leuk vond. Al hielp dat wel een klein beetje mee hoor.

Een eigen tenue

Zelf heb ik nog een hoop voetbalshirts in de kast liggen die ik aantrek bij wedstrijden, maar waar ik ook wel eens in slaap. Zo heb ik bijvoorbeeld van zowel Philip Cocu als Boudewijn Zenden een trainingsshirt liggen die ik ooit gekregen heb. Philip voetbalde toen nog voor PSV en Boudewijn ging net vlak daarna weg naar FC Barcelona.

Omdat we onze liefde voor voetbal ook aan onze kinderen willen meegeven nemen wij ze ook mee naar het stadion voor bijvoorbeeld de open dag. Of wanneer ze kampioen geworden zijn. Beide kinderen zijn ook lid van de Phoxy club en onlangs had Fay een leuke ochtend in het stadion door die club. Daarna mocht ze van mij ook nog een tenue uitkiezen en daar was ze helemaal blij mee. Op vakantie was ze dan ook helemaal in haar nopjes toen ze tussen de voetballende jongens liep met haar voetbal shirtje aan. Zulke shirtjes en tenues kun je bijvoorbeeld hier vinden.

Binnenkort open dag

Deze maand is weer de open dag van PSV en samen met mijn gezin en mijn broertje gaan we daar samen heen. Fay trekt natuurlijk haar tenue aan en bij Milo een PSV romper. Of wellicht dat het oude shirtje van Fay enigszins past, want dat is maat 80/86. Ik kan nu al niet wachten tot die dag en hoop dat mijn kinderen net zo gek van voetbal worden als wij zijn. Het lijkt me namelijk zo leuk om later met het hele gezin voetbal te kunnen kijken…

2 reacties op “Voetbal: met de paplepel ingegoten*

  • Hier in huis wordt het er ook echt met de paplepel ingegoten, maar dan de liefde voor NAC. Bij beide was/is zelfs de babykamer in NAC geel..

Reageren is niet mogelijk.