Vallen kinderen en huisdieren onder jouw aansprakelijkheidsverzekering?

Wanneer je schade aanricht bij een ander, word je hier mogelijk voor aansprakelijk gesteld. Gaat het om veel schade? Dan kunnen de kosten behoorlijk hoog oplopen. Uiteraard wil je niet dat je deze schade uit eigen zak moet betalen. Sluit daarom een aansprakelijkheidsverzekering af. Hiermee ben je namelijk verzekerd voor schade die je aanricht aan (spullen van) anderen. Maar hoe zit het eigenlijk met schade die veroorzaakt wordt door kinderen of huisdieren? Valt dit ook binnen de dekking of moet je hier een speciale verzekering voor afsluiten? In deze tekst geven wij jou antwoord op deze vragen.

Schade door kinderen valt binnen de dekking

Sommige mensen denken dat zij een particuliere aansprakelijkheidsverzekering alleen voor zichzelf afsluiten. Je hebt zelf inderdaad baat bij deze verzekering, maar je bent niet de enige. Ook jouw huisgenoten vallen namelijk binnen de dekking van een aansprakelijkheidsverzekering. Althans, wel als je ze meeverzekerd hebt. Bij het afsluiten van deze verzekering moet je namelijk doorgeven op hoeveel personen een aansprakelijkheidsverzekering betrekking heeft. Je kunt kiezen voor een eenpersoons-, tweepersoons of meerpersoonshuishouden.

Als je kinderen hebt, is de keuze niet zo lastig. Je kiest dan voor een meerpersoonshuishouden. Grote voordeel hiervan is dat je geen aparte aansprakelijkheidsverzekering voor een kind af hoeft te sluiten. Omdat kinderen met jou onder één dak wonen, vallen ze onder dezelfde verzekering. Laten zij jouw laptop vallen en werkt deze hierdoor niet meer? Dan kun jij je tot de verzekeraar richten om de kosten vergoed te krijgen. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt overigens niet alleen schade die kinderen in huis veroorzaken. Nee, want ook schade bij anderen valt binnen de dekking van een aansprakelijkheidsverzekering.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Ook voor huisdieren hoef je geen aparte verzekering af te sluiten

Net als kinderen kunnen huisdieren ook flink wat schade veroorzaken. Een kat kan bijvoorbeeld aan jouw bank krabben terwijl je zelf niet thuis bent. Daarnaast kunnen huisdieren van alles omstoten. Om te voorkomen dat je zelf opdraait voor de kosten, sluit je een aansprakelijkheidsverzekering af. Bij de meeste verzekeraars valt schade door huisdieren namelijk ook binnen de dekking van deze verzekering. Heeft jouw huisdier in huis schade veroorzaakt? Dien dan simpelweg een claim in bij jouw verzekeraar en de kans is groot dat je de schade vergoed krijgt Dit geldt overigens niet alleen voor schade aan spullen. Je kunt je namelijk ook tot jouw verzekeraar richten als een huisdier schade aanricht aan anderen.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Ben je overtuigd van de voordelen van een aansprakelijkheidsverzekering? Wacht dan niet langer, maar sluit er direct eentje af. Hier hoef je de deur tegenwoordig niet meer voor uit. Nee, want je kunt namelijk makkelijk en snel online een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Dit kost je hooguit een paar minuten van jouw tijd. Je kiest simpelweg de beste aansprakelijkheidsverzekering en vult jouw gegevens in. Nadat je jouw aanvraag eenmaal verstuurd hebt, duurt het nooit lang voordat jouw aansprakelijkheidsverzekering loopt. Schade door kinderen en huisdieren is hierdoor binnen de kortste keren verzekerd.