Vergeet ‘Het Vergeten Kind’ niet

Vandaag is het slotconcert van de week van Het Vergeten Kind. Maar, dat betekent niet dat het nu klaar is. Dat we met zijn allen weer door kunnen gaan met ons eigen leventje en er niet meer bij stil hoeven staan. Het is goed dat zo’n week er is, even extra aandacht vragen voor het goede doel achter zo’n week. Even extra stilstaan bij de 38.000 kinderen die je nooit ziet, maar die er wel zijn. Extra stilstaan bij het feit dat er kinderen zijn die niet net zoals jouw eigen kind(eren) opgroeien in een liefdevol huis. Maar ook na deze week zijn die kinderen er en verdienen ze extra aandacht. 

 

Wie is ‘het vergeten kind’?

Vergeten kinderen zijn de 38.000 kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en opgroeien in sobere instellingen met minimale speelmogelijkheden en specialistische begeleiding. Stichting ‘Het Vergeten Kind’ heette voor 2014 nog de Guusje Nederhorst Foundation, opgericht door Dinand Woesthoff 3 jaar na het overlijden van Guusje in 2004. Haar wens was om kinderen die een moeilijke kindertijd doormaken weer te laten lachen en stralen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

“Het is onvoorstelbaar wat voor kinderleed je gewoon ‘om de hoek’ aantreft… Deze kinderen mogen we niet vergeten! Naast onze huidige werkzaamheden, is het onze missie om de problemen voor ‘vergeten kinderen’ in Nederland eerder te kunnen signaleren, zodat we er samen iets aan kunnen doen: oplossen of in ieder geval verzachten. Het is de verantwoordelijkheid van ons allemaal, dat willen we niet vergeten. Samen maken we het verschil. Daarom Het Vergeten Kind: Ieder kind een lach. Zo moet het toch zijn?”

Het promofilmpje van 2015 geeft heel goed weer waarom er speciaal voor deze kinderen een stichting is opgezet:

In het verleden ben ik tijdens mijn werk als inval leerkracht een aantal keer met deze kinderen in aanraking gekomen. Ook besef ik me nu ik zelf een dochter heb hoe goed zij het heeft met twee liefdevolle ouders en een veilige leefomgeving. Daardoor komt ook het besef dat we dit niet mogen negeren en iets moeten doen voor deze kinderen. Want elk kind verdient een veilig leefomgeving.

Wat kun jij doen?

Via de site van Het Vergeten Kind kun je meer informatie vinden over alles wat deze stichting doet, het laatste nieuws lezen en wat jij kunt doen. Er zijn verschillende manieren om deze kinderen te helpen. Zo kun je eenmalig of maandelijks doneren. Maar je kunt ook vrijwilliger worden of in actie komen door een evenement te organiseren of een inzamelingsactie te houden.

9 reacties op “Vergeet ‘Het Vergeten Kind’ niet

Reageren is niet mogelijk.