Van tomboy naar jurkdragende vrouw

Ik was als klein meisje een echte tomboy. Het liefst droeg ik broeken met daarop een shirt of trui. Je moest dan ook echt niet met een rok of jurk aankomen bij me. Dat vond ik verschrikkelijk. Daar was mijn moeder niet zo heel blij mee overigens. Die vond het leuk om mij te kleden in meisjes achtige dingen. Maar ja, dat weigerde ik dus ging ze daar wel gewoon in mee. Hoe anders is dat nu.

Ik als tomboy

Als jong meisje voelde ik me meer verwant aan jongens dan aan meisjes. Of ja verwant is een groot woord. Maar ik vond het gewoon veel leuker om in bomen te klimmen, hutten te bouwen en te voetballen. Ik kwam altijd vies thuis en had overal blauwe plekken en kapotte knieën. Toch hield ik ook wel van meisjes dingen. Zoals spelen met poppen en barbies en vadertje moedertje spelen.

In mijn tienerjaren was ik al vrij snel een vrouw. Op jonge leeftijd raakte ik ongesteld en kreeg ik borsten. Maar dat zag je in mijn kleding keus niet echt terug. Ik ben zelfs in mijn tienerjaren een soort van skater geweest. Ja dat had je vast niet verwacht he? Maar mijn favoriete broek was mijn skaterbroek welke ik dan ook veelvuldig droeg. Toch was ik ook dan een echt meisje met al haar onzekerheden en verliefdheden op jongens. Ik voelde me echt een meisje, maar zag er niet echt zo uit. Behalve mijn borsten dan.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Op iets latere leeftijd begon ik ook vormen te krijgen en dat was dan ook het moment dat ik me er meer bewust van werd. En mijn kledingstijl ook veranderde. Nog steeds stond ik niet vooraan bij mode shows en trends, maar de kleding werd strakker en meer meisjesachtig.

Mijn kledingstijl van nu?

Als je me naar mijn kledingstijl vraagt kan ik je niet echt antwoord hierop geven. Ik draag nog steeds met regelmaat een spijkerbroek met een shirtje of trui erop. Soms met een vest of blazer. Maar ik heb ook verschillende jurken in mijn kast liggen en hangen. Zo heb ik een prachtige Geisha jurk in de kast, helaas is deze momenteel net iets te klein. Of ja, zoals mijn dochter zou zeggen “mama de jurk is niet te klein, jij bent gewoon te groot geworden”.

Alhoewel ik dus niet een eenduidige stijl heb kies ik wel veel bewuster voor vrouwelijke kleding. Kleding waarin ik me zelfverzekerd en mooi voel. Kleding die passen bij een zakenvrouw, maar ook bij mijn rol als moeder. Loop ik wel eens in een joggingbroek naar school (ja sorry dat doe ik echt), draag ik op een ander moment iets moois van Marc Cain. Ik durf nu ook echt te kiezen voor iets wat misschien duurder is, maar mooi en duurzaam.

Van die tomboy is niet super veel over qua kledingstijl in ieder geval. Maar ik houd wel nog steeds van voetbal (ik kijk het wel liever dan dat ik zelf voetbal) en vind ik het geweldig om hutten te bouwen met de kinderen.

Draag jij graag jurken?

2 reacties op “Van tomboy naar jurkdragende vrouw

  • In de zomer draag ik tegenwoordig wel eens jurkjes. Maar ik zal je eerlijk vertellen dat voordat ik uberhaupt ooit een trouwjurk heb aangehad amper een jurk had gedragen. Ik ben nog een beetje zoekende naar mijn stijl. Ik vind veel leuk en vind het ook belangrijk dat het lekker zit. Maar ik waardeer steeds vaker vrouwelijke kleding en kleding die ik écht mooi vind en durf er ook iets meer aan uit te geven dan Primark-centjes.

Reageren is niet mogelijk.