Persoonlijk: veel slapen en niet meer autorijden

Vandaag heb ik een afspraak bij de longpoli in het ziekenhuis. Eigenlijk had ik deze afspraak maanden geleden al moeten hebben. Maar ik ben niet voor niets een eigenwijze tante (goh hoe zou ik aan de naam komen van deze blog) en liet de boel allemaal maar een beetje de boel en besloot om het maar even aan te blijven kijken. Niet slim, want als ik eerder ermee naar de dokter was gegaan dan was ik nu misschien al geholpen. Maar goed, dat is achteraf.

Slaapapneu

De reden dat ik nu een afspraak bij de longpoli heb, is dat ik een aantal symptomen laat zien die kenmerkend zijn voor slaapapneu. Zo ben ik echt al bij tijd en wijlen moe overdag. In het begin dacht ik dat het te maken had met mijn nieuwe leven als moeder en/of met de medicatie van de depressie. Maar dat blijkt het dus niet te zijn. Niet in de extreme mate zoals ik het nu heb. Ik val namelijk regelmatig in slaap achter het stuur. Nou ja, niet helemaal in slaap maar ik voel dat ik wegzak. Ik stop dan zodra het kan en ga slapen in de auto of rij door wanneer ik het idee heb dat het weer kan. Dat is dus de reden dat ik nu niet meer wil autorijden.

In het begin had ik het namelijk alleen tijdens lange ritten, maar vorige week had ik het ook tijdens een ritje van een half uur. En mijn dochtertje zat bij me in de auto.. Dat was dus het moment dat ik dacht “ho stop, dit gaat zo niet meer”. Ook kan ik overdag gewoon 1 of 2 keer een paar uur slapen. Meestal gebeurd dat als Bart thuis is, maar soms val ik ook in slaap als Fay ligt te slapen. Niet bewust hoor, het gebeurd gewoon.

Stoppen met ademen

Wat ik schijnbaar ook doe, als ik slaap, is stoppen met ademen. Zo heeft mijn man een paar maanden geleden al aangegeven bij de SPV-er dat hij soms ’s nachts niet kan slapen omdat hij naar mijn ademhaling luistert en telkens bang is dat ik niet meer verder adem. Ik schijn echt lange periodes geen adem te halen dan. Best wel een eng idee eigenlijk!

Nu had de SPV-er toen al gezegd dat ik ermee naar de huisarts moest, dat het wel eens slaapapneu kon zijn. Maar ik hou niet zo van doktoren en ik hou ook niet van miepen ergens over. Dus ik dacht: het gaat vast wel weer over. Echter heb ik er nu zoveel last van dat ik amper kan functioneren. Dus ga ik vanmiddag naar de longpoli en dan hoop ik dat ze me wat antwoorden kunnen geven en vooral dat ze me handvaten kunnen geven.

Zo, zijn jullie weer een beetje bijgepraat als het gaat om mijn medische dossier haha. 

12 reacties op “Persoonlijk: veel slapen en niet meer autorijden

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *