Valentijnsdag: leuke ideeën voor een romantische dag

Valentijnsdag staat voor de deur en jij wilt je geliefde laten zien hoeveel hij of zij je betekent. Maar wat moet je doen? In dit blogartikel delen we leuke ideeën waarmee jullie een perfecte Valentijnsdag kunnen beleven! Lees snel verder om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

Wat is Valentijnsdag?

Valentijnsdag is een dag om je geliefde te verwennen en te laten weten hoeveel je van hem of haar houdt. Er zijn allerlei leuke manieren om dit te doen, maar soms kan het lastig zijn om iets origineels te bedenken. Gelukkig hebben wij wat leuke ideeën voor je!

Romantische ideeën voor thuis

Als je van plan bent een romantische dag in te richten op Valentijnsdag, dan hebben we hier enkele geweldige ideeën voor je. Voordat je begint, moet je er wel rekening mee houden dat romantiek niet alleen gaat om grandioze gebaren of uitgestrekte avondjes uit. Het kan simpelweg iets zijn wat jij en je partner graag doen, voorzien van een extra knipoog naar de liefde.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Dat gezegd hebbende, hier zijn 9 leuke ideeën waarmee jij Valentijnsdag thuis kunt vieren:

 1. Een diner à deux
  Doe de moeite om echt een lekker diner te bereiden, in plaats van afhaalmaaltijden of snel iets te koken. Dek de tafel bij het raam zodat jullie tijdens het eten naar buiten kunnen kijken. De kaarsjes en muziek maken het af!
 2. High Tea
  Vind je het fijn om ’s middags lekker op je gemakje te relaxen? Maak een speciale high tea met allerlei zoete en hartige hapjes, thee, koffie en andere lekkernijen. Dat kan natuurlijk alleen als je beide ook vrij bent ’s middags.
 3. Spa Night
  De ideale manier om al het stress weg te laten smelten: verwen jezelf en je partner met een ontspannende spa-avond thuis! Trek heerlijke badjassen aan, zet kaarsjes aan en genieten van de rust!
 4. Scavenger Hunt
  Maak van Valentijnsdag een avontuur met een zelfgemaakte zoektocht. Schrijf aanwijzingen en grappige opdrachten uit die jullie samen moeten voltooien. Vergeet niet om aan het einde een leuke verrassing voor je partner te hebben klaarliggen!
 5. Movie Night
  Bereid je eigen persoonlijke filmavond voor: stel de perfecte bioscoop samen met popcorn, ijs en andere goodies, dim de lichten en kruip lekker extra dicht tegen elkaar aan! Kies vervolgens je favoriete romantische films of kijk samen naar dat laatste seizoen van die serie waar jullie zo verslingerd aan zijn…
 6. Brunch in bed
  Doe alsof je in een hotel bent en verras je partner ’s morgens met een heerlijk ontbijt in bed! Maak samen of alleen een lekker ontbijt, zet warme drankjes klaar en geniet van de hele ochtend zonder ook maar iets te hoeven doen.
 7. Wijnproeverij
  Verzamel allerlei verschillende soorten wijn en stel samen je eigen proeverij-avond in. Bekijk welke wijn je het lekkerst vindt en probeer daarbij leuke snacks te maken.
 8. Samen koken
  Kook samen iets leuks! Zoek recepten op, verdeel taken over jullie tweeën en maak er wat gezelligs van! ‘s Avonds geniet dan samen van jullie creatie tijdens jullie (poging tot) romantische Valentijnsdag-diner…
 9. Fotoalbum creëren
  Bewaar alle mooi foto ’s uit de tijd dat jullie samen zijn en plaats er wat grappige of romantische captions bij. Dat geeft jullie eigenlijk een digitale versie van een fotoalbum om later te kunnen bekijken.

Leuke uitstapjes met je geliefde

Op Valentijnsdag wil je graag iets bijzonders doen met je geliefde. Hier zijn enkele leuke ideeën:

 • Ga samen wandelen in een mooie omgeving. Neem een picknick mee voor onderweg.
 • Bezoek een romantisch kasteel of bos.
 • Maak een romantisch diner thuis, of ga naar een restaurant waar je nog nooit bent geweest.
 • Plan een dagtripje naar een stad die je altijd al hebt willen bezoeken.
 • Ga samen naar een museum of kunstgalerij.
 • Geniet van een avond met livemuziek.
 • Boek tickets voor een musical, toneelstuk of concert.
 • Maak de meest creatieve foto’s tijdens een fotoshoot in het park of op het strand.
 • Plan een romantisch weekendje weg naar een mooie plek.

Hier vind je nog meer romantische uitjes en ideeën voor je datenight.