Van seizoenskaart naar FOX Sports

Voetbal is mij met de paplepel ingegoten. Ik heb dan ook jarenlang op de tribune in het stadion gezeten samen met mijn ouders. Daarna ben ik een aantal jaar steward geweest en stond ik vooral voor de tribune met mijn rug naar het veld. Dat was soms lastig, vooral als het spannend was. Maar juist onderdeel te mogen zijn van de club en het contact met de supporters was super. In het stadion van PSV heb ik ook mijn man leren kennen. Wij zijn er zelfs getrouwd. Je snapt dus wel dat wij inmiddels ook FOX Sports in ons tv-pakket hebben zitten.

Liefde op het eerste gezicht?

Zoals ik al aangaf zat de liefde voor voetbal bij mij er al jong in. Of het liefde op het eerste gezicht was, dat denk ik niet, maar de liefde is groot. Ik keek overigens niet alleen maar PSV maar stond ook vrijwel elk weekend langs de lijn bij de amateurclub in de buurt. Mijn man heeft ook vrijwel altijd gevoetbald, of in zijn geval gekeept. Zelfs in het paralympisch voetbalteam.

We leerden elkaar dus in het stadion kennen door een gemeenschappelijke vriend. Hij had een seizoenskaart en kwam de wedstrijd kijken en ik stond voor zijn tribune. Voor hem was het liefde op het eerste gezicht, voor mij niet. Maar die liefde is wel gekomen en nu ontzettend groot. Ik vind het dan ook heerlijk dat we het voetbal als gemeenschappelijke hobby hebben. We hebben nu beide geen seizoenskaart meer omdat we jonge kinderen hebben. Maar grote kans dat dit in de toekomst wel weer komt.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Samen voetbal kijken op de bank

Het was in het begin wel even wennen hoor, niet meer in het stadion meezingen met alle andere supporters. Maar vanaf de bank met een baby op schoot roepen naar de tv. Maar inmiddels zijn we niets anders gewend en zijn we er vooral heel erg blij mee dat we nu alsnog alle wedstrijden van Eredivisie 2019 kunnen kijken.

Nu kijken we samen met onze kinderen naar de wedstrijden van PSV en soms zelfs naar andere wedstrijden. We maken er een gezellig iets van, zetten hapjes op tafel en juichen onze favoriete club toe. Het is mooi om op een laagdrempelige manier onze kinderen kennis te laten maken met het voetbal en dan vooral ons PSV. Er zal zeker wel weer een tijd komen dat wij in het stadion zitten met onze kinderen maar ook dan zullen we FOX Sports houden voor de uitwedstrijden.

Ik blijf het mooi vinden hoe het cirkeltje rond is nu, net zoals de bal. Bij mij werd vroeger het voetbal met de paplepel ingegoten. Voornamelijk door mijn moeder. En wij doen nu hetzelfde met onze kinderen. Natuurlijk blijven ze hun eigen mening hebben en deze mogen ze zeker vormen. Wij geven echter wel onze liefde voor PSV mee en hopen dat zij het overnemen…

Dit is een samenwerking.