Vakantiepost: kaartje sturen naar een ander

11414425_10204642810165681_801344576_n

Kun jij je die tijd nog herinneren dat je op vakantie ging en minstens een halve middag bezig was met kaartjes schrijven naar al je vriendinnen en familieleden? En hoe leuk was het om bij thuiskomst ook allerlei kaartjes te vinden uit verschillende landen? Ik genoot hier in ieder geval altijd intens van! Zo heb ik, om het gevoel weer terug te krijgen, ook een tijdje aan Postcrossing gedaan. Helaas was dit toch anders dan vroeger en werd het daarnaast ook wel erg duur dus ben ik ermee gestopt. Herinneren jullie je nog de Secret Valentijn die Anita en ik organiseerden? Er werd ons regelmatig gevraagd of er nog een vervolg op kwam dus bij deze.

Tegenwoordig worden er nog maar weinig kaartjes gestuurd en al helemaal vanuit het buitenland. Ik heb zelf in ieder geval al jaren geen buitenlands kaartje meer op de deurmat gehad. Hoog tijd voor verandering dus! Het principe is eigenlijk hetzelfde zoals bij de Valentijnkaartjes, je stuurt iemand een kaartje en je ontvangt ook een kaartje. Dit keer stuur je echter een kaartje vanuit je vakantiebestemming of je neemt het kaartje mee vanuit je bestemming en verstuurt het vanuit thuis, dat mag natuurlijk ook. Het maakt niet uit of je naar het buitenland gaat of in Nederland blijft, je ergens 1 dag heen gaat of 3 weken, zolang het maar een uitje of vakantie is.

Wat moet je doen

Het enige wat wij van je vragen is je aan te melden via kaartensturen@gmail.com. Je krijgt dan een invulformulier waarop je wat gegevens in moet vullen en deze kan je terugsturen tot en met 28 juni. Op 1 juli krijg je jouw vakantiemaatje toegestuurd. We kijken natuurlijk wie er rond dezelfde tijd op vakantie gaat zodat je niet te lang op je kaartje hoeft te wachten. Zorg er wel voor dat je uiterlijk op 30 augustus je kaart verstuurd hebt. En gebruik op sociale media de hashtag #vakantiepost zodat het gemakkelijk terug te vinden is voor iedereen.

Doe jij mee met het vakantiepost project?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

23 reacties

 1. Ceciel - mamablogger op 9 juni 2015 om 06:48

  Super leuk idee!! Ik ben ook een echte post liefhebber en stuur nog trouw altijd kaartjes met verjaardagen en ook vanaf vakantie!!

  Ps mooie layout en nieuw logo!!!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 9 juni 2015 om 13:01

   Dank je wel, ben er erg blij mee!
   Doe je ook mee met ons project?

   • Ceciel op 9 juni 2015 om 15:07

    Yep, mail is onderweg :)!

 2. Vlijtig Liesje op 9 juni 2015 om 09:09

  Ik ben niet zo van het kaartjes versturen. Ik vergeet het altijd. Succes met je project!

 3. zomersproetje op 9 juni 2015 om 09:45

  Tuurlijk doe ik mee. Mijn aanmelding is al verstuurd!! Vroeger stuurde ik altijd kaartjes vanuit mijn vakantieadres naar vriendjes, oma en opa etc. En dan kwamen ze vaak pas aan wanneer wij al terug waren haha. Echte post blijft gewoon leuker! Dus allemaal aanmelden!!!:-).x

 4. Rory op 9 juni 2015 om 10:08

  Superleuk idee! Ik ben juist van het ‘oldskool’ kaartjes sturen. Ik mis het ook echt. Ik doe mee!

 5. Cecilia Stok-Korver op 9 juni 2015 om 11:12

  Super leuk idee. Alleen werk ik de hele zomer door. Dus geen vakantie voor mij. Maar ik kan ook een hele leuke kaart van mijn mooie dorp sturen. Als jullie dat geen probleem vinden.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 9 juni 2015 om 11:14

   Ja hoor, dat is helemaal prima! Zo lijkt het alsnog een vakantiekaartje 😉

 6. Simone op 9 juni 2015 om 12:40

  Wat een leuk idee! Ik doe wel nog steeds aan Postcrossing. Maar wel met mate vanwege de kosten natuurlijk. Maar ik vind het te leuk om niet te doen. 🙂

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 9 juni 2015 om 13:00

   Leuk! En doe je ook mee met dit project?

 7. Daniëlle op 9 juni 2015 om 12:52

  Leuk idee! Helaas ga ik dit jaar niet op vakantie, maar anders had ik zeker meegedaan! Succes 🙂

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 9 juni 2015 om 12:59

   Ga je ook niet een dagje weg ergens heen? Dat kan ook natuurlijk! Kaartje van een dierentuin of van het strand..

 8. Iris op 9 juni 2015 om 14:43

  I LIKE!!! Wij tekenden er dan ook altijd zo’n zonnetje op met de temperatuur erin, om de thuisblijvers jaloers te maken, haha! Ik doe mee!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 9 juni 2015 om 17:49

   Leuk!!

 9. Nesrin op 9 juni 2015 om 16:03

  Ik vind het een heel leuk initiatief maar dit is niks voor mij aangezien ik zelfs moeite heb met e-mails beantwoorden 😉

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 9 juni 2015 om 17:49

   Haha dat maakt het lastiger inderdaad! Als je wilt dan stuur ik je wel een kaartje, vind ik leuk!

   • Nesrin op 9 juni 2015 om 20:49

    Gezellig! We mailen snel. Misschien moet ik toch maar mee doen 😉 je zet mij aan het denken hier.

    • Anita op 9 juni 2015 om 22:50

     Gewoon meedoen Nesrin

 10. Malou op 9 juni 2015 om 17:44

  Wat een leuk idee zeg! Ik ga zelf niet op vakantie, dus ik kan niet meedoen..

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 9 juni 2015 om 17:48

   Ik heb al 3 aanmeldingen van mensen die niet op vakantie gaan, maar wel bijv dagje weg ofzo.. Dus je zou toch mee kunnen doen?

 11. Lilian op 30 juni 2015 om 10:09

  Kan ik me nog aanmelden? We hebben op ons trouwen een reisje gekregen, dus nu kan ik ook een kaartje sturen! 🙂

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 30 juni 2015 om 22:19

   Late reactie, maar natuurlijk! Als je nog snel bent, even vlug mailtje sturen..

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje