Persoonlijk: veel slapen en niet meer autorijden

persoonlijk2

Vandaag heb ik een afspraak bij de longpoli in het ziekenhuis. Eigenlijk had ik deze afspraak maanden geleden al moeten hebben. Maar ik ben niet voor niets een eigenwijze tante (goh hoe zou ik aan de naam komen van deze blog) en liet de boel allemaal maar een beetje de boel en besloot om het maar even aan te blijven kijken. Niet slim, want als ik eerder ermee naar de dokter was gegaan dan was ik nu misschien al geholpen. Maar goed, dat is achteraf.

Slaapapneu

De reden dat ik nu een afspraak bij de longpoli heb, is dat ik een aantal symptomen laat zien die kenmerkend zijn voor slaapapneu. Zo ben ik echt al bij tijd en wijlen moe overdag. In het begin dacht ik dat het te maken had met mijn nieuwe leven als moeder en/of met de medicatie van de depressie. Maar dat blijkt het dus niet te zijn. Niet in de extreme mate zoals ik het nu heb. Ik val namelijk regelmatig in slaap achter het stuur. Nou ja, niet helemaal in slaap maar ik voel dat ik wegzak. Ik stop dan zodra het kan en ga slapen in de auto of rij door wanneer ik het idee heb dat het weer kan. Dat is dus de reden dat ik nu niet meer wil autorijden.

In het begin had ik het namelijk alleen tijdens lange ritten, maar vorige week had ik het ook tijdens een ritje van een half uur. En mijn dochtertje zat bij me in de auto.. Dat was dus het moment dat ik dacht “ho stop, dit gaat zo niet meer”. Ook kan ik overdag gewoon 1 of 2 keer een paar uur slapen. Meestal gebeurd dat als Bart thuis is, maar soms val ik ook in slaap als Fay ligt te slapen. Niet bewust hoor, het gebeurd gewoon.

Stoppen met ademen

Wat ik schijnbaar ook doe, als ik slaap, is stoppen met ademen. Zo heeft mijn man een paar maanden geleden al aangegeven bij de SPV-er dat hij soms ’s nachts niet kan slapen omdat hij naar mijn ademhaling luistert en telkens bang is dat ik niet meer verder adem. Ik schijn echt lange periodes geen adem te halen dan. Best wel een eng idee eigenlijk!

Nu had de SPV-er toen al gezegd dat ik ermee naar de huisarts moest, dat het wel eens slaapapneu kon zijn. Maar ik hou niet zo van doktoren en ik hou ook niet van miepen ergens over. Dus ik dacht: het gaat vast wel weer over. Echter heb ik er nu zoveel last van dat ik amper kan functioneren. Dus ga ik vanmiddag naar de longpoli en dan hoop ik dat ze me wat antwoorden kunnen geven en vooral dat ze me handvaten kunnen geven.

Zo, zijn jullie weer een beetje bijgepraat als het gaat om mijn medische dossier haha. 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

12 reacties

 1. Bregje op 13 juli 2015 om 06:57

  Jeetje, kan me voorstellen dat Bart er soms wakker van ligt. Heel vervelend dat je zo moe bent overdag :(. Hoop dat ze je kunnen helpen, succes vanmiddag!

 2. Marion op 13 juli 2015 om 07:14

  Een collega van mij heeft dat en hij is ook altijd vreselijk moe. Was moet ik zeggen, want ik weet niet meer precies hoe het zat, maar ze hebben hem wel een stuk van zijn klachten af kunnen helpen. Hoop voor jou hetzelfde. Succes vanmiddag!

 3. Charlotte op 13 juli 2015 om 08:36

  Succes vanmiddag!

 4. Anita op 13 juli 2015 om 09:07

  Heel veel succes vandaag meis! Ik hoop ook zo dat ze je antwoorden kunnen geven en zorgen dat het verminderd wordt.

 5. Monique op 13 juli 2015 om 09:08

  Wat vervelend zeg! Ik kan me voorstellen dat je dan niet meer achter het stuur durft te kruipen. Hopelijk vinden ze de oorzaak en kom je er snel weer vanaf!

 6. Malou op 13 juli 2015 om 10:16

  Oeh, dat is minder.. Succes!

 7. Gwen op 13 juli 2015 om 10:30

  Bah er blijft jou ook niks bespaard he 🙁 Hopelijk komt er snel een oplossing!

 8. Linda op 13 juli 2015 om 10:38

  Dat klinkt niet gezond, heel veel succes vanmiddag. Hopelijk kunnen ze je ermee helpen. Wel herkenbaar trouwens om met dat soort dingen te blijven lopen in de hoop dat het vanzelf voorbij gaat.

 9. Lifesabout op 13 juli 2015 om 11:02

  Heel veel succes! Ik ben benieuwd of je een apneu onderzoek krijgt voor de nacht. Het is misschien een naar idee, maar er zijn goede oplossingen. Ik wens je veel succes!

 10. janske op 13 juli 2015 om 12:03

  Dat lijkt me zo vervelend. Een collega van mij heeft er ook last van. Fijn om te weten waar het aan ligt en hopelijk kun je er snel iets aan doen zodat je er minder last van hebt…zeker het in slaapvallen achter het stuur….levensgevaarlijk…ik kan er helaas of gelukkig nóg over meepraten…

  Succes er mee 🙂

 11. Christel op 13 juli 2015 om 20:25

  Ik duim voor jou.

 12. Madelon op 14 juli 2015 om 00:32

  Wat naar zeg. Goed van je dat je alsnog gegaan bent. Herkenbaar overigens het uitstellen in de hoop dat het vanzelf beter wordt.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje