Vlinder Safari in Gemert – leuk uitje naar een tropische vlindertuin

vlinder safari ingang gemert

Tijdens mijn zoektocht naar leuke uitjes om hier op de blog te vermelden kwam ik de Vlinder Safari in Gemert (Noord Brabant) tegen. Ik was daar zelf nog nooit geweest omdat bij ons om de hoek ook een vlindertuin (Klein Costa Rica) zat, alleen deze is helaas permanent gesloten.

Op aanraden van vele mensen zijn we dus met zijn drietjes, de kinderen en ik, naar Gemert gereden. Voor ons een half uurtje rijden dus zeker goed te doen. Wat er allemaal te zien en doen is in de vlindertuin en of we het anderen aanraden lees je in deze blog.

vlinder safari brabant

Vlinder Safari in Gemert

Ontdek de wonderlijke wereld van vlinders tijdens een avontuurlijke Vlindersafari in Gemert. Hier kun je de meest bijzondere vlinders uit alle hoeken van de wereld ontmoeten, variërend van kleine en grote exemplaren tot opvallend kleurige vlinders en perfect gecamoufleerde meesters van vermomming. Bewonder hun schoonheid en laat je verwonderen door hun diversiteit, inclusief doorzichtige vlinders en exemplaren met angstaanjagende schijnogen. Dit alles vindt plaats in een prachtig decor van weelderige exotische beplanting, waardoor je je waant in de tropen, maar dan gewoon in Brabant!

Bol AlgemeenBol Algemeen
vlindertuin gemert

Op de Vlindersafari beleef je meer dan alleen het bewonderen van vlinders. Want heb jij al ooit vlindereitjes gevonden? Of meegedaan aan een spannende rupsenspeurtocht? Een natuurzijden cocon in je handen gehouden of een vlinder gezien met de spanwijdte van een A4-tje? Al deze unieke ervaringen kun je opdoen tijdens deze bijzondere reis door de vlinderwereld.

vogelvlinders vlindertuin gemert

Het vlinderseizoen loopt van 1 mei t/m 31 oktober en in die periode kun je dan ook elke dag de Vlinder Safari in Gemert bezoeken. In de maanden mei, september en oktober zijn de openingstijden van 11.00 uur t/m 16.00 uur. In juni, juli en augustus kun je de vlindertuin bezoeken van 10.00 uur t/m 17.00 uur.

De toegangsprijzen zijn €9,75 voor volwassenen en €7,75 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Onder de drie jaar zijn kinderen gratis. Ook is de vlindertuin rolstoeltoegankelijk.

rupsen vlindertuin brabant

Onze ervaring bij de Vlinder Safari

Mijn kinderen zijn dol op dieren en de natuur dus een tripje naar een tropische vlindertuin in Brabant stond natuurlijk hoog op ons lijstje voor in de vakantie. Ik had van te voren natuurlijk wel even wat nagekeken, vooral qua toegankelijkheid met de rolstoel en dat zou prima kunnen. Dus rond 10 uur, op het moment dat de Vlinder Safari open ging waren wij op onze bestemming. Toen we wilden afrekenen bleek dat er opstartproblemen waren met het pinapparaat dus schreven ze onze naam op en mochten we achteraf betalen.

vlindertuin brabant

De kinderen kregen beide een speurtocht mee, je kunt kiezen tussen een rupsenspeurtocht waarbij je de rupsen moet natekenen en een vlinderjacht waarbij je de negen bordjes moest vinden en de vragen juist moet beantwoorden. Bij elk juist antwoord staat een letter die je moet verzamelen en aan het einde heb je dan een woord. Lever je de speurtochten aan het einde in dan mag je nog iets leuk uitkiezen. De bordjes van de speurtochten waren soms lastig te vinden, maar dat maakte het ook wel weer leuk.

vlinder safari speurtocht

Eenmaal binnen merkte ik meteen dat het inderdaad een kleine vlindertuin was, met smalle paadjes. Breed genoeg om er met een kinderwagen en/of rolstoel doorheen te lopen, maar wel vrij krap wanneer er nog meer mensen willen staan en kijken. Toch ging dat allemaal prima, je hebt namelijk alle tijd dus als je even moest wachten geen probleem. Het was zonnig buiten waardoor de vlinders erg actief waren. Ze vlogen aan alle kanten rondom ons heen en had je geluk dan landde er ook een vlinder op je. Bij mij gingen ze op mijn hoofd, borst en schouder zitten.

brabant vlindertuin

Na ongeveer een uur rond te hebben gelopen, vele vlinders, rupsen, poppen, bijzondere vogeltjes gezien te hebben en héél veel informatie gelezen te hebben waren we klaar. Niet helemaal, want ook buiten kon je nog door de tuin wandelen en daar nog veel meer rupsen en soms vlinders spotten. Ook kon je op diverse bordjes lezen wat voor een planten en struiken er stonden en welke rupsen en vlinders deze planten/struiken fijn vinden. Handig voor als je meer vlinders in je tuin wilt. Ook buiten kon je volgens mij nog diverse opdrachten doen, maar mijn kinderen wilden liever in de zandbak spelen. Al met al zijn we er bijna 2 uur geweest.

vlinder safari rupsenroute

Er staat een fijn terras buiten en diverse picknicktafels. Je kunt daar je zelf meegenomen eten&drinken nuttigen of wat kopen bij de selfservice binnen in het winkeltje. Wij besloten echter om bij Pannenkoekenhuis Pluk in Beek en Donk te gaan eten. Deze ligt slechts op 7 minuten rijden afstand van de vlindertuin en is zeker een aanrader.

vlindertuin speeltuin gemert

2 reacties op “Vlinder Safari in Gemert – leuk uitje naar een tropische vlindertuin

Reageren is niet mogelijk.