Vliegen vanuit Eindhoven Airport: goedkoop alternatief

Wanneer je aan vliegvakanties denkt dan popt Schiphol waarschijnlijk als eerste op in je hoofd. Niet vreemd ook want het is het grootste vliegveld van Nederland. Toch ga ik, wanneer ik binnen Europa op vliegvakantie ga, nooit vanaf Schiphol. Ik kies vrijwel altijd voor Eindhoven Airport. En dat is niet alleen maar omdat het voor mij een stuk dichterbij is. Er zijn meer redenen. In deze blog vertel ik je waarom vliegen vanuit Eindhoven Airport doorgaans een beter én goedkoper alternatief is.

Regionale vliegvelden zijn geliefd

Steeds meer reizigers wijken uit naar een vliegveld in de regio. Dat heeft met een aantal aspecten te maken. Ten eerste is de reistijd naar Schiphol vaak veel te lang. Daarnaast is het onderweg ook altijd stikdruk en op het internationale vliegveld zelf loop je ook over de koppen heen. En dan moet je ook nog ergens zien te parkeren. Die drukte op het vliegveld staat veel mensen tegen. Niet gek dus dat de regionale vliegveld steeds geliefder worden.

Vliegen vanuit Eindhoven Airport

Zelf kies ik dus ook liever voor Eindhoven Airport. Of Welschap zoals het vroeger heette. Ik woon op een steenworp afstand en doe er dus maximaal 30 – 45 minuten over om er te komen. En dat ten opzichte van de 2 uur die het minimaal kost om naar Schiphol te rijden. Buiten de spits om.

Vluchten zijn goedkoper

Daarnaast zijn de vluchten vanuit Eindhoven Airport vaak een stuk goedkoper. Vooral de budget vliegmaatschappijen hebben dagelijks meerdere vluchten naar de favoriete bestemmingen, zoals Tenerife. En juist doordat de populariteit van zo’n vliegveld toeneemt komen er ook steeds meer bestemmingen bij en steeds meer vluchten.

Parkeren bij het vliegveld

Als het gaat om parkeren bij een vliegveld dan spant Schiphol zeker de kroon qua kosten. Al ga je slechts een paar dagen weg betaal je toch de hoofdprijs. Dat is heel anders bij een vliegveld als Eindhoven Airport. Wil je namelijk je auto bij Eindhoven Airport parkeren dan is dat een stuk goedkoper. Daarnaast zijn er ook nog een allerlei aanbieders en kun je via een website als Parkos deze aanbieders vergelijken. Zo weet je zeker dat aan jouw wensen voldaan wordt.

Massaal

Alhoewel ik op Schiphol wel echt een vakantiegevoel krijg vind ik het juist prettig dat Eindhoven Airport niet zo massaal is. Ik hoef niet bang te zijn dat het meer dan een half uur lopen is van de douane naar de juiste gate. En verdwalen kun je er ook niet. Het enige wat ik wel weer fijn vind aan Schiphol is dat je er een veel beter tijdverdrijf hebt. Op het vliegveld in Eindhoven zijn amper winkeltjes en ook heb je maar één plek om je koffie en dergelijke te halen. Aan de andere kant vermaak ik me er doorgaans toch prima door mensen te kijken en te raden waar ze heen gaan of hoe ze bij elkaar passen/horen.

Het feit dat Eindhoven Airport een stuk kleiner is heeft ook weer voordelen bij het ophalen van je bagage. Op Schiphol kan dit soms wel erg lang duren terwijl je op Eindhoven vaak al heel snel je koffer in handen hebt. Ideaal.

Vanuit waar vlieg jij als je op vakantie gaat?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *