Verlanglijstje van een moeder

Het verlanglijstje van een moeder is nooit lang. Want het mooiste van alles heeft ze allang. (Ja ik heb het over de kinderen). Toch heeft ook een moeder een verlanglijstje. Doe ermee wat je wilt en wanneer je wilt.

Wat ik graag wil als moeder is…

 • Een nacht doorslapen zonder wakker te worden van een kind waarvan het dekbed niet goed ligt.
 • In alle rust naar de wc gaan zonder publiek.
 • Warme koffie.
 • Wat extra uren in een dag.
 • Eens een dag geen politieagent te hoeven spelen.
 • Heel veel behang, om de kinderen achter te plakken…
 • Eten koken zonder dat er iemand is die meteen vieze braakgeluiden maakt omdat ‘ze het niet lekker vinden.
 • Dat de kinderen uit zichzelf helemaal aangekleed zijn, zonder gemopper en gedoe.
 • Een persoonlijke masseur die op elk moment beschikbaar is. Want als je moeder bent ben je altijd bezig met iedereen en vergeet je jezelf.
 • Iemand die de kinderen naar alle sportclubjes, afspraken, enzovoort brengt.
 • Een paar uur voor mezelf om te doen waar ik zin in heb, zonder dat ik iemand anders iets hoef te geven of te doen.
 • Een goed glas wijn of gin, want soms heb je gewoon even behoefte aan een borrel. Helaas kan dat niet altijd omdat je dan op moet passen met alcohol als je kleine kinderen hebt.

En natuurlijk mag je dit met een knipoog lezen. Al zit er zeker een kern van waarheid in natuurlijk… šŸ˜‰

Andere cadeau ideetjes voor een moeder

Wil je toch graag iets inpakken dan heb ik ook nog wel wat suggesties.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Warme Texelse sloffen

Ik heb echt de meest lekkere warme sloffen die je ooit hebt gezien. Het zijn namelijk echte Texelse sloffen van Texel schapenwol. Ik kreeg deze van Texelaanjevoeten en heb ze inmiddels al 2 jaar lang dagelijks gedragen. Zodra ik thuis ben heb ik ze aan. Wil jij nou ook zulke warme voeten als ik? Met de code ‘eigenwijsje’ krijg je ook nog eens 20% korting!

Kaarsjes

Ik ben dol op kaarsen. Het mooie warme licht wat er vanaf komt, maar ook de warmte en de sfeer die het brengt. Ik vind het dus helemaal niet erg om ’s avonds de lampen uit te doen (bespaart meteen elektriciteit) en de kaarsen aan te zetten. Ik kan dan ook nooit genoeg kaarsen hebben. Al ben ik niet zo van de geurkaarsen. Daar heb ik mijn essentiĆ«le oliĆ«n al voor.

Elektrische deken

Sinds kort heb ik zelf deze elektrische deken voor op de bank. Al kun je hem ook gewoon op bed gebruiken bovenop je dekbed. Deze deken gebruik ik eigenlijk altijd op de bank omdat de binnenkant zo lekker zacht is. Ik zet hem niet eens altijd aan, alhoewel dat ook zeker een aanrader is tijdens koudere avonden. Let overigens wel even op de prijs, deze fluctueert dagelijks en dat kan soms zeker wat schelen.

Beauty behandeling

Je kunt een beauty behandeling zelf niet inpakken, maar de meeste salons hebben wel leuke cadeaubonnen. Vaak wordt dit heel feestelijk ingepakt met een mini monstertje erbij. Je kunt hierbij denken aan een bon voor een gezichtsbehandeling, een manicure of gellak voor de nagels. Of misschien een fijne massage. Dit is iets waar ik zelf erg blij van zou worden.

Lunch / borrel of diner

Ook dit kun je niet inpakken, maar je kunt wel zelf een bon maken of een bon halen bij een horecagelegenheid. Een fijne lunch, een lekkere borrel of heerlijk diner en dan zonder de kinderen. Ja dat lijkt me echt heel erg fijn om dat af en toe te doen. Dat is dus ook een erg goed cadeau om te geven. En vaak ook erg gezellig wanneer je dan dus samen met de gever gaat. Heb je lekker even qualitytijd.

Boeken

Niet elke moeder houdt van lezen, maar ik wel! Bij mij is een boek dus ook altijd een heel leuk cadeau om te geven. Nu heb ik zelf een Kobo plus abonnement en lees ik dus veel boeken op een ereader. Maar mijn man heeft me dus een abonnement op de Kobo plus gegeven en dat was echt een van de beste cadeaus. (Naast de ereader zelf)

Kookgerei

Alhoewel ik echt geen keukenprinses ben zijn er toch wel wat items in de keuken die onmisbaar zijn. Soms zijn deze apparaten of items aan vervanging toe en is dat dus het ideale cadeau. Zo zou ik graag een andere, luxere, waterkoker willen. Ik heb een goedkope variant van de Action en alhoewel hij zijn werkt doet vind ik hem gewoon niet mooi. Plus er komt erg snel kalk aan de binnenkant omdat daar ook het verwarmingselement zit. Daarom zou ik graag deze of deze willen.

Wijn / Gin

Ik houd enorm van een wijntje of een glas gin op zijn tijd. In de zomer kies ik vaker voor een biertje of gin, terwijl ik in de winter juist kan genieten van een lekkere rode wijn of warme chocolademelk met een scheutje Baileys erin (of er naast). Je kan mij dus ook erg blij maken met een lekkere fles wijn, een fles Baileys of bijvoorbeeld een goede gin.

Wat staat er op jouw verlanglijstje als moeder?

2 reacties op “Verlanglijstje van een moeder

Reageren is niet mogelijk.