Van koffie gewoonte naar bewust koffie drinken

Er is een tijd dat ik geen koffie lustte. Er is ook een tijd geweest waarin ik dagelijks koffie dronk en soms ook meerdere kopjes per dag. Inmiddels is het zo dat ik niet meer dagelijks een kopje drink, maar er desondanks nog steeds enorm van kan genieten. Waarom ik minder koffie ben gaan drinken? En waarom ik er niet helemaal mee gestopt ben? Daarover vertel ik je in deze blog.

Mijn koffie reis

In de eerste jaren nadat ik koffie geprobeerd had dronk ik het sporadisch. Ik had zelf wel een koffiezetapparaat in huis voor filter koffie maar dat was eigenlijk puur voor de visite. Daarna kreeg ik van iemand een Senseo koffie apparaat, want telkens een kan koffie zetten terwijl er slechts één of twee kopjes gedronken werden was ook zonde. Deze koffie dronk ik zelf ook wel eens, maar vond ik niet zo lekker. Mijn ouders kochten ondertussen een Nespresso apparaat en samen met mijn vader ging ik dan wel eens naar de winkel voor Nespresso cups. Later hadden zij zo hun favorieten en bestelden ze hun cups online.

Tijdens deze ‘koffie proef reis’ ontdekte ik zo mijn favoriete koffie. Ik ben geen ‘echte’ koffie drinker want je maakt mij het meest blij met een latte macchiato of een goede cappuccino. Inmiddels heb ik zelf een Dolce Gusto apparaat waar ik op een gegeven moment elke ochtend en avond een latte macchiato mee maakte. Ging ik dan bij mijn ouders op visite dan maakte mijn vader met hun nieuwe verse bonen apparaat een heerlijke cappuccino voor me en ook bij mijn schoonouders kreeg ik mijn favoriet voorgeschoteld.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Koffie drinken als gewoonte

Na een lange tijd merkte ik dat die koffie in de ochtend én in de avond vrijwel een must geworden was. Ik kon niet meer zonder. En dat was eigenlijk het moment waarop ik juist ging minderen. Ik wilde niet stoppen met koffie drinken, want ik vind het echt lekker. Maar omdat het echt een vast gesleten gewoonte was geworden en niet meer draaide om het ‘lekker vinden’, wilde ik dit niet meer.

Iets eten of drinken ‘omdat het zo altijd gaat’ of iets eten of drinken omdat je er zin in hebt. Daar zit heel veel verschil in. En zoals je misschien begrijpt wil ik liever iets eten of drinken omdat ik er echt zin in heb en niet omdat het nu eenmaal een gewoonte is geworden. Dus ik drink nu zeker af en toe nog een lekkere latte macchiato thuis, omdat ik er zin in heb. En soms drink ik hem niet omdat ik weet dat ik naar mn schoonouders ga en lekker daar eentje wil drinken. Op deze manier omgaan met mijn ‘koffie inname’ vind ik heel prettig en ik hoop dit ook uit te breiden naar ander eten en drinken.

4 reacties op “Van koffie gewoonte naar bewust koffie drinken

Reageren is niet mogelijk.