Verschillende variaties pannenkoeken

Over twee dagen is het Nationale Pannenkoekendag en dat wilde ik niet zomaar voorbij laten gaan. Op deze dag wordt er extra aandacht besteed aan de pannenkoek. Hoe dan? Nou op vele basisscholen maken ze pannenkoeken speciaal voor de ouderen in de buurt. En veel mensen vinden het ook leuk om op deze dag pannenkoeken te eten. Vaak zoeken ze dan een andere variatie dan ze normaal eten en daarom dus ook dit artikel. Vorig jaar deelde ik al een recept met jullie en vandaag wil ik nog een aantal lekkere recepten delen.

De ‘standaard’ variaties pannenkoeken

Wanneer wij pannenkoeken gaan eten dan staat er standaard stroop en poedersuiker op tafel. Dit geldt ook voor de meeste pannenkoekenhuizen. Soms staat er ook nog suiker bij, maar ik vind suiker zonder boter dan weer niets op mijn pannenkoek. Dan valt het er toch af? Dus of de boter moet er ook bij, of anders gewoon geen suiker!

Verder zijn er nog wat variaties die niet standaard op de tafel staan, maar wel vrij standaard zijn als in ‘wie heeft er nou nog niet zo’n pannenkoek gegeten of gemaakt’. Zo heb je de pannenkoek met appel (en kaneel) en een pannenkoek met kaas. Een handige manier om de kaas te laten smelten vond ik overigens op de blog van Het leven van een papa.

Hartige pannenkoeken

Dan de hartige pannenkoeken. Ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord of eentje gegeten, totdat ik naar Texel ging. Daar heb je namelijk een geweldig eethuis genaamd Catharinahoeve waar je onder andere de lekkerste pannenkoeken kunt eten. Daar ontdekte ik dus dat je bijvoorbeeld ook een pannenkoek kunt eten met ham, kaas, tomaat, mozzarella en pesto. Of wat dacht je van paprika, uien, gehakt en knoflookkaas. Klinkt heerlijk toch?

pancake-577386_1280
Bron: pixabay.com

Door die ervaring ben ik zelf verder gaan zoeken naar lekkere combinaties. Zo heb ik bijvoorbeeld eens een pannenkoek met zalm, avocado en rucola gemaakt. Gewoon oprollen zoals een wrap en smullen maar! Zo kun je een pannenkoek ook maken met gekruide kipstukjes, feta en rucola. Natuurlijk zijn er nog veel meer variaties mogelijk, teveel om op te noemen!

Zoete pannenkoeken

Wat echt een van mijn favoriete pannenkoeken is, dat is een hele simpele: eentje met banaan. Je kunt natuurlijk de banaan er achteraf opleggen, de pannenkoek oprollen en dan eten. Maar je kunt ook al de banaan een klein beetje meebakken. Het liefst met kaneel erop. Hmmm, ik ga er bijna van watertanden nu ik dit zo neertyp. Maar ook de pannenkoek met ananas vind ik echt om te smullen, het liefst een beetje meegebakken en als je het toch in huis hebt: met wat hamblokjes erbij.

Zoals je wel ziet, met de pannenkoek is zoveel mogelijk. Veel meer dan je in eerste instantie zou denken!

Welke versie van de pannenkoek vind jij het lekkerste?

 

 

13 reacties op “Verschillende variaties pannenkoeken

Reageren is niet mogelijk.