Vakantie: naar het buitenland of in Nederland blijven?

Afgelopen jaar kozen wij ervoor om niet op vakantie te gaan in de zomervakantie. Met uitzondering van een aantal dagen camping in de meivakantie bleven we dus voornamelijk thuis in 2021. Het nieuwe jaar is echter alweer in zicht dus wij hebben weer diverse gesprekken over komend jaar. Gaan we dit keer wel op vakantie? En zo ja wordt dit dan een vakantie in Nederland of kiezen we toch voor het buitenland?

Onze ervaring met de staycation

Wij kozen er dit jaar bewust voor om thuis te blijven tijdens de vakantie. Als we al zouden gaan dan werd het een vakantie in Nederland. We beseften ons echter wel dat we vorig jaar erg veel geluk hebben gehad qua weer. Omdat we ook nog eens aan het sparen zijn voor een andersoortige vakantie besloten we dus om niet weg te gaan. Mijn man werkte gewoon door in de vakantie en we zouden diverse dagjes weg gaan.

Die dagjes weg deden we wel al waren het er niet zoveel. Ik had namelijk allerlei uitjes gepland naar onder andere een zwemparadijs en naar het strand. Maar het weer werkte niet echt mee. Al na twee weken wilden de kinderen weer naar school en ik moet zeggen dat ik het wel snapte. Natuurlijk deden we leuke dingen maar het voelde niet als vakantie. Zijn we stiekem toch best verwend geraakt nadat we jaren achter elkaar op vakantie zijn geweest.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Vakantie in Nederland

Dat we dus volgend jaar wel echt op vakantie willen dat is duidelijk. En misschien blijven we dan gewoon in Nederland. Onze vakantie vorig jaar in Nederland is namelijk heel goed bevallen. We zaten toen op een camping, maar we zijn ook al regelmatig naar een vakantiepark geweest. Ook dat beviel ons goed. Dus wie weet gaan we niet met een tent maar zoeken we naar vakantiepark aanbiedingen. Je hebt gelukkig zoveel keus en er is voor ieder wat wils. Blijf je in Nederland dan scheelt het ook qua vervoer. Je hoeft niet met het vliegtuig en kunt dus gewoon met de auto. Het voordeel van met de auto gaan is dat je veel aan bagage mee kunt nemen. Iets wat wij dan ook wel doen.

Vakantie in het buitenland

Toch sluit ik een vakantie naar het buitenland niet uit. De kans op goed weer is in het buitenland, vooral wanneer je naar de zuidelijke landen gaat, gewoon groter. Ik moet dan ook toegeven dat ik een echte zonaanbidster ben. En dat ik het liefst op vakantie ga aan zee. Mijn voorkeur gaat dan naar Spanje of Italië. Omdat we daar ook met de auto heen kunnen. Mijn ouders zijn nu echter in Kroatië en van wat ik hoor en zie (op foto’s en filmpjes) lijkt me dat ook erg mooi.

Wij houden alle opties voor volgend jaar dus nog even open. Het enige besluit wat we wel genomen hebben is dat we sowieso op vakantie willen. Nu nog beslissen waarheen.

Weet jij al waar je heen gaat volgend jaar of blijf je thuis?