Vijf jaar getrouwd en zeven jaar samen

Vandaag, 24 mei 2018, zijn wij precies vijf jaar getrouwd. Vijf jaar geleden was het echt een prachtige dag, zowel letterlijk als figuurlijk want de zon scheen die dag volop terwijl het weerbericht aan had gegeven dat het slecht weer zou zijn. Net zoals de rest van de week. Ze zeggen wel eens dat je krijgt wat je verdient en wauw… wat verdienen wij dan veel zeg! Want het was een dag om nooit meer te vergeten…

Seven year itch?

Inmiddels zijn we ook zeven jaar (en 18 dagen) samen en zegt men dat we nu vast wel last gaan krijgen van de seven year itch. Nu vind ik dat soort statistieken sowieso wel onzin, want dan heb je het namelijk over ‘het gemiddelde’. En als er iets is waar ik niet aan doe, is dat een gemiddeld iemand zijn. Dus zo ook onze relatie niet. Hier geen seven year itch dus, maar wel een relatie die flink wat te verduren heeft gehad al.

In de zeven jaar dat we samen zijn hebben we al een heleboel meegemaakt samen. Van het verliezen van dierbaren en vrienden, naar een flinke postnatale depressie en een kind wat op sterven heeft gelegen. En dan noem ik bij lange na niet eens alles. Nee onze relatie-rugzak zit al behoorlijk vol. Maar dat maakt niet uit, want we kopen gewoon een backpack en gooien daar al onze zooi in. Wij kunnen wel tegen een stootje en ik geloof erin dat liefde, ruimte en geduld heel veel kan brengen. Maar dan moet je er zeker voor willen werken. Allebei.

Bol AlgemeenBol Algemeen

De afgelopen vijf jaar

De afgelopen jaren hebben wij dus nogal wat dieptepunten gehad. Maar jeetje, hoogtepunten waren er zeker ook en wat voor een hoogtepunten! We kregen twee prachtige kinderen, maakten hele mooie reizen en weekendjes weg samen en hebben enorm veel leuke dingen gedaan. Daarnaast wonen we in een super leuk dorp, hebben we niet veel vrienden maar degene die er zijn die zijn er ook echt. En onze familie steunt ons door dik en dun.

Wat dat betreft mogen we echt niet klagen… Al moet ik wel toegeven dat het de afgelopen jaren vooral om mijn gezondheid en om de kinderen heeft gedraaid. En dat laat wel zo zijn sporen achter.

Hard werken

Iets wat iedereen altijd wel roept, maar wat je pas snapt als je een relatie hebt, is dat je hard moet werken voor je relatie. Natuurlijk niet met alles, de liefde die is er wel. En veel dingen lopen wel echt vanzelf. Maar vooral wanneer je samen een hoop dingen meemaakt en wanneer je ouders wordt dan staat je leven op zijn kop. Wanneer er kinderen in het spel komen merk je al snel dat de relatie vaak het achtergebleven paardje wordt. Ook niet gek met de slapeloze nachten, school, werk, enzovoort.

Maar niet iets wat je maar op zijn beloop moet laten gaan. Ik heb al teveel om mij heen zien gebeuren dat ouders uit elkaar gingen terwijl ze jonge kinderen hebben. En dat is ook niet zo gek. Want het is een pittige tijd en als er dan al wat dingen wringen is het moeilijk om een positieve focus op jullie band te leggen.

Ups en downs

Ook hier gaat het niet helemaal op en top. Ik zou liegen als ik zeg dat we in zwaar weer verkeren, maar het is ook geen regenbogen en glitter. Soms heb ik het gevoel dat we vooral naast elkaar leven en de meeste tijd vader en moeder zijn en geen partners van elkaar. Er is natuurlijk ook een hoop gebeurd met zowel de kinderen als met mijzelf. Ons leven was en is een grote rollercoaster. Maar mijn man is en blijft mijn beste vriend, mijn grote steun en toeverlaat. Dus ik wil me echt meer gaan richten op ons. Meer tijd samen doorbrengen, praten over dingen die ons dwars zitten of dingen waar we beide tegenaan lopen. Maar naast het serieuze gedeelte ook gewoon weer meer fijne tijd met elkaar doorbrengen.

Samen een film kijken. Even lekker borrelen op het terras. Samen wandelen of een fietstocht maken. Of gewoon een keertje lekker uit eten.

Door samen echt iets te doen zorgen we er niet direct voor dat de problemen verdwijnen, maar we kunnen hierdoor in ieder geval wel onszelf herinneren aan de reden waarom we bij elkaar zijn. Daarnaast zijn we onlangs ook gestart met een online relatieprogramma waarbij we ons onder andere richten op de liefde tussen ons, onze verschillen en hoe we die overbruggen, frustraties en nog veel meer. Niet omdat het slecht gaat, maar omdat het altijd goed is om aan je relatie te werken en daarbij is een beetje hulp altijd fijn.

Terugblik

Vandaag zal voor mij vooral in het teken staan van terugkijken op onze prachtige trouwdag en aan alle mooie herinneringen die we samen hebben gedeeld. Vanavond gaan we lekker met zijn tweetjes uit eten en vooral genieten van elkaar. Want vandaag zijn we misschien wel vijf jaar getrouwd, maar daar willen we er graag 50 van maken!

7 reacties op “Vijf jaar getrouwd en zeven jaar samen

Reageren is niet mogelijk.