Van Tripp Trapp newborn set naar baby set

Met heel veel plezier hebben wij de newborn set van Stokke gebruikt op onze Tripp Trapp. Echter kwam er een moment waarop we beseften dat die newborn set toch echt te klein werd en ons zoontje het liefst rechtop zat. Vooral met hapjes. De newborn set is erg fijn voor de eerste hapjes, maar op een gegeven moment zijn ze er toch uit gegroeid. Tijd dus om van de Tripp Trapp newborn set over te stappen naar de baby set.

De Tripp Trapp newborn set

Je kunt de newborn set van Stokke gebruiken vanaf dat ze echt net uit de buik komen. Nu hebben ze er nog weinig aan en kun je ze veel beter lekker in de ledikant of wieg leggen of bij jouzelf. Maar toch hebben wij hem zo af en toe gebruikt in die eerste weken. Daarna is de Tripp Trapp newborn set vooral handig bij de eerste hapjes en wanneer je samen aan tafel wilt zitten. Dat wij enthousiast zijn over de Tripp Trapp newborn set dat is wel duidelijk. We hebben hem echt vanaf het begin af aan gebruikt totdat hij er echt niet meer in paste. Er komt een standaard hoes bij, maar je kunt er ook apart hoezen voor kopen. Wel zo handig voor wanneer hij vies is en in de was moet.

tripp trapp newborn set review

De Tripp Trapp baby set

Wanneer je kindje al redelijk zelfstandig kan zitten, of in ons geval al heel stevig zit, dan is het tijd om de baby set op de Tripp Trapp stoel te gaan zetten. De eerste keer dat wij ons zoontje in de stoel zetten met de babyset (bestaande uit een rugsteun en beugel) erop was hij zo enthousiast. Je zag hem gewoon genieten. Net alsof hij zich nu een grote jongen voelde haha.

Je kunt dit doen zonder een kussensetje, maar vooral in het begin kan zo’n kussenset net dat beetje extra grip geven aan je baby. Stokke verkoopt zelf kussensetjes, maar wil je wat meer keus hebben dan raad ik je aan om bij Ukje.nl te kijken. Wij hebben onze cactus kussenset ook hier vandaan en zijn er super blij mee. Het kussensetje van Stokke is namelijk niet afwasbaar. Dus is deze vies dan moeten we hem direct in de was doen. Dat geldt dus niet voor de Tripp Trapp kussenset van Ukje, deze kun je gewoon met een doekje afdoen en klaar is kees!

Tripp Trapp baby set

Extra accessoire

Naast dat we de babyset met een kussenset op de Tripp Trapp stoel hebben zitten, hebben we nog een extra accessoire. Voor ons een echte musthave, maar dat is voor iedereen persoonlijk. We hebben namelijk een Tripp Trapp tray eetblad ontvangen van Stokke en deze gebruiken we eigenlijk dagelijks.

Tijdens het eten leggen we er speelgoed op of juist stukjes brood die ons zoontje dan zelf kan pakken. Bij onze dochter legden we het speelgoed juist altijd weg tijdens het eten. Maar om een of andere reden moet onze zoon iets in zijn handen hebben. Dan raakt hij niet afgeleid door weer andere dingen en eet hij een stuk beter.

Hebben jullie ook een Stokke Tripp Trapp?

2 reacties op “Van Tripp Trapp newborn set naar baby set

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *