Vaderdag; de leukste voorleesboeken met papa in de hoofdrol

Vaderdag; de leukste voorleesboeken met papa in de hoofdrol

Wordt jouw zoon of dochter ook zo graag voorgelezen door papa? Dan is het misschien een leuk idee om voor Vaderdag een voorleesboek met papa in de hoofdrol te geven. Een super cadeau voor zowel de vader in kwestie als de kinderen. Heb je geen idee welk voorleesboek je kunt geven? In deze blog vind je een aantal suggesties voor leuke voorleesboeken met papa in de de hoofdrol. Speciaal voor Vaderdag. Of voor een verjaardag. Of als kraamcadeau.

Voorleesboeken voor Vaderdag

Onderstaande voorleesboeken met papa in de hoofdrol zijn allemaal erg geschikt om als cadeau te geven tijdens Vaderdag. De meeste boeken zijn vooral geschikt voor peuters en kleuters alhoewel voorlezen voor baby’s ook zeker aangeraden wordt. Daarnaast vinden oudere kinderen het wellicht juist leuk om voor te lezen aan papa in plaats van andersom.

  • Bobbi – de allerliefste papa door Monica Maas. Een leuk boekje die past bij de rest van de serie van Bobbi boekjes. Dit boekje hebben ze ook in een variant over mama, oma en opa. Meer informatie.
  • Papa is de allerbeste door J-M Walsh. Dit boekje (met Dino’s in de hoofdrol) hebben wij zelf echt al jaren in huis, het is een mooi boekje met leuke illustraties en korte teksten per pagina. Kirsten schreef een toffe review over papa is de allerbeste!
  • Mijn papa is de allerleukste door Katja Reider. Een liefdevol boekje met beren in de hoofdrol om gezellig samen te lezen met de allerleukste papa. Meer informatie.
  • Ik vind je lief, papa door Jillian Harker. Kleine Beer is klaar voor wat volwassen avonturen. Tenminste, Papa Beer denkt dat hij dat is. Maar ze komen er al snel achter dat Kleine Beer nog wel wat hulp nodig heeft. En wie kan hem beter helpen dan Papa Beer? Meer informatie.
  • Het voorleesboek voor de allerliefste papa door Marianne Busser. Een vrolijk voorleesboek voor alle papa’s die graag voorlezen, of dat nodig eens moeten gaan doen. Dit boek bevat een verzameling versjes en verhaaltjes over bekende figuren, zoals bijvoorbeeld Kobus en Kwak, Daan en Doortje, het mannenkoor, de blote koning, haas en egel, het olifantje Oliebol en nog veel meer. Meer informatie.
  • Mijn papa is fantastisch door Roald Dahl. Mijn papa is slim en lief. Hij is groot als een reus en maakt me aan het schaterlachen met zijn grapjes. Ik weet zeker dat hij er altijd voor me zal zijn. Een superleuk vaderdag cadeau. Meer informatie.
  • Papa, pak je de maan voor mij? Door Eric Carle. Een prachtig geïllustreerd boek over een vader die zijn uiterste best doet om de maan te pakken voor zijn dochter. Het benadrukt de grenzeloze liefde van een vader voor zijn kind. Meer informatie.

Wat is jouw favoriete voorleesboek voor papa of Vaderdag?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *