Vanaf welke leeftijd vier je Sinterklaas?

IMG_9364

Vanaf welke leeftijd vier je Sinterklaas? Het is een veelgehoorde vraag rondom de Sinterklaastijd. En zoals bij elk ouderschapsvraag heb je bij deze vraag ook verschillende antwoorden. Als eerste wil ik voorop stellen dat in mijn ogen er geen verkeerde keuze gemaakt kan worden. Iedereen maakt een keuze gebaseerd op eigen ervaring, ideeën en normen en waarden.

Vanaf welke leeftijd vier je Sinterklaas?

Het is dus echt enorm persoonlijk vanaf welke leeftijd je start met Sinterklaas vieren. Ik vroeg een aantal bevriende bloggers vanaf welke leeftijd zij dit deden.

Janske – Ik wil misschien dit jaar met dochterlief gaan kijken bij de intocht van Sinterklaas (Lola is dan anderhalf). Pas vanaf volgend jaar wil ik het echt gaan vieren met cadeautjes. Ik denk dat ze er nu nog iets te klein voor is. We vieren wel met de familie voor het tweede jaar op rij een gezellige avond met een dobbelspel met foute cadeautjes. Dat is hilarisch en ontzettend gezellig, maar buiten de pepernoten en cadeautjes heeft te weinig met Sinterklaas te maken.

Laura – Ik zelf? Van baby af aan volgens mij. Ook de kinderen vieren het  gewoon van baby af aan mee. Damiën was een paar weken oud toen hij met  een piet op de foto ging. Dat hoort er nu eenmaal bij! 🙂 Tijdens het  opgroeien veranderen er natuurlijk wel dingen. Zo deden we in mijn  tienertijd surprise met ons gezin. Dat zal hier ook wel gaan gebeuren  zodra de jongste niet meer gelooft.

Geertje – Wij zijn nooit gestopt… 😉 Met familie hebben we hier ieder jaar gevierd. Maar echt voor de meiden… Ik denk vanaf toen Guusje 1 was. Haar eerste sinterklaas was ze net een paar weken oud.

Zoals je ziet, het is overal anders. Doe dus gewoon wat zelf goed voelt en kijk ook naar je kind. Sommige kinderen leven zich al heel snel in en andere kinderen hebben daar wat meer tijd voor nodig.

Sinterklaas vieren met een baby

Wij zijn al gestart met Sinterklaas vieren toen onze dochter nog een baby was. Ze was net negen maanden, kon al zelf zitten en kroop de kamer rond. Ze vond cadeautjes uitpakken vooral leuk en was dol op haar Sint & Piet van Little People. De reden dat wij dit wel gewoon vierden was omdat we het vooral zelf er leuk vonden.

sinterklaas vieren met een baby

We hebben 1x haar schoentje laten zetten, hebben samen liedjes gezongen en ze is mee geweest naar mijn vaders werk waar Sinterklaas en zijn Pieten elk jaar komen. Een hele fijne Sint traditie die we nu nog steeds elk jaar herhalen. Sinterklaas vieren met een baby is dus zeker wel mogelijk.

Vanaf welke leeftijd vierde jij Sinterklaas met je kinderen?

welke leeftijd vier je sinterklaas

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

13 reacties

 1. Wilmaaa op 4 november 2015 om 08:24

  Ons meisje gaat het gewoon meevieren met de hele familie. Ze zal er zelf niet zoveel van begrijpen, maar de cadeautjes vast leuk vinden haha! Echt superschattige foto´s!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 5 november 2015 om 08:51

   Jaaaa dat is leuk toch, ook om op terug te kijken later..

 2. Charlotte op 4 november 2015 om 08:37

  Sinterklaas is zooo leuk! Ik hoop dat Aukje het niet eng vindt. Ik weet nog niet precies wat we wel en niet gaan doen, ze mocht bij mijn moeder op het werk naar de Sint maar diezelfde dag gaan wij naar de Sint voorstelling van Woezel en Pip, jammer dat het tegelijk valt!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 5 november 2015 om 08:52

   Ook super gaaf, die voorstelling!

 3. janske op 4 november 2015 om 08:50

  Wat leuk dat iedereen het toch op zijn eigen manier invult…ik kijk wel uit naar de intocht om te zien wat Lola er van vind ?…leuk die foto’s van je eigen mini pietje ?

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 5 november 2015 om 08:52

   Ja hoop dit jaar weer zo’n leuk pakje te vinden!

 4. Cindy op 4 november 2015 om 10:59

  Volgend jaar ga ik ook zeker Sinterklaas vieren, ons kindje is dan ruim 8 maanden als het goed is. Kan wel toch?

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 5 november 2015 om 08:53

   Ja joh, mijn dochtertje was ook rond die leeftijd!

 5. Lifesabout op 4 november 2015 om 12:29

  Ik kijk zo uit naar de periode dat Sarah besef krijgt van al die gezelligheid! Tot die tijd vieren we het wel, maar iets minder uitgebreid. De liedjes vindt ze in elk geval ontzettend leuk.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 5 november 2015 om 08:54

   Sowieso is het elk jaar anders.. Super leuk!

 6. Aukje op 4 november 2015 om 16:48

  Mees van 3 viert Sinterklaas al vanaf begin mee. Maar dat is ook logisch met 2 grote zussen.
  Ik vind het zo leuk dat het ieder jaar weer verandert hoe het Sinterklaasfeest wordt ervaren. Steeds bewuster.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 5 november 2015 om 08:55

   Ja inderdaad.. vorig jaar was al zo anders dan dit jaar en volgend jaar wéér anders! Leuk die ontwikkeling 🙂

 7. Frederique op 11 november 2015 om 21:48

  Ik vind het leuk dat ze het op elke leeftijd anders beleven. Als ze een paar maanden oud zijn snappen ze er nog weinig van maar ze genieten wel van de gezelligheid en blije sfeer. Je bent nooit te jong of te oud voor een feestje 😉

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje