Vermoeide benen na een lange werkdag? Niet met Stox sokken

Het is misschien wel het meest gegeven cadeau aan mannen. Sokken. Weet je niet wat je voor je man of vader moet kopen? Dan grote kans dat je (naast eventueel iets anders) sokken koopt. Saai? Zeker niet. Want goede sokken zijn stiekem heel erg belangrijk. Onlangs ontdekte ik Stox sokken. Naast hele fijne sportsokken hebben zij ook werksokken. Weg met de vermoeide benen na een lange werkdag! Ik ontving een paar voor mijn man en hij testte ze voor me uit.

Goede werksokken

Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar goede werksokken kunnen echt het verschil maken tussen wel of geen productieve dag. Wanneer je een staand beroep hebt óf juist de hele dag achter je bureau zit, kan dit je het gevoel van vermoeide benen geven. Goede werksokken, zoals de Stox werksokken, stimuleren de bloedcirculatie dankzij de medisch bewezen compressietechniek in de sokken.

Stox werksokken

Een paar goede sokken zijn vaak het meest onderschatte kledingstuk. Vaak worden er sokken in paren van vijf of tien gekocht, zo goedkoop mogelijk. Ja, ook wij maken ons er schuldig aan. Maar sinds mijn man de werksokken van STOX aan het testen is wil hij er eigenlijk meer van hebben. Zijn werk betreft vooral veel lopen en staan en zijn handicap zorgt er nog eens extra voor dat zijn benen erg vermoeid aanvoelen aan het einde van de dag. Maar wanneer hij de STOX sokken aan heeft is dit beduidend minder.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Hoe werken de STOX werksokken?

Door de zwaartekracht stroomt het bloed en vocht in het lichaam naar de voeten. Het lichaam heeft vervolgens alle hulp nodig die het kan krijgen om het weer naar boven te laten stromen. De hoogste druk (compressie) wordt gegeven bij de enkels en van daaruit wordt de uitgeoefende druk geleidelijk minder tot aan het bovenbeen, waardoor het bloed terug naar boven wordt ‘geduwd’. Op die manier wordt door de sokken een optimale bloedcirculatie gecreëerd waardoor vermoeide benen en spierpijn worden voorkomen.

De voordelen van deze sokken

Naast de compressietechniek die in de sokken verwerkt zijn hebben ze nog meer voordelen.

  • Ze zijn stevig en duurzaam. De werksokken bevatten ‘moisture wicking fabrics’, oftewel vochtafdrijvende weefsels die beter ademen dan katoen en wol. Daarnaast hebben ze ook een verstevigd voetbed die je voeten beschermen maar er ook voor zorgen dat ze niet snel slijten.
  • Ze zijn comfortabel. Je hoeft niet telkens je sokken op te hijsen, ze blijven goed zitten. Verder bevatten ze antibacterieel bamboe waardoor je minder last van zweetvoeten hebt.
  • De sokken zijn temperatuur regulerend. Er zitten materialen in de sokken die je voeten koel houden bij warm weer en op temperatuur bij koud weer.
  • Ze voorkomen spiervermoeidheid waardoor je maximale concentratie, motivatie en productiviteit hebt.

Sokken voor jezelf of als cadeau

Wil jij ook minder vermoeide benen? Of ken je iemand die deze sokken wel kan gebruiken? Op de website van Stoxenergy kun je kiezen uit allerlei verschillende soorten, voor zowel mannen als vrouwen. Kijk ook zeker even bij de sale!