Vanaf welke leeftijd vier je Sinterklaas?

Vanaf welke leeftijd vier je Sinterklaas? Het is een veelgehoorde vraag rondom de Sinterklaastijd. En zoals bij elk ouderschapsvraag heb je bij deze vraag ook verschillende antwoorden. Als eerste wil ik voorop stellen dat in mijn ogen er geen verkeerde keuze gemaakt kan worden. Iedereen maakt een keuze gebaseerd op eigen ervaring, ideeën en normen en waarden.

Vanaf welke leeftijd vier je Sinterklaas?

Het is dus echt enorm persoonlijk vanaf welke leeftijd je start met Sinterklaas vieren. Ik vroeg een aantal bevriende bloggers vanaf welke leeftijd zij dit deden.

Janske – Ik wil misschien dit jaar met dochterlief gaan kijken bij de intocht van Sinterklaas (Lola is dan anderhalf). Pas vanaf volgend jaar wil ik het echt gaan vieren met cadeautjes. Ik denk dat ze er nu nog iets te klein voor is. We vieren wel met de familie voor het tweede jaar op rij een gezellige avond met een dobbelspel met foute cadeautjes. Dat is hilarisch en ontzettend gezellig, maar buiten de pepernoten en cadeautjes heeft te weinig met Sinterklaas te maken.

Laura – Ik zelf? Van baby af aan volgens mij. Ook de kinderen vieren het  gewoon van baby af aan mee. Damiën was een paar weken oud toen hij met  een piet op de foto ging. Dat hoort er nu eenmaal bij! 🙂 Tijdens het  opgroeien veranderen er natuurlijk wel dingen. Zo deden we in mijn  tienertijd surprise met ons gezin. Dat zal hier ook wel gaan gebeuren  zodra de jongste niet meer gelooft.

Geertje – Wij zijn nooit gestopt… 😉 Met familie hebben we hier ieder jaar gevierd. Maar echt voor de meiden… Ik denk vanaf toen Guusje 1 was. Haar eerste sinterklaas was ze net een paar weken oud.

Zoals je ziet, het is overal anders. Doe dus gewoon wat zelf goed voelt en kijk ook naar je kind. Sommige kinderen leven zich al heel snel in en andere kinderen hebben daar wat meer tijd voor nodig.

Sinterklaas vieren met een baby

Wij zijn al gestart met Sinterklaas vieren toen onze dochter nog een baby was. Ze was net negen maanden, kon al zelf zitten en kroop de kamer rond. Ze vond cadeautjes uitpakken vooral leuk en was dol op haar Sint & Piet van Little People. De reden dat wij dit wel gewoon vierden was omdat we het vooral zelf er leuk vonden.

sinterklaas vieren met een baby

We hebben 1x haar schoentje laten zetten, hebben samen liedjes gezongen en ze is mee geweest naar mijn vaders werk waar Sinterklaas en zijn Pieten elk jaar komen. Een hele fijne Sint traditie die we nu nog steeds elk jaar herhalen. Sinterklaas vieren met een baby is dus zeker wel mogelijk.

Vanaf welke leeftijd vierde jij Sinterklaas met je kinderen?

welke leeftijd vier je sinterklaas

15 reacties op “Vanaf welke leeftijd vier je Sinterklaas?

Reageren is niet mogelijk.