Van thuisblijfmoeder naar…

In juli 2016 was het eindelijk zover. Ik was officieel na 2,5 jaar uit de ziektewet en ging weer opzoek naar werk. En dat vond ik toch een potje lastig! Niet omdat ik niet wilde werken, nee daarentegen zelfs. Ik was er meer dan klaar voor om weer aan de slag te gaan. Het thuisblijfmoeder zijn vond ik super, maar ik wilde gewoon ook weer even iets voor mezelf. Ergens heen gaan waar ik niet “moeder van” zou zijn maar gewoon Nicole. De reden dat ik het lastig vond was dat ik niet zo goed wist waarop ik wilde solliciteren.ย 

Mijn sollicitatieproces

In eerste instantie ging ik voor veilig. Ik solliciteerde op vacatures in de kinderopvang en zelfs als invalkracht van een basisschool. Doorgaans kreeg ik niet eens een afwijzing, maar hoorde ik gewoon niets terug. Daarna bedacht ik me dat ik wellicht wat meer met mijn WFT wilde doen enย reageerde op vele vacatures van banken. Meestal ging dat via het uitzendbureau en moest je een heel proces door. Maar omdat de meeste van die banen of fulltime waren of juist voor studenten werd het uiteindelijk niets. Ook recruiters namen veelal contact met me op om te werken op een klantenservice. Maar vaak was dat met targets en als er iets is wat ik niet wil doen, dan is het wel met targets werken. Tenminste niet op die manier.

Omdat ik na al dat solliciteren best met mijn handen in het haar zat besloot ik om competentietesten te gaan doen. Ik wilde weten in welke richting ik nog meer kon zoeken. Wat past er nu echt bij mij. En toen kwam opeens daar DE vacature voorbij. Bregje, van BregBlogt, tagde me onder een vacature op Facebook en dacht dat dit wel iets voor mij zou zijn. Het was een vacature bij een webshop om, in verband met de zwangerschapsverlof van de eigenaresse, tijdelijk de webshop te beheren. Aangezien ik altijd al interesse heb gehad om een webshop te hebben of beheren en aangezien de producten en de taken enorm bij mij passen besloot ik om een poging te wagen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Gelukkig viel mijn sollicitatiebrief en CV in goede aard want ik mocht op gesprek komen. Het was een enorm leuk en prettig gesprek en ik had er zelf een enorm goed gevoel over. Maar ja, er waren nog twee goede kandidaten dus ik bleef wel in spanning of ik het wel of niet werd. Afgelopen vrijdagochtend kwam het verlossende telefoontje. IK HEB DE BAAN!

werkende-moeder
Ons kantoor, al komt er nog een bureau bij en gaan er nog wat dingen veranderen..

Van thuisblijfmoeder naar werkende moeder

Per 1 november ben ik officieel een werkende moeder! En ik ben er zo ontzettend trots op en blij mee. Ik ga aan de slag bij My Lovely Notebook als junior webshopmedewerker en zal eigenlijk vrijwel alle taken van Juliette, de eigenares, overnemen tijdens haar zwangerschapsverlof. Deze baan past echt perfect bij mij aangezien de producten nogal aansluiten op mijn eigen blog (welke blogger kan nu zonder notebook?!), maar ook omdat ik al vrij veel ervaring heb met klantenservice, het beheren van een website, Social Media en nog veel meer.

Het wordt een behoorlijke aanpassing voor zowel mijn man, onze dochter als mijzelf. Dit omdat ik straks vijf dagen in de week werk, wel alleen in de middag maar toch. En daarbij dus mijn dochter veel naar de opvang moet brengen. Gelukkig passen mijn moeder en schoonmoeder om en om op de woensdagen op en mijn schoonmoeder neemt ook de vrijdagmiddag voor haar rekening. Dat scheelt echt een boel, al is ze dan natuurlijk wel weg van mij. Maar goed, het is voor een ontzettend goed doel en ik denk dat zowel mijn dochter als ik er enorm veel profijt van gaan hebben!

113 reacties op “Van thuisblijfmoeder naar…

Reageren is niet mogelijk.