Van mini fotoshoot tot kerstkaart | Fijne feestdagen!

Ik houd van echte post versturen. Ik doe het veel te weinig, maar met de kerst zorg ik er altijd voor dat ik weer iets leuks kan versturen. Het liefst stuur ik een kerstkaart met een foto erop. Tenminste, dat doe ik sinds ik kinderen heb haha. Zij zijn toch ook het leukste om op een kerstkaart te krijgen. Daarom zorg ik er elk jaar weer voor dat ik een mini fotoshoot houdt. Maar dit keer deed ik dat niet zelf maar reden we naar Tilburg, naar de studio van Made by Mone fotografie.

Made by Mone fotografie

Ik volg Simone van Made by Mone fotografie alweer een tijdje via Instagram. Niet alleen omdat ik haar zelf gewoon een leuk mens vind, maar ook omdat ze hele mooie foto’s van kinderen maakt. Haar fotoshoots zijn altijd in de meest geweldige thema’s. Zo zie ik regelmatig toffe cakesmash thema’s voorbij komen zoals een jungle, smash on the Beach en zelfs een heuse spaghetti-smash. Hoe tof is dat?!

Dus toen ik op haar account de mini kerst shoots voorbij zag komen kon ik niet anders dan direct een plekje reserveren voor onze twee boefjes. En ja ik zeg boefjes, want het thema wat ik uitkoos was ‘Crazy Christmas’. Ik houd van fotoshoots die lekker speels en vooral veel plezier uitstralen. En bij dit thema was de beschrijving:

O jee, wat hebben de kids nu gedaan. Terwijl papa en mama nog lekker lagen te slapen zijn ze naar beneden geslopen en hebben er hun eigen van feestje gemaakt. De pakjes zijn al opengescheurd, de kerstlampjes liggen in de knoop en er wordt stiekem gesnoept van iets lekkers. Voor ouders die wel van een gekke foto houden.

De perfecte setting dus voor lekker speels, veel plezier en geen verplichte “kijk eens in de camera”. Want zulke foto’s passen gewoon niet zo bij ons. En ook niet bij (mijn) kinderen.

Crazy Christmas fotoshoot

Speciaal voor deze fotoshoot heb ik voor beide kinderen iets nieuws gekocht. In eerste instantie had ik iets leuks voor ogen van het merk z8 en van Name it. Maar uiteindelijk wilde ik het toch meer in het kerst thema houden en kocht ik heuse kerst pyjama’s bij Next Direct. Bij aankomst in de studio trokken we de pyjama’s aan terwijl Simone de vorige mini fotoshoot afrondde. Daarna was het tijd voor een korte kennismaking en wat uitleg. Simone stelde de kinderen op hun gemak en vertelde dat het de bedoeling was dat ze vooral veel plezier mochten maken. Lekker spelen met de knuffels, het crêpe-papier scheuren en de lucht in gooien.. Wat ze wilden.

En niet lang daarna begon de shoot dan echt. In de eerste paar seconden wilde Milo nog naar mama toe. Maar al snel werd hij afgeleid door al het leuks. Het scheelt ook dat hij een geweldige grote zus is wiens missie het is om haar broertje zo hard mogelijk te laten lachen.

Alleen al door alle ‘behind the scenes’ foto’s die ik heb gemaakt wist ik dat er pareltjes tussen zouden zitten. Maar dat ik 30 van de 36 foto’s echt MOEST hebben had ik niet verwacht. Of ja, eigenlijk wel. Want wie kan er nou slechts 4 foto’s kiezen van haar eigen kinderen? Ik niet, dus ik kocht het hele pakket op. Wat overigens echt goedkoop was. (ja Simone, je mag die prijs echt wel hoger gooien hoor haha..)

Hieronder een kleine impressie van de foto’s…

Onze kerstkaart

De foto die we uiteindelijk gekozen hebben was er eentje met de lampjes. Op dat momenten hadden ze echt beide de meeste lol en het was nog moeilijk kiezen welke van die foto’s het dan moest worden. Ik wilde een verticale kaart en daarom heb ik tenslotte voor een verticale foto gekozen waarbij ik bovenin nog de woorden “Merry Christmas” kon zetten in het fotoprogramma van de Hema.

Namens mijn man, de kinderen en mezelf wil ik jullie in ieder geval ook hele fijne feestdagen wensen. Of je er nu voor kiest om lekker thuis te blijven in je onesie, bij familie gaat gourmetten of naar een chique dinertje gaat.. ik hoop dat je precies datgene doet waar jij behoefte aan hebt.

1 reactie op “Van mini fotoshoot tot kerstkaart | Fijne feestdagen!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *