Vakantiedilemma: camping of hotel?

Op vakantie gaan is een luxe die niet iedereen heeft helaas. Ook wij hebben niet elk jaar die luxe al proberen we altijd wel even erop uit te gaan. Wanneer je wél op vakantie kunt dan zijn er een heleboel dilemma’s waar je je van te voren al mee bezig houdt. Waar gaan we heen? Blijven we vlakbij huis of willen we ver weg? In welke periode gaan we? Willen we vliegen of toch met de auto? En dan de laatste maar zeker niet makkelijkste vraag: camping of hotel?

Vakantie dilemma’s

Ik houd van de voorpret van een vakantie. Bepalen waar we heen gaan en op welke manier vind ik echt geweldig. Ondanks dat ik moeite heb met kiezen en het soms dus ook echt dilemma’s worden, blijf ik het echt zien als voorpret. Bij elke vakantie komen telkens weer dezelfde dilemma’s naar boven.

Met het vliegtuig of met de auto

Tot nu toe ben ik slechts 1x met het vliegtuig op vakantie geweest. Tenminste, met een kind. In februari 2018 vloog ik samen met mijn dochter en mijn vader naar het zuiden van Spanje. Super spannend, maar het ging hartstikke goed.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Een aantal jaar geleden reden mijn man en ik 1330 km naar Spanje toe samen met onze kleine dreumes. We reden het stuk vrijwel in één keer met slechts een paar stops. Ook de terugreis ging enorm vlot en ook deze deden we zonder overnachting. Sommigen verklaarden ons voor gek, maar wij vonden het zelf erg prettig. Doordat we met onze eigen auto gingen konden we meenemen wat we wilden en ook onze eigen tijd indelen. Ons meisje sliep nog erg veel en we reden ’s nachts. Dat hielp echt heel erg.

Camping of hotel?

Zelf zal ik niet snel een hotel kiezen wanneer we met kinderen op vakantie gaan. Dit omdat je niet van je hotelkamer weg kunt wanneer zij liggen te slapen en vaak heb je ook geen aparte ruimte om zelf te verblijven. Ja heel misschien een balkon maar ook dan moet je heel stil zijn.

Daarom gaan wij doorgaans voor een camping. Al spelen we meestal wel een beetje vals. We hebben geen caravan en kiezen meestal ook niet voor een tent. Nee wij gaan liever voor het wat luxere kamperen. Oftewel we huren een stacaravan. Dan heb je gewoon een keuken, een douche, wc en fatsoenlijke bedden. Ideaal. Zo heb je toch de luxe van een huisje of hotel, maar wel de gezelligheid van een camping. Tenminste, ik vind campings altijd erg gezellig.

_MG_6694

Naast een camping of een hotel kun je natuurlijk ook kiezen om een huisje of appartement te huren.

Wat doen we dit jaar?

Ondanks dat vorig jaar ons zo goed is bevallen twijfelen we toch over dit jaar. Willen we wel weer dat hele eind rijden met onze kleine meid. Tegenwoordig slaapt ze niet meer zo veel en ook niet zo vast. Ze moet meer vermaakt worden en dan is 16 uur in de auto zitten niet niks. Ook de vraag of we wel weer op een camping willen zitten. Ondanks de vele gemakken die we hadden en de fijne tijd trekt de luxe van een huisje ons ook wel weer.

Dat we weer naar het zuiden van Europa willen is ons wel duidelijk. Spanje staat bij ons wel op nummer 1, ook omdat ik me daar vrij goed verstaanbaar kan maken, maar Carcassonne (Frankrijk) of Italië lijkt me ook wel wat.

Toch betrap ik mezelf erop, wanneer ik naar google ga, dat ik direct intyp: campings spanje. En eigenlijk zegt dat al genoeg.

Gaan jullie op vakantie? En kiezen jullie dan liever voor een camping of een hotel?

testafbeelding

14 reacties op “Vakantiedilemma: camping of hotel?

 • Wij gaan dit jaar waarschijnlijk naar Italië een weekje, op de camping! Daarnaast hebben we in Nederland een stacaravan op een camping. Mag denk ik wel duidelijk zijn wat wij het leukste vinden, haha. Voor kinderen vind ik een camping echt zoveel gezellig en daarnaast biedt het hen meer vrijheid.

 • Wij gaan deze zomer naar Toscane. Waarschijnlijk in een huisje. Kamperen vind ik echt een van de ergste dingen wat een mens zichzelf aan kan doen. Verschrikkelijk. Zul je mij dus nooit zien doen 😉 Lekker in een hotel of een bungalow!

 • Wij hebben de laatste keer een hotel gehad, maar wel een appartement. Dus wel 2 verdiepingen en een eigen keuken. Maar ook ’s ochtends bij het ontbijt kunnen aanschuiven. Ideaal!

 • Wij gingen vorig jaar voor het eerst kamperen met een ingerichte tent in Spanje. Het is me mede daardoor enorm meegevallen. Met een kind in een hotel zitten lijkt me eerlijk gezegd niks, een eigen huisje zou al anders aanvoelen. Op de camping kon ze lekker rondrennen zonder mensen al teveel tot last te zijn.

  Mochten we dit jaar op vakantie gaan, dan gaan we zeker weer kamperen. Onze dochter vond het fantastisch en doordat we in het voorseizoen willen gaan is het nog niet extreem druk.

 • Na twee jaar met de tent naar Oostenrijk te zijn geweest gaan we dit jaar op vakantie in Nederland, in een chalet. Wij wilden dit jaar graag wat dichtebij huis en onze oudste wil niet meer kamperen met de tent. De reis verliep tot 2 keer toe prima naar Oostenrijk. We hadden veel dingen mede om de kinderen te vermaken, nieuw speelgoed, een vakantiespeelboekje en ook de welbekende schermpjes. Maar die hadden we niet de hele reis aan. Wij kijken er erg naar uit om lekker dicht bij huis op vakantie te gaan.

 • Ik vind het allebei erg leuk. Dit jaar willen we ook graag de zon op zoeken en dan denk ik dat dat met Yarah wel prettiger is om in een appartementje te zitten. Maar een luxe stacaravan lijkt me ook wel wat 😉

 • Ik ben zelf geen fan van campings dus voor mij is die keuze makkelijk. Alhoewel zo’n vaste stacaravan als die van jullie van vorig jaar, natuurlijk anders is. Ik zou kiezen voor een huisje op appartement. Het liefst wel op een soort park waar ook andere kindjes zijn. Maar dat is natuurlijk geheel persoonlijk.

 • Wij hebben gekozen voor een vakantiepark met appartementen; qua faciliteiten was dat ideaal: de luxe van een eigen huisje en de gezelligheid van een camping.
  Daarnaast was het feit dat we een airco hadden echt een uitkomst met 37 graden. Helaas kreeg J net in die week last van zijn kiezen die doorkwamen en ook nog chloor allergie waardoor zwemmen tot een minimum beperkt bleef, maar qua appartement vonden wij het ideaal in ieder geval!

 • Hoe en of we dit jaar gaan is nog een beetje puzzelen, maar de afgelopen jaren zijn we altijd gaan kamperen (maar met tent) en ik vind dat zo heerlijk! De gezelligheid van een camping herken ik dan ook heel goed en je bent heerlijk veel buiten. Ook zo fijn 🙂

 • Ik ben allang blij als we dit jaar op vakantie kunnen gaan. Vorig jaar was het helaas niet gelukt. Ik ben een kampeerfanaat, lekker met de auto op vakantie (al een avontuur op zich) en heerlijk de hele dag buiten ontspannen en doen waar je zin in hebt. Een hotel is absoluut niets voor mij.

 • Wij hebben nog geen idee, maar een camping word het niet. Als kind zijnde vond ik het vroeger wel leuk, maar nu ik zelf volwassen ben ga ik echt niet met een wc-rol over de camping sjokken, hahaha. Nee, doe mij maar luxe en comfort!

 • Als onze kleine groot genoeg is om mee te gaan kamperen (2 jaar ofzo), dan gaan we zeker naar een camping, maar niet in Spanje. Eerder Duitsland of Frankrijk. En dan zo’n bungalowtent denk ik, die zijn ook echt ideaal.

 • Ja, lastig dilemma is dat altijd he? Zelf heb ik nog geen partner, laat staan kinderen, dus ik hoef alleen maar te bedenken waar ik zélf heen wil en dat is al moeilijk genoeg 😉

  Zelf heb ik wel een lichte voorkeur voor hotels (of appartementen), maar vooral als kind vond ik campings echt superleuk. Al speelden ook wij een beetje vals omdat we ook altijd zo’n luxe stacaravan huurden 😉

Reageren is niet mogelijk.